Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΣΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ(;)

Τη σύσταση και οργάνωση Σώματος Εθελοντών στην Εθνική Φρουρά αποφάσισαν σε πρόσφατη σύσκεψή τους ο υπουργός Άμυνας Φώτη Φωτίου και ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη.

Σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν κληρωτοί οπλίτες και στελέχη της ΕΦ, οι οποίοι θα προσφέρουν ανιδιοτελώς -και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας- τις υπηρεσίες τους σε οργανώσεις και φορείς που προάγουν την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η κοινωνική προσφορά της ΕΦ υπήρχε και θα υπάρχει. «Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι μέσα από δράσεις εθελοντισμού, πρέπει ο εθνοφρουρός να νιώθει ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του εκούσια, μετά από προσωπική του επιλογή, και αυτό είναι που έχει σημασία», σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων, από τον Επίτροπο Εθελοντισμού, σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης η παροχή διευκολύνσεων, από την Εθνική Φρουρά, στα στελέχη και στους εθνοφρουρούς οι οποίοι θα μετέχουν σε εθελοντικές οργανώσεις ή/και ασχολούνται με δράσεις εθελοντισμού.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «σε συνεργασία με τον υπουργό αγγίζουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των νέων μας». Τόνισε ότι είναι σημαντικό να προωθηθεί η καλλιέργεια του εθελοντισμού στο στράτευμα.
ΠΗΓΗ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου