Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ: Στους δρόμους όλη η Ελλάδα! Δείτε εικόνες από τις κινητοποιήσεις από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη!

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Με μεγάλο παλμό και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, οι χιλιάδες διαδηλωτές - 7.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις- έφυγαν από το μνημείο Τεμπονέρα και κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Γούναρη, στο κέντρο της Πάτρας.
Επεισοδιακές κινητοποιήσεις και στα Χανιά
Ένταση και επεισόδια σημάδεψαν το σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Όλα ξεκίνησαν όταν η πορεία των διαδηλωτών, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ειρηνική, βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Κατά τα άλλα, καθολική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά την τρίτη ημέρα της πενθήμερης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, ενώ οι καθηγητές των Χανίων, το απόγευμα της Πέμπτης, θα κάνουν γενική συνέλευση για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Από τις κινητοποιήσεις στα Χανιά - ΦΩΤΟ από το FlashNews
Από τις κινητοποιήσεις στα Χανιά - ΦΩΤΟ από το FlashNews
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 1866 και ξεχωριστή πορεία στο κέντρο των Χανίων οργάνωσε και το ΠΑΜΕ.


Στο Ηράκλειο

Έγινε συγκέντρωση και πορεία, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις, την κινητικότητα υπαλλήλων και τις πολιτικές που ακολουθούνται.
Στις 10:30 το πρωί εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, με δυναμική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμου της πόλης, με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας, αλλά και με αντιφασιστικά συνθήματα, μετά και τη δολοφονία 34χρονου στο Κερατσίνι.
Ξεχωριστή συγκέντρωση έκανε το ΠΑΜΕ, στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Λιοντάρια, και πορεία στους δρόμους της πόλης.
Τέλος, αύριο στις 19:00 το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς πήραν μέρος στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στο άγαλμα του Βενιζέλου και του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στους Δήμους, φοιτητές και μαθητές, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και μετά έκαναν επί αρκετή ώρα πορεία τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των Μνημονίων.
Ένταση επικράτησε σε δύο σημεία, στις διασταυρώσεις της οδού Σαλαμίνος με την Κουντουριώτου και Τσιμισκή, αντίστοιχα, όπου η Αστυνομία είχε τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο κλούβες και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στην περιοχή που βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στη Λαμία

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν στην κυβέρνηση, εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι που έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης. Έγιναν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Η μια στη πλατεία Πάρκου από το ΠΑΜΕ και η άλλη στη πλατεία Διάκου, όπου συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, εργαζόμενοι του ΤΕΙ Στερεάς, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λαμίας και άλλοι.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, που σύμφωνα με το LamiaReport, ήταν από τις πιο μαζικές και δυναμικές που έχουν γίνει στην πόλη της Λαμίας.



Στα Ιωάννινα

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, έγινε από το Εργατικό Κέντρο προς την Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ. Στην πορεία συμμετέχουν μαζικά εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα, φοιτητές και μαθητές.
Ξεχωριστή πορεία έκανε λίγο νωρίτερα το ΠΑΜΕ ενώ έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, έκαναν συγκέντρωση οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, παραμένουν απλήρωτοι 4 μήνες από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Στην Πρέβεζα


Με μπροστάρη την ΕΛΜΕ Πρέβεζας και... συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. του Νομού Πρέβεζας, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τους ΟΤΑ, τους σχολικούς φύλακες που οι θέσεις τους εξαφανίστηκαν,
μαθητές, σωματεία, φορείς και αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, δημοτικούς συμβούλους, έγινε το συλλαλητήριο των εργαζομένων της Πρέβεζας, το οποίο σύμφωνα με το atpreveza είχε παλμό και δυναμισμό.

Οι κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα - ΦΩΤΟ από το atprevezaΟι κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα - ΦΩΤΟ από το atpreveza

Το αγωνιστικό ραντεβού είχε δοθεί μπροστά στο δημαρχείο, όπου έγιναν σύντομες ομιλίες και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων της Πρέβεζας, να εναντιωθούν στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας.
Το βράδυ της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 7:30 στην αίθουσα της Θεοφανείου θα γίνει συνάντηση- συζήτηση των εκπαιδευτικών με γονείς.

Στο Βόλο

Με δύο πορείες, που κατά την εξέλιξή τους απέκτησαν ξεκάθαρα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, λόγω της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι, απάντησαν οι Βολιώτες, συμμετέχοντας στις σημερινές πανελλαδικές απεργίες.

Από τις κινητοποιήσεις στο Βόλο - ΦΩΤΟ από το e-volos
Από τις κινητοποιήσεις στο Βόλο - ΦΩΤΟ από το e-volos


ΦΩΤΟ από το e-volos
ΦΩΤΟ από το e-volos

Όπως διαβάζουμε στο e-volos, χιλιάδες μέλη φορέων και σωματείων της περιοχής αλλά και απλοί πολίτες, φώναξαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και σοκαρισμένοι από την είδηση της δολοφονίας, με την οποία "ξύπνησε" η Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης, δεν ήταν λίγες οι φορές που φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα.



ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου