Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ! ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό - Αποπλέει ο Προμηθέας για  ΚεφαλονιάΓια μια ακόμη φορά η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παίζει βρώμικα προπαγανδιστικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη δυστυχισμένων ανθρώπων.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς βρίσκονται σε τρομερά δεινή θέση χτυπημένοι από τον τεράστιο σεισμό, του οποίου τις συνέπειες σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να αντιμετωπίσουν. Οι μετασεισμοί δεν έχουν σταματήσει και οι πολίτες δίνουν τιτάνιο αγώνα να στηθούν ξανά στα πόδια τους, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσουν και το ψύχος.
Θα περίμενε επομένως κανείς το κράτος και η κυβέρνηση να βρεθεί στο πλευρό τους, να δώσουν τις λύσεις που όφειλαν, στα ακραία προβλήματα τους.
Μια βδομάδα λοιπόν μετά το χτύπημα του σεισμού και ενώ μέχρι τώρα το ΓΕΣ έχει περιοριστεί να δώσει 10ημερη άδεια στους Κεφαλονίτες φαντάρους -και μετά τι θα γίνει ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιο;-, η κυβέρνηση και ο στρατός αδυνατούν να προσφέρουν αυτό που ξέρουν και μπορούν. Αυτό που πρέπει
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα  έπρεπε να περάσει μια ολόκληρη βδομάδα για τον απόπλου του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού "Προμηθέα" για την Κεφαλονιά. Αποστολή, η μεταφορά στο νησί όλων των απαραίτητων υλικών που θα ανακουφίσουν κατοίκους που έχουν πληγεί από το σεισμό. Από τρόφιμα έως είδη ρουχισμού κι ότι άλλο χρειάζονται.
Αντί η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για την αργοπορία της, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των Δ.Αβραμόπουλου και ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου να λογοδοτήσουν για το τι δεν έκαναν τόσες μέρες.
Έρχονται τώρα να κάνουν προπαγάνδα για το "ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που ζήτησε από το ΓΕΝ τον απόπλου του πλοίου το ταχύτερο"!
Πρόκειται για μια σαφή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προεκλογική εκστρατεία που άτυπα έχει αρχίσει, για μια κίνηση του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κρατηθεί στην εξουσία.
Η ΝΔ του Σαμαρά, εκμεταλλεύεται το δράμα των κατοίκων της Κεφαλονιάς, όπως αντίστοιχα έπραξε με τους ανέργους και την συμμετοχή τους στα διάφορα προγράμματα μικρής διάρκειας, ελάχιστης αμοιβής κια εξαφανισμένων εργασιακών δικαιωμάτων,  επιδιώκοντας την εξαγορά τους και την οικοδόμηση ενός φιλέσπλαχνου προφίλ για τον πρωθυπουργό της ανεργίας, των περικοπών, της βάρβαρης καταστολής, της διάλυσης της δημόσιας υγείας-παιδείας-ασφάλισης και το χάρισμα τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η προβολή της αντίληψης ότι για να γίνει το οτιδήποτε χρειάζεται την πρωθυπουργική εντολή συνάδει με προσωποκεντρικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, που δεν συναισθάνονται τις κοινωνικές ανάγκες, επιβάλλουν την σκληρή ταξική τους πολιτική και διαφημίζουν το πατερναλιστικό τους ενδιαφέρον όποτε τους βολεύει.
Καθεστώτα που Ανατρέπονται...  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου