Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

24ωρη απεργία στα Carrefour, Μαρινόπουλος και Dia την Πέμπτη

supermarket
Το ολιγοπώλιο των supermarkets δεν φτάνει που θησαυρίζει μέσα στην κρίση απολαμβάνοντας υψηλότατα κέρδη (40% – 50% ανά είδος) με τις ευλογίες της κυβέρνησης, περικόπτει βάναυσα και τις αμοιβές των εργαζομένων του! Τα μεγάλα συμφέροντα των S/M ξέρουν για μειώσεις μόνο όταν αφορούν στους μισθούς των εργαζομένων, ενώ τις αγνοούν πλήρως όταν έχουν να κάνουν με τις τιμές των ειδών, που παραμένουν στα ύψη, παρά την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Οι εργαζόμενοι στα «CarrefourΜαρινόπουλοςDIA» προχωρούν σεαπεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλλει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία, πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς.Συγκεκριμένα, το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Carrefour, Μαρινόπουλος, DIA» εξήγγειλε24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 15Μαΐουσε όλες τις εγκαταστάσεις και υποκαταστήματα τωνsupermarkets «Μαρινόπουλος» και σε συγκεντρώσεις σε επιλεγμένους μεγάλους χώρους.
Την Κυριακή 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα για καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Παράλληλα, το σωματείο κάλεσε τα συνδικάτα όλης της χώρας και ιδιαίτερα του κλάδου να συμπαρασταθούν στον αγώνα του.
Τα αιτήματα
Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Carrefour, Μαρινόπουλος, DIA» απαιτεί:
* Άμεση ανάκληση των όποιων σχεδίων της για εκ περιτροπής εργασία.
* Επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί.
* Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν και τα επιδόματα, αλλά και επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009.
* Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.http://www.nez.gr/greek-news/24ori-apergia-super-markets/

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους ξυπνήστε......
    Σταματήστε να γράφετε ότι μαλακία σας έρθει.....
    Η απεργία ανεστάλη.από χθες κιόλας......
    Δημοσιογράφοι της πούτσας..... πήρατε ένα πληκτρολόγιο και νομίζετε όι πιάσατε τον πάπα από τ΄αρχίδια.... είστε χειρότεροι απ΄αυτούς που κράζετε.... γιατί απλά είστε ΗΛΙΘΙΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή