Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ


ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΙΕ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ!
Του Παραλόγου η θητεία συνεχίζει να γράφει σπουδαίες στιγμές.
Όλοι αυτοί που δε μας αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο και μας λίωνουν σε θεατρικές παραστάσεις καθαριότητας χωρίς καθαριστικά, σε πρόβες  παρελάσεων για να μας δει ο στρατηγός και ο τοπικός βουλευτής στην ορκομωσία, αποφάσισαν ότι μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να κάνει ένα διάλειμμα καθώς συντρέχει σπουδαίος λόγος.    

Ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Μεσολογγίου Κατσαριώτης έδωσε την άδεια στον απίστευτο τύπο που ακούει στο όνομα Ι.Φλώρος, εκδότη μιλιταριστικών εκδόσεων και αυτοδιαφημιζόμενο ως απόστρατο Ταξίαρχο που έχει περάσει από όλα τα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων, να μας πλασσάρει τα άθλια εγχειρίδια του.
Δηλαδή, με διαταγή του διοικητή του ΚΕΝ, 800 νεοσύλλεκτοι έπρεπε να διακόψουμε την εκπαίδευση και να μετατραπούμε σε ακροατήριο του εμπόρου του πολέμου και του μιλιταρισμού, υποψήφιοι καταναλωτές της αποκρουστικής πραγμάτειας του.

Αναρωτιόμαστε, από που αντλεί ο συγκεκριμένος εκδότης αυτή τη δυνατότητα;
Θα μπορούσε ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος και οι υπουργοί Αβραμόπουλος, Γεννηματά, Δαβάκης να μας εξηγήσουν πως μπορεί ένας έμπορος να μπαίνει ελεύθερα στα στρατόπεδα, να απασχολεί το προσωπικό και να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία;   Αν θεωρούν ότι ο χρόνος στα ΚΕΝ περισεύει θα μπορούσαν να μειώσουν τη θητεία και όχι να μας βασανίζουν με παρελάσεις και οχετό πολεμοκάπηλης προπαγάνδας.

Οι 800 φαντάροι που είδαν την ατέρμονη βαρετή εκπαιδευτική διαδικασία των δοκιμαστικών παρελάσεων να διακόπτεται από έναν πλασιέ, γιατί είναι υποχρεωμένοι να διατάσσονται να τον ακούν να μιλά με αγοραία γλώσσα για «επιβίωση, στριγκάκια, γκομενίστες που θα γουστάρουν, πως θα αντιμετωπίσουν τα φίδια στην έρημο, έτσι θα γίνετε άντρες» και λοιπές ασυναρτησίες που η κοινωνία μας έχει ενταφιάσει στο ιστορικό της παρελθόν, πιστεύουμε!
Είναι ή δεν είναι το ΓΕΣ και ο διοικητής υπέυθυνοι που καμιά 50αριά 18χρονα στερήθηκαν το χαρτζιλίκι τους (15-30 ευρώ κοστίζει η μιλιταριστική πραγμάτεια), από έναν τύπο που μας πρόσφερε επίσης οδηγίες «για καλύτερο μακιγιάζ» ή «200 συνταγές για σφηνάκια»!

Τελικά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη που τα στρατόπεδα μετατρέπονται σε παραμάγαζα του κάθε τυχάρπαστου;    
Εμείς απαιτούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να πάρει δημόσια θέση και να μας ενημερώσει για την σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με τις Στρατηγικές Εκδόσεις.

Να σταματήσει τώρα η διακίνηση των μιλιταριστικών εντύπων μέσα στις μονάδες.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να Αρνηθούν να αποτελέσουν το Ακροατήριο στους επικίνδυνους εμπόρους του πολέμου.

Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα στους βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς να παρέμβουν στη Βουλή και να ζητήσουν εξηγήσεις για τις άθλιες αυτές πρακτικές που αποτελούν μέρος της χακί καθημερινότητας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com


Εκδότης: Στρατηγικές Εκδόσεις

Συγγραφέας: Wiseman, John

Μεταφραστής: Ναθαναήλ, Α.

Επιμελητής: Στεμνής, Α.

Τίτλος πρωτοτύπου: The SAS Survinal Handbook

Πραγματικά εκπλήσσει η διαπλοκή του ΓΕΣ με τις ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΕΠΕ/ΦΛΩΡΟΣ. Για χρόνια ο εν λόγω εκδότης εφορμά με περίσσιο θράσος στα στρατόπεδα, βασικά του Στρατού Ξηράς, αλλά και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ δεν λείπουν και οι επισκέψεις του στις Στρατιωτικές Σχολές, με τους διοικητές να του εξασφαλίζουν εκατοντάδες εφέδρους ως εν δυνάμει πελάτες, υποχρεώνοντας τους να τον ακούσουν να διαφημίζει την άθλια μιλιταριστική πραμάτεια του. Ένα βιβλίο που προτείνεται σε «Στρατιωτικούς, αστυνομικούς, προσκόπους, εκδρομείς, ορειβάτες, ψαράδες, κυνηγούς, ναυτικούς... και βασίζεται στην εμπειρία «του Τζον Ουάισμαν που υπηρέτησε επί 26 χρόνια στην ειδική Αεροπορική μονάδα (S.A.S.) . Το βιβλίο του είναι μια πλήρης σειρά μαθημάτων που αναφέρεται στο πώς θα επιβιώσετε όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας, στην ξηρά στην θάλασσα, με κάθε καιρό και σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου».

Οι διοικητές είτε από φόβο γιατί θεωρούν ότι χαφιεδίζει στο ΓΕΣ και παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση των μονάδων, είτε για ιδίο όφελος, κάθονται πραγματικά σούζα μπροστά του και του παρέχουν κάθε διευκόλυνση.

Ταυτόχρονα, διοικητές και ΓΕΣ συμβάλλουν στη διαφήμιση και εμπορία ενός πολύ επικίνδυνου βιβλίου σε νεαρούς νεοσύλλεκτους, οι οποίοι όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν το λιγοστό χαρτζιλίκι τους αγοράζοντας τον άθλιο Οδηγό Επιβίωσης, αλλά κυρίως απειλούνται με το να εφαρμόσουν τα όσα τους συμβουλεύει το άθλιο εγχειρίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγγραφέας, ο παραγωγός και ο διανομέας αποποιούνται κάθε ευθύνη.

Στο ίντερνετ μπορεί κανείς να βρει εύκολα σχετικά βίντεο που συνοδεύουν τον εν λόγω Οδηγό Επιβίωσης, που στην έναρξη τους ξεκαθαρίζουν:

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: οι τεχνικές που περιγράφονται σε αυτή την ταινία προορίζονται για ακραίες καταστάσεις όπου κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων. Οι τεχνικές δεν μπορούν να κατανοηθούν σωστά χωρίς πρακτική.

Ο συγγραφέας, ο παραγωγός και ο διανομέας της ταινίας Αρνούνται να δεχτούν την ευθύνη των περιεχομένων και δεν δίνουν καμιά εγγύηση. Οι θεατές ας ενθαρρυνθούν να ασκήσουν τις τεχνικές αυτές και να λάβουν όσο μπορούν περισσότερες πληροφορίες και εκπαίδευση.

Η εξάσκηση των τεχνικών μπορεί να παραβιάζει νόμους περί κυνηγιού και ψαρέματος.

Οι θεατές μπορούν να εξασκηθούν με δική τους ευθύνη!

Δεν επιχειρούμε τον σχολιασμό των παραπάνω προειδοποιήσεων γιατί σε ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε να είχαν παρέμβει ήδη οι αρχές να μαζέψουν τον εκδότη και όχι αυτός με την κάλυψη του ΓΕΣ να μπαίνει στα στρατόπεδα και να πουλά έντυπα που είναι Επικίνδυνα και αναφέρονται σε πράξεις που Παραβιάζουν Νόμους!

Εδώ όμως είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη του ΓΕΣ, το οποίο περιβάλει με την αίγλη του τις συγκεκριμένες εκδόσεις και δείχνει να προτείνει το ίδιο τον συγκεκριμένο Οδηγό Επιβίωσης στους εφέδρους και στρατιωτικούς.

Η περίεργη όμως σχέση του ΓΕΣ με τις ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΕΠΕ δε σταματά εδώ.

Το έντυπο Οδηγός Επιβίωσης της SAS περιλαμβάνεται στα προτεινόμενα βιβλία από την ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ army.gr

Στη σχετική λίστα προτεινόμενων βιβλίων θα συναντήσουμε εννέα (9) πονήματα των ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ-ΕΠΕ.

Επίσης, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η συνεργασία του ΓΕΣ με τις συγκεκριμένες εκδόσεις λαμβάνει και τη μορφή έκδοσης ολόκληρης εγκυκλοπαίδειας, ΜΕΓΑΛΗ ΣΝΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ από τις «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΕ» ΤΟ 2000, υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ, επί υπουργείας Γ.Παπαντωνίου!

Εμείς απευθύνουμε σειρά ερωτημάτων:

Μήπως είναι ώρα να κοπεί τώρα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ με τις ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ;

Μήπως πρέπει να απαγορευτεί άμεσα η είσοδος των πλασιέ αυτών των άθλιων και επικίνδυνων μιλιταριστικών εντύπων στις μονάδες, που υποδεικνύουν παρανομίες και επικίνδυνες πράξεις;

Μήπως κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα για τις περίεργες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των συγκεκριμένων εκδόσεων;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Γιατί έχει ξεμείνει μόνο στην Ελλάδα η θητεία ρε παιδιά;
    Εμένα με ρωτήσαν αν θέλω να "προστατεύω" την χώρα από την οποία προσπαθώ να προστατευτώ εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο στρατος ειναι απαραιτητος να υπαρχει,χωρις στρατο (ξηρα,αεροπορια,ναυτικο)οποιος ηθελε θα εμπαινε μεσα και θα μας κατακτουσε με το ετσι θελω,στρατος παντου υπαρχει και υπηρχε απο την αρχαιοτητα!!!"Μεσολογγι ΣΕ" εκει παρουσιαστηκα,απο τα καλυτερα κεντρα σε θεμα ασκησεων,εχει τρεξιμο αρκετο,αλλα ειναι συνταγμα ευζωνων αν δεν εχει εκει τρεξιμο που θα εχει,μετα πηγα στην κομοτηνη "646 μκ τπ"δεν ητανε και οτι το καλυτερο,υπηρξανε και ωραιες στιγμες αλλα περασαμε και εμπλοκη που ο καθε φανταρος τοτε δεν περναει και τοσο καλα πολυ η κουραση πολλες αγγαριες υπηρεσιες,αποσπασεις σε διαφορα φυλακια απο εκει πηρα και το χαρτι απολυσεως,τελος παντων στρατος ειναι θα περασεις και καλα και ασχημα,ωραια εμπειρια παντως με καλη παρεα στο στρατο το τρεξιμο οι αγγαριες και ολα τα πραγματα περι στρατου σου φενονται ενα παιχνιδι,η ωρα να την παλευεται να περναει και ολα μια χαρα.γι'αυτο λεω σε ολους τους φανταρους που υπηρετουνε τωρα........υπομονη οι μερες περνανε.............και θα ερθει και ο καιρος που θα θελησετε να ειστε παλι στο στρατο παλι κοντα στην πατριδα..!!!!!!!!! 303 απολελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή