Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στη παραμεθόριο, οι οποίοι θίγουν το ζήτημα των αδειών-εξόδων και της ανισότητας που κρύβει.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν:
Μικρότερες του 24ωρου
Είναι οι λεγόμενες «έξοδοι». Κάθε στρατιώτης ο οποίος δεν έχει υπηρεσία εντός του στρατοπέδου και δεν είναι τιμωρημένος ή Ελεύθερος Υπηρεσίας δικαιούται να πάρει έξοδο. Όσοι μένουν μόνιμα στην περιοχή που βρίσκεται το στρατόπεδο δικαιούνται να πάρουν διανυκτέρευση, δηλαδή μπορούν να διανυκτερεύσουν στο σπίτι τους, οι υπόλοιποι οφείλουν να βρίσκονται πίσω στη μονάδα δύο ώρες μετά το βραδινό προσκλητήριο, δηλαδή συνήθως στις 23.45. Εννοείται ότι αυτού του είδους οι άδειες δεν γράφονται.
Όμως οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε Θράκη-νησιά αναφέρονται στη βαθιά ανισότητα που επικρατεί, καθώς οι φαντάροι από μακρινές περιοχές Αθήνα-Ήπειρο-Πελοπόννησο κλπ. έχουν δικαίωμα μόνο σε μια σύντομη έξοδο, ενώ οι ντόπιοι συνάδελφοι δικαιούνται διανυκτέρευση. Πρόσχημα η ύπαρξη συγγενικών τους προσώπων, των οποίων την κατοικία μπορούν να δηλώσουν για να διανυχτερεύσουν.
Από την άλλη μεριά, οι φαντάροι που πήζουν, οι οποίοι βγαίνουν έξοδο σπάνια καθώς χρήματα δεν υπάρχουν και δανείζονται για να μετακινηθούν στην άδεια τους, καθώς οι ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος-Αβραμόπουλος κατάργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης, έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν:

1.       Όλοι οι φαντάροι να παίρνουν διανυκτέρευση.
2.       Η μετακίνηση από και προς τη μονάδα να γίνεται με υπηρεσιακά οχήματα –όπως συμβαίνει με τους μόνιμους και το πολιτικό προσωπικό- ώστε να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης των πανάκριβων ΤΑΧΙ-ΚΤΕΛ.
3.       Να επιτρέπεται η είσοδος στις Λέσχες Αξιωματικών ώστε να σιτίζονται ή να πίνουν έναν καφέ πολύ φθηνότερα. Δεν είναι δυνατόν στις Λέσχες να εργάζονται φαντάροι εξυπηρετώντας μόνιμους-απόστρατους-τις οικογένειες και φίλους τους-διάφορους συλλόγους κλπ. αλλά να απαγορεύεται η είσοδος στους στρατιώτες.    
4.       Να εξασφαλίζει ο στρατός της διανυκτέρευση των συναδέλφων στα διάφορα οικήματα που διατηρεί σε διάφορες περιοχές.
5.       Τέλος, να επιτραπεί η είσοδος των φαντάρων στα ΚΑΑΥ-Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.

Πιστεύουμε ότι οι παραπάνω προτάσεις, που σε μεγάλο βαθμό γίνονται πράξη από κοινωνικά ευαίσθητους διοικητές που κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση των φαντάρων και των οικογενειών τους, πρέπει να γενικευτούν.
Ιδίως, τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μεγάλη ανάγκη των στρατιωτών να ξεφύγουν από τη μονοτονία του στρατοπέδου και να ξεσκάσουν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου