Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αφγανιστάν: Το ΝΑΤΟ φεύγει, ο Μεσαίωνας επιστρέφει…

Είναι τραγικό και μόνο να το διαβάζεις… Ενώ ακόμα δεν έχουν αποχωρήσει τα διεθνή στρατεύματα από την πολύπαθη χώρα της κεντρικής Ασίας, το Αφγανιστάν, τα πρώτα δείγματα επιστροφής στον Μεσαίωνα είναι εμφανή, παρότι δεν κυβερνούν οι Ταλιμπάν… Ίσως οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται τι θα επακολουθήσει και φροντίζουν να προσαρμοστούν ώστε να κρατήσουν…. το κεφάλι τους στη θέση του.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο νέος ποινικός κώδικας που γράφεται στο Αφγανιστάν, ο οποίος θα βασίζεται στην ισλαμική «σαρία» (ιερός νόμος), θα προβλέπει πιθανότατα τη θανάτωση δια λιθοβολισμού των μοιχών… Το… εκσυγχρονιστικό στοιχείο, είναι ότι θα προβλέπεται η μαρτυρία τεσσάρων αυτοπτών για να επιβληθεί η ποινή.
Αυτό αποκάλυψε το μέλος της επιτροπής που επεξεργάζεται τον κώδικα, Ροχουλά Καριζάντα, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει και επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Δικηγόρων της χώρας… Πόσο αστείο ακούγεται το ότι η Δύση επένδυσε δισεκατομμύρια για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία 12 χρόνια.
Τελικά, όλα με τη δύναμη των όπλων ρυθμίζονται. Το τραγικό είναι αυτό που θα συμβεί κυρίως στις γυναίκες της χώρας που ό,τι αρνητικό και να λέμε για την επέμβαση της Δύσης στη χώρα, είχαν σηκώσει κεφάλι. Το δράμα τους απλά δεν θα μπορεί να περιγραφεί με λόγια.
Και δεν φαίνονται ιδιαίτερα διατεθειμένοι οι ισχυροί να δράσουν αφού τα ανθρώπινα δικαιώματα ουδέποτε υπήρξαν έστω τμήμα του κινήτρου για την επέμβαση, παρά τις διακηρύξεις… Οι αχυράνθρωποι που κυβερνούσαν και έχουν ληστέψει τα χρήματα που προορίζονταν για την κοινωνία, θα βρεθούν σε διάφορα σημεία της υφηλίου όπου θα ζουν άνετα. Ο κόσμος θα υποφέρει…
Και δεν είναι μόνο οι γυναίκες που θα μείνουν χωρίς παιδεία και απαγόρευση να κυκλοφορούν ελεύθερες, μεταξύ άλλων. Το ότι οι άνδρες θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν… γένια, είναι το μικρότερο κακό για τους άρρενες κατοίκους, οι οποίοι βέβαια, συγκριτικά, σε πλεονεκτική θέση θα βρεθούν.
ΠΗΓΗ DEFENCE POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου