Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ «ΕΧΘΡΟ», ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ!

Το δημοσίευμα με τίτλο «Σκοπιανοί επαγγελματίες οπλίτες ζητούν να υπηρετήσουν στο Βουλγαρικό Στρατό» είναι αποκαλυπτικό για το πώς συγκροτούνται οι σύγχρονοι στρατοί, τι ανθρώπους και γιατί τους προσελκύουν,  τι συνείδηση διαμορφώνουν και εντέλει, πόσο αδίστακτοι είναι.
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο «Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν περίπου 120 επαγγελματίες οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων της ΠΓΔΜ (ARM), οι οποίοι έμειναν άνεργοι καθώς συμπλήρωσαν το 38ο έτος της ηλικίας τους και δεν μπορούν να ευεργετηθούν από δικαστική απόφαση που προβλέπει την επανακατάταξή τους μέχρι το 45ο έτος της ηλικίας τους, λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης στη γείτονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία των επαγγελματιών οπλιτών κατέθεσε αίτημα προς την πρεσβεία της Βουλγαρίας για συνάντηση στις 18 Αυγούστου με σκοπό την εξέταση δυνατοτήτων για την πρόσληψή τους στις Βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η επιλογή της 18ης Αυγούστου έχει ισχυρό συμβολισμό καθώς θεωρείται η γενέθλια ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της ΠΓΔΜ. Σημειώνεται πως αρκετοί από τους άνεργους πλέον επαγγελματίες οπλίτες είχαν επιστρέψει πρόσφατα από το Αφγανιστάν. Η ΠΓΔΜ διατηρεί πλήρως επαγγελματικό στράτευμα επιπέδου Ταξιαρχίας, μετά την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας το 2006».
Αξίζει να θυμήσουμε ότι η Βουλγαρία, όπως η Αλβανία και η Ελλάδα τρέφει αναθεωρητικές επιδιώξεις για τα Βαλκανικά σύνορα και επεκτατικές βλέψεις ως προς τη ΠΓΔΜ.  Από αυτό και μόνο γίνεται καταονοητό ότι το να ζητούν οι ΕΠ.ΟΠ. της ΠΓΔΜ να εργαστούν στο Βουλγαρικό στρατό σημαίνει κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις του εχθρού.

Όμως τα παραπάτω χαρακτηριστικά των ΕΠ.ΟΠ. της ΠΓΔΜ δεν αποτελούν αποκλειστικότητά τους. Το προβάδισμα της χρηματικής αμοιβής, των όποιων προνομίων και της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι σύμφυτο  με τους Μισθοφόρους όλων των σύγχρονων στρατιωτικών σχηματισμών. Η διαμόρφωση βάσης υλικών συμφερόντων στη σχέση πολεμιστή –εργοδότη, είτε είναι αυτός το κράτος είτε ιδιώτης, είτε και τα δύο ταυτόχρονα, ταυτίζει τους Μισθοφόρους με τα συμφέροντα του αστικού συστήματος εξουσίας.

Στη χρηματική αποζημίωση επομένως στηρίζεται η στρατολόγηση ΕΠ.ΟΠ. από το 2001 και στην Ελλάδα, ώστε μεταξύ άλλων να επανδρώσουν τα εκστρατευτικά σώματα που δρουν εκτός συνόρων. Γι αυτό λαμβάνουν διπλούς και τριπλούς μισθούς  συμμετέχοντας στις αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Όμως η μισθοφορική υπηρέτηση των αστικών συμφερόντων προκαλεί και μια άλλη εξέλιξη: την απευθείας στρατολόγηση Μισθοφόρων του στρατού και της αστυνομίας από τους επιχερηματίες, είτε ως σωματοφύλακες, είτε ως μπράβους στα πλοία των εφοπλιστών (θυμηθείτε την σύλληψη Λαυτρεντιάδη όταν αποκαλύφθηκε ότι τον προστάτευαν σε 24ωρη βάση άνδρες των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΟΥΚ κλπ ή την στρατολόγηση ΟΥΚάδων του Λιμενικού ως φρουρών των πλοίων ελλήνων εφοπλιστών για να αποφύγουν επιθέσεις Σομαλών πειρατών).

Είναι μια εξέλιξη που γρήγορα οδήγησε στη θεσμοθέτηση της ενοικίασης Πραιτοριανών της ΕΛ.ΑΣ. από το ίδιο το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ στους ενδιαφερόμενους αστούς, ή στη δημιουργία Ιδιωτικών Στρατών-Αστυνομιών που αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη φρούρηση των πλοίων από πειρατικές επιθέσεις. 

Η πολιτική του λιγότερου κράτους διεισδύει σε Σώματα Ασφαλείας και Στρατιωτικές Δυνάμεις, ωθεί στον περιορισμό τους και δίνει τη δυνατότητα σε πλήθος γερακιών να δημιουργήσουν Πολιτοφυλακές ή Ιδιωτικούς  αστυνομικούς-στρατιωτικούς σχηματισμούς που θα προσφέρουν εργασία-με πολύ χειρότερους όρους-στους απολυμένους και στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας. Μάλιστα, γνωστοί ακραίοι μιλιταριστικοί κύκλοι, επιδιώκοντας το κέρδος, φτιάχνουν μηχανισμούς πιστοποίησης  Ιδιωτικών Security!

Η καλλιέργεια κλίματος Ανασφάλειας και η δαιμονοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων του πληθυσμού-γηγενών και αλλοεθνών-αυξάνει την πελατεία και τις προσδοκίες εκτίναξης των κερδών. Ας σημειώσουμε τον ενεργό ρόλο της Ναζιστικής Ακροδεξιάς και του συνόλου του μιλιταριστικού κόσμου –που πλέον αλληλοδιαπλέκει την Άμυνα/Ασφάλεια- προσδοκώντας πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αν ένα 19χρονο άνεργο παλικάρι χάνει την ζωή του γαιτί δεν είχε εισιτήριο, καταδιωκόμενο και διαπληκτιζόμενο με τον ελεγκτή, τι άγριες μέρες μας ξημερώνουν, όταν οι Μισθοφόροι αυτοί θα διαταχθούν να σταθούν δίπλα στα ΜΑΤ και απέναντι στα κοινωνικά κινήματα.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου