Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Ο πολιτιστικός σύλλογος: "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" δίνοντας συνέχεια στην προσπάθεια του για τη διάδοση προοδευτικών όσο και ποιοτικών ταινιών για την εργατική τάξη και τους αγώνες της στη μεγάλη οθόνη, προβάλλει την Κυριακή, 08 του Δεκέμβρη 2013, στην Αίθουσα του Τ.Ε.Ε. (Νεάρχου 23, Χανιά) την ταινία του Έλιο Πέτρι: Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο (1971).    Ώρα έναρξης της προβολής: 20.00 μ.μ.
LA CLASSE OPERAIA VA IN PARADISO
Έγχρ. | Διάρκεια: 111'
 
    Μια κλασική ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο» (La classe operaia va in paradiso), σε σκηνοθεσία Έλιο Πέτρι. Στην ταινία, ο Μάσα είναι υπόδειγμα εργάτη, γεγονός που κάνει τους συναδέλφους του να τον αντιπαθούν. Όλα αλλάζουν, όταν παθαίνει ένα ατύχημα την ώρα της δουλειάς. Η θερμή συμπαράσταση των εργατών τρομοκρατεί τη διεύθυνση, η οποία τελικά τον απολύει. Το εργοστάσιο παραλύει από τις απεργίες των εργατών, που ζητούν ανανέωση του συμβολαίου εργασίας του και την επαναπρόσληψή του. Μετά την αρχική άρνησή της, ξαφνικά η διεύθυνση του προτείνει να γυρίσει στη δουλειά, όμως μόνο αν δεχτεί να γίνει απεργοσπάστης. Ο Μάσα δέχεται, αλλά το άλλο πρωί, όταν αντιμετωπίζει τους συντρόφους του έξω από τις πύλες του εργοστασίου, χάνει το κουράγιο του και αρνείται να μπει. Ο αγώνας του συνεχίζεται...
    Πρωταγωνιστούν: Τζιαν Μαρί Βολοντέ, Μαριάντζελα Μελάτο, Σ. Ραντόνε.
    Η ταινία, όταν πρωτοεμφανίστηκε το 1972 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των  Καννών,  είχε αποσπάσει το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ Διεθνών Ταινιών μαζί με την Υπόθεση Ματέι (Il Caso Mattei) του Φραντσέσκο Ρόσι.
 
Δείτε το trailer της ταινίας στο youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=nE59NDKC7TY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου