Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Τα μυστήρια σύμβολα των χρυσαυγιτών

Τα Waffen SS ήταν η ανώτερη αστυνομικοστρατιωτική ελίτ του ναζιστικού κόμματος. Ηταν πολυεθνικά και αποτελούνταν από «άριους» τουλάχιστον ώς το 1940. Ιδρύθηκαν το 1933 και το 1934 -τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών- όταν Χίτλερ εξόντωσε τους αρχηγούς των SS, που δεν εμπιστευόταν. Τον Αύγουστο του 1940 ο Χίμλερ εφάρμοσε ένα σχέδιο για την πρόσληψη εθελοντών στις κατακτημένες περιοχές. Ετσι σχηματίστηκαν τα SS Nordland, με Ολλανδούς εθελοντές.
Το 7ο SS Prinz Eugen αποτελείται από Κροάτες, Σέρβους, Ούγγρους, Ρουμάνους κ.ά. που χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στα Βαλκάνια. Ο Χίμλερ θα σχηματίσει ένα βοσνιακό μουσουλμανικό τμήμα. Η 13η Ορεινή Μεραρχία (1ο Κροατικό) θα πολεμήσει τους παρτιζάνους του Τίτο.
Τον Μάρτιο του 1941, όταν η ιταλική αντεπίθεση ενάντια στις ελληνικές δυνάμεις απέτυχε, η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας. Τα υψώματα πέφτουν και στις στις 13 Μαΐου, με χιλιάδες Ελληνες αιχμαλώτους, τα SS μπαίνουν στην Καστοριά. Η Ελλάδα έχει συνθηκολογήσει.
Τα Waffen SS με συνθήματα τύπου «Για τη Δανία! Καταπολεμήστε τον Κομμουνισμό» σε κάθε χώρα έφτασαν τους 600.000 άνδρες. Ενα μέρος τους θα βρεθεί στην Ελλάδα. Η «Μεραρχία Βίκινγκ» στελεχώνεται με Δανούς, Νορβηγούς, Φλαμανδούς κ.ά., με επικεφαλής αξιωματικούς των Ενοπλων Ες Ες.
Ο Βέλγος δημοσιογράφος και ιδρυτής φασιστικού κόμματος, Λέον Ντεγκρέλ, έφτιαξε τη λεγεώνα της Φλάνδρας και έγινε στρατηγός. Υποστήριξε πως ο Τεν-Τεν έχει ως πρότυπο τον ίδιο. Το 1994, όταν πεθαίνει, η Χρυσή Αυγή αποστέλλει διά χειρός γενικού γραμματέα Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου συλλυπητήρια επιστολή:
«Προσευχόμαστε μαζί σας και την θεία χάρη και υποστήριξη και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Leon Degrelle θα μείνει πάντοτε ζωντανός στην καρδιά και την μνήμη μας».
Η σχέση αυτή του Ελληνα Φίρερ με τον ιδρυτή του «ρεξιστικού κινήματος» και στρατηγό των Waffen SS παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο και το μυστηριώδες ταξίδι του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νότια Αμερική, όπου κρύβονται μετά τον πόλεμο οι ναζί. Η οργάνωση, που θα μετεξελιχθεί σε «λαϊκό επαναστατικό σύνδεσμο», δεν είναι απλώς μια ναζιστική οργάνωση, αλλά κάτι πιο βαθύ.
Οταν η Αστυνομία άνοιξε το σπίτι του υπαρχηγού (ή άραγε Ταξιάρχη;) Χρήστου Παππά στα Γιάννινα βρέθηκε μπροστά σε ένα ναζιστικό μουσείο των SS. Στο χώρο δέσποζαν οι σημαίες των Waffen SS. Ο Μανώλης Γλέζος -ήταν το 1943 στις Φυλακές Συγγρού με εκατοντάδες ποινικούς- θα πει στην «Ελευθεροτυπία» πως οι Ελληνες δωσίλογοι έβρισκαν εθελοντές προσφέροντας αποφυλάκιση σε όσους γίνονταν «Γερμανοτσολιάδες».
Την επιχείρηση αυτή στην Ελλάδα ανέλαβαν «γραφεία στρατολόγησης» και η εθνικοσοσιαλιστική «πατριωτική οργάνωση» ΕΣΠΟ, που ιδρύθηκε από ένα ανανήψαντα κομμουνιστή. Τον Μανωλέα θα ανατινάξει κυριολεκτικά η πολιτοφυλακή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η ΟΠΛΑ. Το 1943 δημιουργήθηκαν και τα ελληνικά SA, τα «Τάγματα Ασφαλείας» από την κυβέρνηση δωσίλογων του Ιωάννη Ράλλη.
Τα ελληνικά SS αρχικά φρουρούν τους κρεμασμένους από τους ναζί για να μην πάρουν τα πτώματά τους οι συγγενείς και να είναι σε κοινή θέα, και βρίσκουν εβραίους για το Αουσβιτς. Υστερα απέκτησαν το προνόμιο να σφάζουν και να κρεμάνε οι ίδιοι ΕΛΑΣίτες. Τα αφεντικά τούς καλούσαν πάντα στις γιορτές των Γερμανών για τα γενέθλια του Χίτλερ.
Στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, ξημερώματα 17ης Αυγούστου 1944, μαζί με δεκάδες ναζί περικύκλωσαν τη Νίκαια και ζήτησαν από τους άνδρες ηλικίας 16-40 ετών να εμφανιστούν στην πλατεία. Εκεί φορώντας κουκούλες υποδείκνυαν στους ναζί τους πατριώτες κι εκείνοι τους εκτελούσαν ομαδικά. Οι νεκροί ήταν χιλιάδες. Στις σφαγές στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα και αλλού τα SS φοράνε ρούχα χωρικών και οδηγούνται από Ελληνες ταγματασφαλίτες.
Μια ακόμα εθνικιστική οργάνωση, η «Χ», ιδρύθηκε το 1941 σε ένα εμποροραφείο στην οδό Πατησίων 9. Η «Χ» έδρασε με ειδικές στολές και πλαστές ταυτότητες που τους προμήθευε η Υπηρεσία Πληροφοριών της δωσιλογικής κυβέρνησης. Πολλοί εύζωνοι των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν ταυτόχρονα και μέλη της «Χ».
Από τις ανοιχτά γερμανόφιλες οργανώσεις της Κατοχής, οι πιο γνωστές είναι η ΕΣΠΟ και η ΟΕΔΕ. Η «Μπουντ», που σημαίνει στα γερμανικά σύνδεσμος, θα πολεμήσει μαζί με τους Γερμανούς στέλνοντας μάλιστα ένα λόχο στη Ρουμανία. Ο ηγέτης της Αγήνωρ Γιαννόπουλος θα χαθεί κάπου στη Βιέννη μετά την ήττα των ναζί.
Μια ακόμα οργάνωση είναι η «Ενωσις Φίλων του Χίτλερ», που συνεργάζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες των Γερμανών. Δίπλα στα «Τάγματα Ασφαλείας» έδρασαν και τα FF, οι Εθελοντικοί Σχηματισμοί (Freiwilligen Formationen - FF). Ο αρχηγός της Αστυνομίας και διοικητής των SS, Hermann Franz, εντυπωσιασμένος από τη δράση τους το 1944 δήλωσε μετά τον πόλεμο: «Η παρουσία των Ελλήνων εθελοντών ήταν πολύ σημαντική για μας, επειδή κάλυψαν με απόλυτη επιτυχία την οπισθοχώρηση των καταπονημένων μονάδων της Wehrmacht, αντιμετωπίζοντας συχνά υπέρτερες εχθρικές δυνάμεις».
Με την αποχώρηση των Γερμανών πολλοί φιλοναζί ταγματασφαλίτες πήραν το τρένο για τη Γερμανία, όπου σχημάτισαν εξόριστη «κυβέρνηση». Τον Μάρτιο του 1945, όταν ήταν σαφές πια πως οι ναζί χάνουν τον πόλεμο, δημιουργείται η οργάνωση Der Werholl, με σήμα της το «αγκίστρι του Λύκου». Η αποστολή των «χαρούμενων λύκων» ήταν να δρουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού -σαν «αντάρτες πόλεων»- με εμπρησμούς, σαμποτάζ και δολοφονίες. Οι πρώτοι διακόσιοι «λύκοι» επιλέχτηκαν από τη χιτλερική νεολαία.
Ο πατέρας Μιχαλολιάκος ήταν ταγματασφαλίτης, συνεργάτης των Γερμανών. Εδρασε σε μια περιοχή όπου η ναζιστική μυθολογία θέλει να υπάρχουν κρυμμένα όπλα των ναζί στον Ταΰγετο, την πατρίδα του Μιχαλολιάκου. Πολλά χρόνια μετά το σήμα των Werwolf εμφανίζεται στην οργάνωση Χρυσή Αυγή. Οπως έχουμε γράψει, ο νεαρός Μιχαλολιάκος ήξερε εξ αρχής πως δημιουργεί μια οργάνωση ανταρτών ή τρομοκρατών συνεχιστών της παραστρατιωτικής οργάνωσης των ναζί.
Το 1987 η οργάνωση της Χρυσής Αυγής συντάσσει το καταστατικό της και το σφραγίζει με το ρουνικό σύμβολο της Werwolf. Εβδομήντα χρόνια μετά, πολλά μουσικά γκρουπ, που στελεχώνουν το «εθνικοσοσιαλιστικό ροκ», εμπνέονται από τον Ρούντολφ Ες -που είχε... Ελληνίδα μάνα-, τον Χίτλερ και τον «αριστερό ναζί» Στράσερ. Κι άλλα θυμούνται την ΕΣΠΟ και τους Χίτες. Ενα γκρουπ φέρει το όνομα «Ελληνικά SS» και ένα τραγούδι μάς θυμίζει πως «ο παππούς μου ήταν στα SS».
Ενα σήμα των SS κοστίζει 25-55 ευρώ
Το των SS είναι ρουνικό. Το χρησιμοποιούν γερμανικοί λαοί, Τεύτονες και Βίκινγκς και προέρχεται από το κελτικό αλφάβητο. Θα το χρησιμοποιήσει -μαζί με άλλους ρούνους- η Χρυσή Αυγή στα συνέδρια και τα περιοδικά της, το καταστατικό της. Θα το βρούμε ακόμα σε μπλουζάκια και τατουάζ.
http://www.stormfront.org/forum/t868699/
Οι αφίσες των πολυεθνικών Waffen SS σε διάφορες χώρες διαφοροποιούνται, αλλά κοινό στοιχείο είναι η προβολή τους ως δυτικοευρωπαϊκή δύναμη σε κοινό μέτωπο κατά του κομμουνισμού.
http://knightsandsteel.wordpress.com/2011/04/18/462/
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου