Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αυτή είναι η κυβερνητική “εκδίκηση” στους στρατιωτικούς για την απόφαση του ΣτΕ! Τι θ΄ αλλάξουν


Αυτή είναι η κυβερνητική “εκδίκηση” για την απόφαση του ΣτΕ! Τι θ΄  αλλάξουνΈρχονται αλλαγές του Νόμου 3883/2010 που αφορούν τους στρατιωτικούς κι αυτή θα ΄ναι η “εκδίκηση” της κυβέρνησης που δεν μπορεί να “χωνέψει” το χουνέρι που έχει πάθει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την οποία και είναι αποφασισμένη να μην εφαρμόσει όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεσοπρόθεσμου που κατέθεσε ο Σταϊκούρας.
Ο οποίος σε κάθε ευκαιρία αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ισοδύναμα. Ποια θα είναι αυτά; Οι αλλαγές στην εξέλιξη των αξιωματικών αλλά και η κατάργηση οργανικών θέσεων!
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν οι αλλαγές που θα γίνουν στον νόμο 3883/2010 θα προβλέπουν:
• Αύξηση χρόνων παραμονής στους διοικητικούς βαθμούς.
• Αποστρατείες με τον διοικητικό βαθμό που φέρουν.
• Μείωση οργανικών θέσεων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.
• Μείωση των ανωτάτων αξιωματικών μέσω καταλυτικών βαθμών π.χ. στα Σώματα και στην Αεροπορία Στρατού, Διαβιβάσεις, Μηχανικό, κτλ ανώτατος βαθμός θα καθοριστεί του Ταξιάρχου.
• Εφαρμογή ποινής σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (πιθανόν αφαίρεση μίας οικονομικής προαγωγής ) ώστε να μειωθούν ή να σταματήσουν τελείως, κτλ.
“Συμβούλιο Επικρατείας εσείς, αλλαγές προς το χειρότερο για την εξέλιξή σας εμείς” η κυβερνητική απάντηση. Όλα αυτά βέβαια μετά την κάλπη της 25ης Μαίου που θα κρίνει πολλά.
http://armynews.gr/?p=21134
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου