Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η CIA εκπαιδεύει αντάρτες της Συρίας στην Τουρκία. Αυξάνονται οι αμερικανοί στρατιώτες στην Ιορδανία


Η CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύουν μυστικά από το περασμένο έτος, σε βάσεις στην Ιορδανία και την Τουρκία σύρους αντάρτες, αναφέρει την Παρασκευή, δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Los Angeles Times.
Στελέχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης τουλάχιστον δύο εβδομάδων, τα οποία περιελάμβαναν ασκήσεις με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, δήλωσαν στην εφημερίδα ένας αμερικανός αξιωματούχος και ένας διοικητής των σύρων ανταρτών.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Καρνεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των Los Angeles Times καθώς επίσης αρνήθηκε να περιγράψει τι είδους όπλα θα μπορούσαν να παράσχουν στους αντάρτες οι Ηνωμένες Πολιτείες.
«Το σημαντικό σημείο είναι ότι, λόγω των ενεργειών που έχουμε δει από το καθεστώς Άσαντ, έχουμε αποφασίσει να αυξήσουμε το εύρος της βοήθειάς μας προς την αντιπολίτευση, και έχουμε ήδη γίνει απολύτως σαφής σχετικά με αυτό, κατά τους τελευταίους μήνες», είπε. 

Αυξάνονται οι αμερικανοί στρατιώτες στην Ιορδανία


Σε αύξηση του συνολικού αριθμού των στρατιωτών τους που σταθμεύουν στην Ιορδανία, προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Πλέον ο συνολικός αριθμός των αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία μια χώρα με κοινά σύνορα με την αιματοβαμμένη Συρία, αυξήθηκε από 250 σε 1.000 άνδρες.
«Η συνολική παρουσία (αμερικανοί στρατιώτες στην Ιορδανία, ) είναι περίπου 1.000 άνδρες έναντι 250 ανδρών, που ήταν για σειρά μηνών», είπε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας του.
Ουσιαστικά οι επιπλέον στρατιώτες είναι οι 700 που είχαν αναπτυχθεί στη Ιορδανία στο πλαίσιο μεγάλων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες έληξαν αυτή την εβδομάδα και πλέον θα παραμείνουν στις θέσεις τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου