Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Βίντεο σόκ: Πυροβολώντας γύρω από τα πόδια, απομακρύνουν φιλορώσους διαδηλωτές Προφανώς στην αμφιβόλου νομιμότητας «κυβέρνηση» του Κιέβου, έχουν χάσει κάθε ίχνος λογικής και ψυχραιμίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι έχουν δώσει εντολές στους στρατιώτες να πυροβολούν γύρω από τα πόδια με τα καλάσνικωφ, μπας και απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

oukrania31-700x457
Προφανώς στην αμφιβόλου νομιμότητας «κυβέρνηση» του Κιέβου, έχουν χάσει κάθε ίχνος λογικής και ψυχραιμίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι έχουν δώσει εντολές στους στρατιώτες να πυροβολούν γύρω από τα πόδια με τα καλάσνικωφ, μπας και απομακρύνουν τους διαδηλωτές.
 Το βίντεο προέρχεται από την πόλη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική περιοχή της Ουκρανίας, με το μεγάλο ελληνικό πληθυσμό, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Εστάλησαν λοιπόν στρατιώτες, στο Δημαρχείο της πόλης, το οποίο είχαν καταλάβει οπαδοί της Ομοσπονδιοποίησης, για να τους διώξουν. Οπως και έγινε. Οταν τους απομάκρυναν λίγο από το κτίριο, δείτε πως τους αντιμετώπισαν, ενώ προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν. Αλλά επίσης, και πως αντιμετώπισαν τους ενόπλους στρατιώτες που πυροβολούσαν γύρω από τα πόδια διαδηλωτή και στον αέρα οι διαδηλωτές. Απλά, δεν έφυαγαν από το μέρος, και τους αποδοκίμαζαν με βαρύτατες βρισιές στα ρώσικα κιόλας.

Ανεξαρτήτως πάντως, αυτής της απαράδεκτης εικόνας, το ηθικό του ουκρανικό στρατεύματος, είναι πεσμένο πολύ. Κυκλοφορούν μάλιστα βίντεο στa social media με εκδηλώσεις απειυαρχίας των στρατιωτών έναντι των αξιωματικών τους, και με προειδοποιήσεις προς την «κυβέρνηση» του Κιέβου ότι «με τόσο λίγα λεφτά που μας δίνετε, θα πάρουμε τα τάνκς και θα έρθουμε στο Κίεβο». Γενικότερα, οι συνθήκες διαβίωσης και διατροφής, αλλά πάνω από όλα ότι τους έχουν δώσει διαταγές να πυροβολήσουν σε πολίτες, συμπατριώτες τους, έχει επιφέρει κατάσταση διάλυσης στον ήδη μισοδιαλυμμέμνο εδώ και χρόνια στρατό της Ουκρανίας.
http://www.hitandrun.gr/vinteo-sok-pirovolontas-giro-apo-ta-podia-apomakrinoun-filorosous-diadilotes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου