Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στην Κριμαία ο Πούτιν, στη Μαριούπολη μακελειό με 20 νεκρούς – Video σοκ από τις οδομαχίες

Στην Κριμαία ο Πούτιν, στη Μαριούπολη μακελειό με 20 νεκρούς – Video σοκ από τις οδομαχίες
Την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν πατούσε (κυριολεκτικά) πόδι στην Κριμαία, στην πρώτη του επίσκεψη μετά την προσάρτησή της στη Ρωσία, στην Μαριούπολη της Ουκρανίας γινόταν ακόμη ένα λουτρό αίματος ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους αντάρτες.

Ο απολογισμός βαρύς και αυτή τη φορά: 20 νεκροί, όλοι τους ρωσόφιλοι αυτονομιστές σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας όπως μεταδίδει το Reuters.




Όλα ξεκίνησαν όταν ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να το ανακαταλάβουν. Έξω από το κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά και σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή, Όλεγκ Λιάσκο από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν οκτώ φιλορώσοι αυτονομιστές.



Φωτογράφος που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε στο Reuters ότι το αρχηγείο της αστυνομίας φλέγεται και πρόσθεσε ότι είδε δύο σορούς να κείτονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο. «Ένας εξ αυτών είναι σίγουρα αστυνομικός», επεσήμανε.


Video δείχνουν τανκ με ουκρανικές σημαίες να μπαίνουν στην πόλη, να καταστρέφουν οδοφράγματα, ενώ έχουν καταγραφεί και ανταλλαγές πυροβολισμών. Σύμφωνα με τους φιλορώσους, οι Ουκρανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά αμάχων, κατοίκων της Μαριούπολης.



Σύμφωνα με το Russia Today, κόσμος που βρέθηκε στην πόλη για να γιορτάσει την ημέρα της νίκης των σοβιετικών στρατευμάτων επί των Ναζί, κινήθηκε προς το αρχηγείο της αστυνομίας για να στηρίξει αστυνομικούς που είχαν «ταμπουρωθεί» εκεί, αρνούμενοι να πάρουν εντολές από το Κίεβο.  

Καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα πλησίαζαν, ο κόσμος άρχισε να φωνάζει «φασίστες» γράφει το rt.com και τότε ένα από τα τανκ άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.  







Ρώσος συνταγματάρχης αναλαμβάνει την διοίκηση των ανταρτών  


Συνταγματάρχης της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσίας ενδέχεται να αναλάβει τη διοίκηση της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο αυτοανακηρυχθείς κυβερνήτης της Σλαβιάνσκ. 

Στον Ίγκορ Στρέλκοφ, που τώρα διοικεί τη φιλορωσική παραστρατιωτική ομάδα της Σλαβιάνσκ, έγινε η πρόταση να γίνει «διοικητής όλως των δυνάμεων "αυτοάμυνας" της Ντόνμπας», της μεγάλης κοιλάδας της επαρχίας Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσε ο Πάβλο Γκουμπάρεφ. 

Ο Στρέλκοφ, 43 ετών, που έχει διαψεύσει ότι είναι συνταγματάρχης της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών αλλά το Κίεβο πιστεύει πως είναι, φέρεται να εμπλέκεται στη σύλληψη και κράτηση των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). 

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών (SBU), το πραγματικό του όνομα είναι Ίγκορ Γκούρκιν, έχει γεννηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 1970 και μένει στη Μόσχα.  Η SBU έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνικές επικοινωνίες που υπέκλεψε και στις οποίες φέρονται να συνομιλούν ο Στρέλκοφ και ο Ρώσος απεσταλμένος του Κρεμλίνου για την απελευθέρωση της ομάδας του ΟΑΣΕ Βλαντίμιρ Λούκιν. 

Όπως αναφέρει η SBU, η τελευταία φορά που ο Στρέλκοφ πέρασε τα ουκρανικά σύνορα ήταν τον Φεβρουάριο για να μεταβεί στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας. 

Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα ο Στρέλκοφ είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει «να σταματήσω στο Ντονέτσκ». «Θέλουμε να απελευθερώσουμε την Ουκρανία από τους φασίστες», είχε προσθέσει, χαρακτηρίζοντας την Ουκρανία «παρακμάζον κράτος» για το οποίο η διεθνής κοινότητα «δεν θα προκαλέσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=288398&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου