Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ν. Δένδιας: Περιορισμός των διαδηλώσεων για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα

Επιμένει η κυβέρνηση στην απόφασή της για παραπέρα περιορισμό των διαδηλώσεων. Μετά το Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται σε ισχύ από το 2013 και προβλέπει τη διεξαγωγή των διαδηλώσεων «κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται (...) η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης», σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, δήλωσε ότι θα συζητηθούν «περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας».
Εταίρος στο διάλογο θα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων , Γ. Καμίνης, με τον οποίο υπέγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ.
Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει συνεργασία στους τομείς της στάθμευσης, της ηχορύπανσης, του ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, υπαιθρίου εμπορίου με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου, των πλατειών, των πανηγύρεων, των επιχειρήσεων, των θεάτρων, των κινηματογράφων, των λαϊκών αγορών, των παιδότοπων κ.α.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Καμίνης είπε πως η ευταξία έχει υποχωρήσει στην Αθήνα μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
«Δεν μπορεί να υπάρχει μία μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, όσο τα θέματα της ευταξίας παραμένουν σε εκκρεμότητα (...) Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου τελικώς ευνοεί την αύξηση της εγκληματικότητας», τόνισε.
http://www.902.gr/eidisi/politiki/44671/n-dendias-periorismos-ton-diadiloseon-gia-na-enishythei-i-epiheirimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου