Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Mε τον Ουκρανικό λαό, ενάντια στον Πόλεμο

Κείμενο Ιταλών ακτιβιστών του αντιπολεμικού κινήματος

Η κυβέρνηση-μαριονέτα του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε διαπράττει μια εγκληματική επίθεση ενάντια στον Ουκρανικό λαό που δεν θέλει να ζει κάτω από ένα καθεστώς με τους φασίστες στην εξουσία και το ΔΝΤ σε ρόλο εντολέα κάτω από ένα επιθετικό καθεστώς υπεύθυνο για σφαγές, εκτελέσεις, αυθαίρετες φυλακίσεις, απολύσεις.
Και σε αυτή την περίπτωση η Ιταλική κυβέρνηση είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της νέας επίθεσης, όπως αποδεικνύει η υποστήριξη στον πραξικοπηματία πρωθυπουργό Yatsenyuk που συνοδεύτηκε επίσης με την πρόταση να στείλουμε στρατεύματα στην Ιταλία για μια ακόμα περιβόητη ''ειρηνευτική αποστολή''
Αντιμέτωπο με αυτό το σενάριο – που προδικάζει όπως και παλιότερα ότι ο καπιταλισμός βγαίνει από την κρίση του διαιρώντας τον κόσμο μέσω μιας νέας γενικευμένης σύγκρουσης και μοιράζοντας τον στις παγκόσμιες δυνάμεις – η απάντηση των κινημάτων είναι ακόμα υποτονική.
Φαίνεται, μάλιστα να συνεχίζεται να επικρατεί (όπως και στις επιθέσεις εναντίων της Λιβύας και της Συρίας) αδιαφορία ή σιωπηλή συγκατάθεση. Κλείνουμε τα μάτια μας εάν πιστεύουμε ότι η καπιταλιστική επιθετικότητα μπορεί με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε μια καλύτερη κατάσταση. Ο μεσαιωνας στον οποιο εχουν αφεθει,οι χωρες που ειναι αντικείμενο της 'ανθρωπιστικης' προσοχης της δύσης και η καταπίεση τους δεν κανουν κατι αλλο απο το να ενισχύουν και την δικης μας καταπίεση.
Η μάχη εναντίων του μιλιταρισμού και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας πρέπει να συμβαδίζει μαζί με την πάλη εναντίων των πολιτικών της λιτότητας και του της αυταρχικής και καταπιεστικής κυβέρνησης Ρέντσι και της Ε.Ε. Στην πραγματικότητα αυτές οι δύο είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος. Οι πόλεμοι δεν δημιουργούν μόνο θλίψη, καταστροφή και υπερεκμετάλλευση των μαζών αλλά και αύξηση των εξοπλισμών, στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών, περαιτέρω περιστολή εργατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ολο και πιο βάναυσους ξυλοδαρμούς απο την πλευρά 'των δυνάμεων της τάξεως' , οι οποιες πλεον στρατολογούνται με βετεράνους των πολεμικών αποστολών.
Aκόμα και οι χιλιάδες άνθρωποι που πνίγηκαν στα χωρικά μας ύδατα, αυτές οι ορδές απελπισμένων ανθρώπων, είναι σήμερα στις ''παράπλευρες απώλειες''. Οι Ιταλικές κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια μαζί με το ΝΑΤΟ και τους χειρότερους πετρελαιάδες μονάρχες συνεχίζουν να αναγνωρίζουν και χρηματοδοτούν τους χειρότερους σφαγείς και δολοφόνους, την ιδια στιγμη που λιμοκτονούν τον συριακό πληθυσμό με τις κυρώσεις και τα εμπάργκο.
Δεν αρκεί πια ο πασιφισμός σαν λύση ή η προσφυγή στις διεθνείς οργανώσεις που προσδιορίζονται ως εγγυητές της ειρήνης', όπως μας λέει η Κυβέρνηση.
Είναι αντίθετα αναγκαία, η αποκατάσταση και ανάπτυξη της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμο, ιδιαιτέρως στην χώρα μας που είναι υπεύθυνη των πολιτικών θανάτου και εκμετάλλευσης σε αυτές τις χώρες, όπως και στις δικές μας μεγαλοπουλεις.

Attivisti napoletani contro la guerra, 
μετάφραση Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου