Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Βίντεο: Εδεσαν ρώσους δημοσιογράφους σαν εγκληματίες στην Ουκρανία

UKRAINE-CRISIS/
Νέος επικοινωνιακός πόλεμος ανάμεσα στη Μόσχα και στπ Κίεβο έχει ξεσπάσει με αφορμή την σύλληψη δύο δημοσιογράφων του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Lifenews από ουκρανούς στρατιωτικούς, εδώ και δύο ημέρες. Το Κίεβο υποστηρίζει ότι δεν έκαναν απλά τη δουλειά τους, ως τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά ότι μετέφεραν οπλισμό στους αντάρτες. Γι” αυτό, τους παραπέμπουν σε δίκη με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Από τη μεριά της η Μόσχα, καταγγέλει το Κίεβο για διακρίσεις σε βάρος των ρώσων δημοσιογράφων και για σαφή παρεμπόδισητης άσκησης του λειτουργήματός τους. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της κρίσης στη χώρα, οι ουκρανικές αρχές επανειλημμένως έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην Ουκρναία ρώσων δημοσιογράφων, ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί και απελαθεί με μοναδικό κριτήριο ότι προέρχονται από ΜΜΕ της Ρωσίας.
Bn71n4JCAAA9RCl.jpg_large
Ως γνωστόν, τόσο από πλευράς της Δύσης, όσο και από την Ρωσία, συχνές είναι οι αναφορές για παρεμπόδιση της ελεύθερης μετακίνησης δημοσιογράφων και για καταπάτηση της ελεύθερης μετάδοσης ειδήσεων, και από τις δύο αντιπαρατιθέμενες πλευρές στη Νοτιοανατολική Ουκρανία. Καταγγελίες έχουν γίνει και σε βάρος της ρωσικής πλευράς για επιθέσεις σε ξένους και ουκρανούς δημοσιογράφους.
Πάντως, σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές, φαίνεται να μεταφέρονται σε ελικόπτερο δεμένοι οι δύο ρώσοι δημοσιογραφοι, ενώ παρουσιάζεται όπλο (αντιαεροπορικό τύπου Στίγκερ) που οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι μετάφεραν οι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά της, η Μόσχα δηλώνει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη κατηγορία και για σκευωρία σε βάρος των δύο δημοσιογράφων

http://www.hitandrun.gr/vinteo-edesan-rosous-dimosiografous-san-egklimaties-stin-oukrania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου