Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο ΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ: ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ"!
Όπλα και Ευέλπιδες στην Πλατεία Λιτοχώρου – Καμμία συννενόηση του Δήμου με την Ταξιαρχία -
20130705_125828
Για πολλοστή φορά φέτος η πορεία των ευέλπιδων – ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – κατέληξε στην Πλατεία Λιτοχώρου Αποτρεπτικό το θέαμα για τον τουρισμό της περιοχής. Και σήμερα όσοι επισκέφθηκαν το Λιτόχωρο έγιναν μάρτυρες ακόμα μίας κατάληξης στην Πλατεία του Λιτοχώρου, των ευέλπιδων που κάνουν τη θερινή τους εκπαίδευση στο Λιτόχωρο Πιερίας.

20130705_125910
Την κύρια οδό επισκεψιμότητας στον Όλυμπο επέλεξαν οι υπεύθυνοι της σχολής ευελπίδων για να κάνουν πορεία οι φοιτητές της σχολής και μάλιστα με πλήρη εξάρτηση. Ανάμεσα στους τουρίστες που ήρθαν να επισκεφθούν τον τόπο μας έβλεπες ευέλπιδες με φόρμες παραλλαγής και όπλα!!!!! Όλα αυτά στο έτος 2013 στην Πλατεία Λιτοχώρου στους πρόποδες του Ολύμπου. Η θερινή εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή μας. Φέτος όμως τα πράματα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν καταγγελίες αναγνωστών μας πως ακόμα και τα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται κοντεύουν να προσγειωθούν μέσα στις αυλές των σπιτιών στην Πλακα Λιτοχώρου. Υπάρχουν καταγγελίες πως στην περιοχή κάτω από το «οχτάρι» στην Πλάκα Λιτοχώρου δεν μπορεί να προσεγγίσει λουόμενος. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχει γίνει καθημερινό θέαμα η κατάληξη της πορείας των Ευέλπιδων στην Κεντρική Πλατεία στο Λιτόχωρο.
20130705_125925
Οι τουρίστες της περιοχής μόνο άνετα δεν μπορούν να νιώσουν βλέποντας «αρματομένους» στην Πλατεία και στον Όλυμπο. Το πρόβλημα το αναφέραμε στον αντιδήμαρχο Δίου – Ολύμπου Γ. Φαρμάκη και μας είπε πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να επικοινωνήσει με τον διοικητή της ΧΧΙV ΤΘΤ. Μας υπενθύμισε και τη θέση του που είχε διατυπώσει το 2007 ως δημοτικός σύμβουλος πως η περιοχή δεν πρέπει να δείχνει στρατοκρατούμενη. Μετά από συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε να θέσουμε το θέμα ΕΜΕΙΣ στον Ταξίαρχο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ταξίαρχος μας είπε πως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ για το θέμα και πως εκείνη την ώρα του είχε τηλεφωνήσει ο αντιδήμαρχος Φαρμάκης. Είναι δεδομένο πως οι Ευέλπιδες και οι οικογένειες τους αφήνουν αρκέτα χρήματα στην περιοχή. Είναι επίσης δεδομένο πως στους υπόλοιπους τουρίστες δεν αφήνουμε και την καλύτερη εντύπωση. Πρέπει να δοθεί μία λύση στο θέμα άμεσα ώστε την επόμενη χρονιά να μην έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Δεν μπορεί να θες τουριστική ανάπτυξη και να παρουσιάζεις στους επισκέπτες εικόνα στρατοκρατούμενης περιοχής. Τα Ολύμπια Νέα - See more at: http://www.dionolympos.gr/8408/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BB/#sthash.0CpdoMZd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου