Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Από αστυνομικό η σφαίρα που σκότωσε τον τούρκο διαδηλωτή - το βίντεο της δολοφονίας κάνει το γύρο του κόσμου

Πόρισμα-καταπέλτης ήταν η βαλλιστική εξέταση, η οποία επιβεβαίωσε πως το όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε τον νεαρό διαδηλωτή στις 22 Μαΐου, στο περιθώριο των βίαιων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη, ανήκει σε αστυνομικό. Μαζί με την βαλλιστική, δικαιώθηκαν και τα δημοσιεύματα του τοπικού αλλά και διεθνούς Τύπου, που έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, δράστης της οποίας ήταν αστυνομικός.

Η πληροφορία προέρχεται από δημοσίευση του πρακτορείου Ντογάν και έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο οποίος είχε απορρίψει το ενδεχόμενο ευθύνης από πλευράς αστυνομίας. Ο υπουργός είχε ζητήσει να εξεταστούν τα όπλα των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την ημέρα πριν αρχίσει δικαστική έρευνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουγκούρ Κουρτ δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι - η αστυνομία εκείνη την ώρα έκανε χρήση πραγματικών σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές - ενώ παρακολουθούσε την κηδεία ενός συγγενή του στη συνοικία Οκμεϊντάνι. Το βίντεο με την δολοφονία κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλώντας την οργή τόσο των Τούρκων διαδηλωτών, όσο και παγκοσμίως.
Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την άδεια του κυβερνήτη της πόλης, όπως το ορίζει ο νόμος, προκειμένου να ασκήσει δίωξη εναντίον του αστυνομικού που χρησιμοποίησε το όπλο του. Η ταυτότητα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί, πρόσθεσε το Ντογάν.
Στη συνέχεια ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στη διάρκεια των νέων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας στην ίδια συνοικία της Κωνσταντινούπολης.
Κανένας από τους δύο ανθρώπους που έπεσαν νεκροί δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις.
http://www.koutipandoras.gr/article/114807/apo-astynomiko-i-sfaira-poy-skotose-ton-toyrko-diadiloti-vinteo-tis-dolofonias-kanei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου