Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

"Ο Άσαντ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά"! Το λέει διευθυντής της DIA!

Ο διευθυντής της DIA της στρατιωτικής υπηρεσίας του Πενταγώνου παραδέχτηκε ενώπιον του Κονγκρέσσου ότι δεν πιστεύει πως το καθεστώς Άσαντ μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Ο Director of the Defense Intelligence Agency Μάικλ Φλίν,υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι το καθεστώς Άσαντ έχει τη δυντότητα χρησης χημικών όπλων.

Την ίδια ημέρα πάλι στο Κογκρέσο όμως ο Director of National Intelligence υποστήριξε ότι ο Ασαντ και οι δυνάμεις του εχουν την δυνατότητα για την παραγωγή χημικών όπλων.

Το πρόβλημα της Συρίας είναι χωρίς αμφιβολία κάτι παραπάνω από σύνθετο και αυτό προκύπτει και από την “διγλωσσία” δυο κορυφαίων στελεχών της DIA.
Αλλη εικόνα από συμμαχική έκθεση

Τόσο οι αμερικανικές όσο και συμμαχικές υπηρεσίες πληροφοριών διατύπωσαν την προκαταρκτική εκτίμηση ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα επιτιθέμενες σε μια περιοχή κοντά στην Δαμασκό αυτήν την εβδομάδα, και πρόσθεσαν ότι η πράξη αυτή ενεκρίθη στο ανώτατο επίπεδο από την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με συγκλίνουσες αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές.
Οι πηγές αυτές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η εκτίμησή τους είναι "προκαταρκτική" και ότι σε αυτό το στάδιο ακόμη αναζητούν αδιάσειστες αποδείξεις, κάτι που πιθανόν θα χρειαστεί ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα περισσότερο χρόνο για να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου