Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ουκρανική κρίση: Γαλλικά και βρετανικά αεροσκάφη εποπτεύουν τις χώρες της Βαλτικής με εντολή ΝΑΤΟ

Ουκρανική κρίση: Γαλλικά και βρετανικά αεροσκάφη εποπτεύουν τις χώρες της Βαλτικής με εντολή ΝΑΤΟ   Τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έφτασαν σήμερα στην Πολωνία και τέσσερα βρετανικά στη Λιθουανία, στο πλαίσιο μιας αποστολής εποπτείας του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής από το ΝΑΤΟ, που θέλει να καθησυχάσει τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης που ανησυχούν για τη στάση της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία.


















Τα τέσσερα γαλλικά Rafale έφτασαν σήμερα στη βάση Μάλμπροκ στη βόρεια Πολωνία, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 70 γάλλοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Μάλμπροκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, τον συνταγματάρχη Ζιλ Ζαρόν.



Τα τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην εκπαίδευση της «αστυνομίας των αιθέρων» του πολωνικού στρατού και σε αποστολές εναέριας παρακολούθησης.



Από την πλευρά της Βρετανίας, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon έφτασαν στη Λιθουανία, τα οποία θα πετούν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει το ΝΑΤΟ «για να υποστηρίξει και να διαβεβαιώσει τις χώρες μέλη της ανατολής».




Κυρώσεις από Ουάσινγκτον σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και εταιρείες που συνδέονται με τον Πούτιν




Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα κυρώσεις σε 7 κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας και 17 εταιρείες που συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, αντιδρώντας στην ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.



Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σε 7 Ρώσους, περιλαμβανομένων 2 από τον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν, επιβάλλεται τώρα το πάγωμα οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων έχουν στις ΗΠΑ και ταξιδιωτική απαγόρευση αν θελήσουν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ θα απορρίπτουν τις αιτήσεις για άδειες εξαγωγής για οποιαδήποτε αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες.



Τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών θα ανακαλέσουν οποιαδήποτε τρέχουσα άδεια εξαγωγής την οποία αφορούν αυτοί οι όροι, σημείωσε ο Λευκός Οίκος. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ αφορούν και τον επικεφαλής της Rosneft Ίγκορ Σετσίν.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=286019&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου