Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Οι Νεοναζί εισβάλλουν στον Στρατό του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «Η εσωτερική ασφάλεια φέρεται να έχει καταγράψει «εκατοντάδες» περιστατικά τα οποία σχετίζονταν με ακροδεξιό εξτρεμισμό – νεοναζισμό στις τάξεις του γερμανικού Στρατού… Η γερμανική Deutsche Welle (DW) στο σχετικό θέμα που έχει στείλει, αναρωτιέται εάν το στράτευμα (Bundeswehr) έχει διαβρωθεί από εξτρεμιστές… Από τις 400 υποθέσεις που καταγράφηκαν, οι 300 αφορούν ακροδεξιό εξτρεμισμό και οι 50 με ισλαμιστικό περιεχόμενο».

Πριν από τις αποκαλύψεις για την νεοναζιστική διείσδυση στο γερμανικό στρατό, είχαν προηγηθεί αντίστοιχες καταγγελίες και για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, όπου αίσθηση είχε προκαλέσει η στάση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Αμερικανοί στρατιώτες ποζάρουν με την σημαία των SS
Θυμίζουμε: “Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία στην οποία ποζάρουν αμερικανοί πεζοναύτες με την αμερικανική αλλά και την ναζιστική σημαία τψν SS, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των ΗΠΑ. Οι εν λόγω πεζοναύτες δέχθηκαν απλή επίπληξη και δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα από το Νοέμβριο του 2011, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Το συμβάν χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2010. «Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το σύμβολο των SS θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν ήταν σύμφωνο προς τις αξίες που υπηρετεί το Σώμα των Πεζοναυτών» ανέφερε ανακοίνωση του διοικητή των εν λόγω πεζοναυτών. «Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση”.
Όμως τα παραπάνω περιστατικά δεν καταγράφονται μόνο στο εξωτερικό. Πλέον αντίστοιχα έχουν επισημανθεί και στον ελληνικό στρατό. Ποιος ξεχνά το περιστατικό με τον αδελφό του Κασιδιάρη,  νεαρό αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων  που τράβηξε όπλο εναντίον συντροφιάς μεταναστών εργατών. Τα σοκαριστικά περιστατικά στην Σχολή Ευελπίδων όπου ακραία στοιχεία μετέτρεψαν τις εκδηλώσεις τιμής της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών. Την αναφορά Υπολοχαγού σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο "μεγάλο ηγέτη Χίτλερ". Τις καταγγελίες του τύπου για προεκλογική δράση υπέρ του ναζιστικού κόμματος από υπαξιωματικούς και αξιωματικούς.
Γιατί όμως σημειώνονται τα συγκεκριμένα γεγονότα τώρα;
Πλέον όλοι οι Στρατοί της ανεπτυγμένης Δύσης καλούνται να ικανοποιήσουν διπλό ρόλο: ως δύναμη καταστολής πλήθους και αστυνόμευσης στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων, αλλά και ως εκστρατευτικό σώμα που θα επιβάλλει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα είτε στο πλαίσιο των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, είτε στο πλαίσιο Συμαμχιών Προθύμων Ιμπεριαλιστών. Υπάρχει επομένως μια συνέχεια ανάμεσα στα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στις ασύμμετρες απειλές και τους προληπτικούς πολέμους, στα μέσα και στις μεθόδους διεξαγωγής του σύγχρονου πολέμου όπου ο ρατσισμός και η δαιμονοποίηση του εχθρού συνυπάρχουν, η ανωτερότητα της Λευκής Φυλής και των επιτευμάτων της θεωρούνται δεδομένα. Η Δύση ξαναμοιράζει τον κόσμο διεξάγοντας "ανθρωπιστικούς πολέμους", εξάγοντας δημοκρατία,  προστατεύοντας μας από "το απόλυτο κακό", που είναι μουσουλμάνος, προέρχεται από τη Ασία-Αφρική, κατοικεί στα γκέτο, σταδιακά μετατρέπεται σε ανυπότακτο εργάτη και μέλος των κοινωνικών κινημάτων!
Όλα αυτά τα "επιτεύματα" κατά του κόσμου της εργασίας  των νεοσυντηρητικών δεξαμενών σκέψης και των επίσημων κυβερνήσεων, που αποκτούν άλλη ποιότητα σε περιβάλλον γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης, επικοινωνούν ιδεολογικά και "υπηρεσιακά" με τους Νεοναζί, που δηλώνουν συμμετοχή στους επίσημους στρατούς, στις Πολιτοφυλακές, στις Εταιρείες Security και τους Ιδιωτικούς Στρατούς. Σε όλο επομένως το πλέγμα των κρατικών και ιδιωτικών δυνάμεων,  "άμυνας- ασφάλειας" του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού! Διεκδικώντας μερίδιο από την πίττα των κερδών και της καθυπόταξης μας
Σήμερα απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η σύνδεση του εργατικού κινήματος με το αντιπολεμικό-αντιμιλιταρσιτικό, η ανάπτυξη ενός μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, η σύνδεση του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων με την κατοχύρωση των λαικών ελευθεριών. Μια εργατική διεθνιστική πάλη που αντικειμενικά έρχεται σε σύγκρουση με όλο το πλέγμα εκμετάλλευσης-καταπίεσης που επιβάλλει ο αστικός κόσμος στην επιχείρηση πλήρους δουλοποίησης της εργατικής τάξης και χαράζει την απαίτηση της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου