Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΜΧ Ναυπλίου: κρύες και μπαγιάτικες τυρόπιτες για να αυξηθούν τα κέρδη του Μονοπωλιακού Προμηθευτή!


Νέες καταγγελίες φαντάρων έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και αναφέρονται στα νέα ήθη που επιβάλλονται γοργά στις μονάδες. Πλέον δεν είναι αδόκιμο να διαπιστώσουμε ότι συγκροτείται με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ένα μονοπώλιο που θα καρπώνεται το σύνολο των προμηθειών, αλλά και τη λειτουργία των ΚΨΜ.

Η είσοδος του  outsourcing στα Κέντρα Εκπαίδευσης με το πιλοτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, έφερε στο προσκήνιο το δίδυμο ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΑΦΟΙ ΓΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ, όπου ο μεν πρώτος ως αποκλειστικός προμηθευτής και ο δεύτερος ως αποκλειστικός εκμεταλλευτής των ΚΨΜ απογειώνουν τα κέρδη τους, πάντα εις βάρος των στρατευμένων και των λαϊκών οικογενειών, τετραπλασιάζοντας τις τιμές των προϊόντων.
Το επόμενο βήμα γίνεται στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, όταν στον νυν προμηθευτή με έδρα το Άργος, οποίος προμήθευε στο πλαίσιο σύμβασης, ζεστές τυρόπιτες καθημερινά τη μονάδα και είδη ζαχαροπλαστικής, ανακοινώθηκε στις 10 Ιανουαρίου ότι καταργείτε η σύμβαση του που έληγε τον Μάρτιο του 2014 και από τις 19 Ιανουαρίου αναλαμβάνει νέος προμηθευτής.
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΩΘΕΝ και τυπική ευθύνη του Ειδικού Κέντρου Εφοδιασμού Μονάδων Στρατού (Ε.Κ.Ε.Μ.Σ.), που διοικεί ο Συνταγματάρχης Λεωνίδας Κακαβάς.
Ποιος αναλαμβάνει τον εφοδιασμό του ΚΕΜΧ Ναυπλίου;
Μα ποιος άλλος.
Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ…
Που επίσης εφοδιάζει τις στρατιωτικές μονάδες σε Αττική-Εύβοια-Βοιωτία-Κορινθία-Αργολίδα…
Ένα μονοπώλιο που απολαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια την εύνοια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και επεκτείνεται.
Θα μας πουν όμως ότι «η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ φροντίζει να μειώσει το κόστος προμηθειών, ότι πιέζει η Τρόικα, ότι σκέφτονται τους φαντάρους και νοιάζονται να τους προσφέρουν καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα...»
Όμως οι καταγγελίες αναφέρονται σε πιο ακριβές τιμές.
Κάνουν λόγο για παραβίαση των σχετικών Κανονισμών Προμηθειών του Στρατού που προβλέπουν παράδοση τυροπιτών σε θερμοκρασία 60 βαθμών καθημερινά, ώστε να απολαμβάνουν οι στρατιώτες φρέσκα και ζεστά προϊόντα όπως έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να τους προσφέρει η υπηρεσία.
Αντί για αυτό, οι φαντάροι σιτίζονται κρύες και μπαγιάτικες τυρόπιτες-νέου τύπου σφολιάτας, γιατί ενώ το Ναύπλιο λόγω απόστασης είχε εξαιρεθεί μέχρι τώρα και εφοδιάζονταν από ντόπιο προμηθευτή που εξασφάλιζε φθηνότερα είδη εντός των στρατιωτικών προδιαγραφών, ξαφνικά το ΓΕΣ αποφάσισε την αντικατάσταση του από τον ΣΤΕΡΓΙΟΥ. Οι εγκαταστάσεις του οποίου απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και τα πιο αραιά δρομολόγια του «προσφέρουν» στους στρατιώτες τυρόπιτες 2 και 3 ημερών! 
Και αν αυτή είναι η ποιότητα των προϊόντων του Μονοπωλίου δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο μικροπρομηθευτής του Ναυπλίου: ΛΟΥΚΕΤΟ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Αυτό είναι το κυβερνητικό SUCCES STORY: Το OUTSOURTING με την ταχύτητα και βιαιότητα που επιβάλλεται στον Στρατό, ανατρέπει τις όποιες συμμαχίες του ελεεινού κράτους πελατειακών σχέσεων, εγκαθιδρύοντας τον μονοπωλιακό έλεγχο της αγοράς. Οι αστοί πολιτικοί που τα επέβαλαν όλα αυτά, σήμερα τα αναδιοργανώνουν! Απογειώνοντας τα κέρδη για τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες που απολαμβάνουν της κυβερνητικής στήριξης. Προσφέροντας ακριβότερα και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα. Οδηγώντας στο κλείσιμο των μικρομεσαίων και την Ανεργία τους εργαζόμενους τους. Και με την τρομοκρατία της τεράστιας ανεργίας επιβάλλουν κάθε αντεργατικό και αντικοινωνικό μέτρο…
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να Αντισταθούν. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από το διοικητή τους. Να ζητήσουν να βγουν Παραπονούμενοι σε κάθε ανώτερο κλιμάκιο και να φτάσουν ακόμη και στο ΓΕΣ, όπως προβλέπει ο Στρατιωτικός Κανονισμός και δικαιούται.
Οι γονείς απαιτείται να πάρουν θέση. Να σπάσουν τα τηλέφωνα του Διοικητή και του ΓΕΣ.
Πρέπει τώρα να πάρουν θέση και οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει όλοι αυτοί οι Τοπικοί Άρχοντες που έδωσαν μάχη για να κρατήσουν  το ΚΕΜΧ Ναυπλίου ανοικτό, εξυπηρετώντας τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, να πάρουν θέση.
Να μπλοκάρουμε το OUTSOURCING και να πετάξουμε τους Ιδιώτες από τα Στρατόπεδα. Τα ΚΨΜ πρέπει να λειτουργούν με πολιτικό προσωπικό, προσφέροντας προϊόντα σε τιμές κόστους και δωρεάν στους συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα.  
Μόνη λύση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων φαντάρων είναι η πρόσληψη Μόνιμου Πολιτικού Προσωπικού από το ΥΠΕΘΑ, που εργαζόμενο με αξιοπρεπείς όρους θα φροντίζει σε καθημερινή βάση για την παραγωγή των καλύτερων, μικρών και μεγάλων γευμάτων. Αναλαμβάνοντας συνολικά την συντήρηση των μονάδων. 
Οι νέοι όροι αστικής οικονομικής ανάπτυξης συντρίβουν ότι γνωρίσαμε και εξαφανίζουν κάθε δικαίωμα.
Πρέπει  τώρα να οικοδομήσουμε μια πλατιά συμμαχία Εργαζόμενων-Ανέργων-Στρατιωτών και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δικαιώματα μας, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.  
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου