Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίζει περισσότερο από την ζωή των φαντάρων.

Ότι η ζωή ενός γαλονά είναι σημαντικότερη από ένα μπουλούκι αναλώσιμων στρατιωτών είναι γνωστό. Στην Βολιβία όμως αποδεικνύεται ότι ακόμα και ένα πολυτελές αυτοκίνητο μετράει περισσότερο από την ζωή των στρατιωτών.
Ένας δόκιμος υπαξιωματικός και ένας φαντάρος έχασαν την ζωή τους στην προσπαθειά τους να ανακτήσουν από έναν ορμητικό ποταμό το αμάξι υψηλόβαθμου στελέχους. Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή κοντά στην πόλη Sucre υπερχείλησαν τον ποταμό Quirpinchaca ο οποίος παρέσυρε το SUV.

Στα μανιασμένα νερά του ποταμού βρεθήκανε μετά τις προσταγές από την ιεραρχία αρκετοί στρατιώτες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταφέρουν με γυμνά χέρια το αμάξι σε μια ασφαλή τοποθεσία.
Το δυνατό ρεύμα τους καθήλωσε μέσα στα μανιασμένα νερά και παρέσυρε τους Luis Estter και Alan Álvarez τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν τελικά σε μια περιοχή 15km μακρυά από τον τόπο της τραγωδίας.
Είναι ακόμα ένα συμβάν στην άγρια καθημερινότητα των φαντάρων. Που όταν δεν προετοιμάζονται για να παν να πολεμήσουν και να πεθάνουν για τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων κάνουν αγγαρίες και λοιπές ''μη προβλεπόμενες'' πολλές φορές επικίνδυνες δουλειές για τους ανωτέρους τους.
Προειδοποίηση το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες.



 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου