Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΟ DEFENCENET.GR ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ; Πούτιν: Ακροδεξιοί πίσω από τις ταραχές-Αποσύραμε το στρατό από τα σύνορα με Ουκρανία

Πούτιν: Ακροδεξιοί πίσω από τις ταραχές-Αποσύραμε το στρατό από τα σύνορα με Ουκρανία
Τώρα τι έχουν να που όλοι αυτοί που μιλούσαν για τον αντι-φασισμό του Πούτιν;
Που τον παρουσίαζαν ως προστάτη της ρωσικής μειονότητας;

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΡΕ...
Η Ρωσία αδειάζει κανονικά τους εξεγερμένους του Ντονέτσκ πιέζοντας τους να μην προχωρήσουν σε δημοψήφισμα διευρυμένης αυτονομίας, αποδεικνύοντας ότι ούτε αυτή θέλει την εξέγερση αυτή, την οποία και παραδίδει στους φασίστες του Κιέβου. Μόνη ελπίδα των εξεγερμένων η διεθνιστική αλληλεγγυη ΣΧΟΛΙΟ του Γιώργου Χλωρού.
Η Ρωσία έχει αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε ουκρανικές ακροδεξιές ομάδες για τις πρόσφατες αναταραχές, ενώ κάλεσε τους αυτονομιστές να αναβάλουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαΐου.

«Μας είπαν ότι τα στρατεύματά μας στα ουκρανικά σύνορα είναι λόγος ανησυχίας, (γι' αυτό) τα έχουμε αποσύρει. Πλέον δεν βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος, αλλά σε τοποθεσίες όπου επιδίδονται σε τακτικές ασκήσεις» είπε ο Πούτιν. Το ΝΑΤΟ πάντως δηλώνει ότι δεν έχει ενδείξεις αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων.

Αναφερόμενος στην κλιμάκωση της κρίσης, ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για την γρήγορη εξεύρεση λύσης, ενώ παράλληλα έδειξε ως υπεύθυνους για τις αιματηρές αναταραχές, ακροδεξιές ομάδες:
«Η Ρωσία πιστεύει ότι η κρίση που προκλήθηκε στην Ουκρανία και τώρα εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, οφείλεται (στην δράση) εκείνων που οργάνωσαν το πραξικόπημα στο Κίεβο στις 22-23 Φεβρουαρίου (που οδήγησε στην πτώση του φιλορώσου προέδρου Γιανουκόβιτς) και ακόμη δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για τον αφοπλισμό των ακροδεξιών και εθνικιστικών στοιχείων» δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο απευθείας διάλογος μεταξύ Κιέβου και αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία είναι κομβικής σημασίας για τον τερματισμό της κρίσης.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν «οι κατάλληλες συνθήκες για αυτόν τον διάλογο» συμπλήρωσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι οι υποστηρικτές της αυτονομίας θα πρέπει να αναβάλουν δημοψήφισμα που έχουν προγραμματίσει για τις 11 Μαΐου, με στόχο να αποφασιστεί η τύχη της νοτιανατολικής Ουκρανίας.
Από την πλευρά τους, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονέτσκ στα ανατολικά, διεμήνυσαν ότι σε σύσκεψη που θα έχουν αύριο, θα εξετάσουν την σύσταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για αναβολή του δημοψηφίσματος:
«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στον πρόεδρο Πούτιν. Αν θεωρεί (την αναβολή) απαραίτητη, φυσικά και θα το συζητήσουμε».
Δ.Ρ. ethnos.gr (πηγές: Reuters, BBC, RT)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου