Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΣΑΠΑΚΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ Μ113

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ ΚΡΟΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μ113
Ο κίνδυνος παραμονεύει πραγματικά κάθε στιγμή το προσωπικό των πληρωμάτων στα αρχαία αμερικανικά τεθωρακισμένα Μ113, που τουμπάρουν καθώς σπάνε οι ερπύστριες τους ή βουλιάζουν στον Έβρο.
ImageΝέο ατύχημα είχαμε σήμερα και ώρα 12:40 καθώς τεθωρακισμένο Μ 113 του 558 Μ/Κ ΤΠΖ βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε λίγα μέτρα έξω από την Πύλη του Στρατοπέδου . Ευτυχώς οι επιβαίνοντες γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς όπως λένε οι γνωστές πηγές του ΓΕΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μ 113 συμμετείχε σε επιχειρησιακή αξιολόγηση κοντά στο Σουφλί και επέστρεφε στη μονάδα του.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το M 113 το οδηγούσε ΕΠΟΠ Λοχίας και επέβαινε ένας στρατιώτης. Η ερπύστρια του Μ 113 έσπασε και το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και αναποδογύρισε.
Οι συνάδελφοί τους που ακολουθούσαν πάγωσαν, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε επανάληψη της τραγωδίας στον Αυλώνα. Ο Λοχίας ΕΠΟΠ έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι και ο στρατιώτης όπως λένε οι πληροφορίες είναι καλά. Και οι δύο πάντως μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Το κακό με τα αρχαία αυτά και εξαιρετικά δύσχρηστα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχει παραγίνει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα Μ113, που βρίσκονται σε υπηρεσία περισσότερα από 50 χρόνια, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος συμφώνησε να αντικαταστήσει με νεώτερα αμερικανικά τεθωρακισμένα, ηλικίας 40 χρόνων!
Εκατοντάδες τέτοιου είδους μεταχειρισμένα οχήματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Παρουσιάζονται ως "δωρεάν" παραχώρηση πολεμικού υλικού, αλλά στην πραγματικότητα είναι πανάκριβα καθώς εξασφαλίζουν στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες κερδοφόρες παραγγελίες για την συντήρηση τους και απαλλάσσουν τον αμερικανικό στρατό από το κόστος αποθήκευσης.  
Ας το καταλάβουν επομένως κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στρατιωτικό κατεστημένο ότι δε μπορούν να παίζουν πολεμικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών. Ποτέ οι εξοπλισμοί και οι ανταγωνισμοί τέτοιου είδους δεν έφεραν την ειρήνη. Αντίθετα έφεραν πιο κοντά τον πόλεμο. 
Εξάλλου, σε πόλεμο και ειρήνη, ο κόσμος της εργασίας, σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ο Αναλώσιμος για να αυξηθούν τα κέρδη των πλουσίων.
Ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς. Αντίθετα να αντιμετωπιστεί η τεράστια καταστροφή που βιώνει ο εργαζόμενος λαόας μας.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Το κακό με το internet είναι ότι ο κάθε άσχετος γράφει ότι του κατέβει και δεν μπορεί να ελεγχθεί. Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα ΤΟΜΠ Μ113 έχουν βουλιάξει στον Έβρο ποταμό. Μάλλον κανένα, γιατί τα συγκεκριμένα ερπυστριοφόρα επιπλέουν στο νερό και μπορούν να διέλθουν με ασφάλεια ένα υδάτινο κώλυμα. Τώρα, όσον αφορά την ηλικία τους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αυτά έχουμε και με αυτά θα πολεμήσουμε. Πάντως να είστε σίγουροι ότι εάν χρειαστεί, θα την κάνουν τη δουλειά τους και με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό το γνωρίζουν οι "απέναντι" και γιαυτό δεν τολμούν οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν δε μπαίνει ζήτημα ελέγχου στο ίντερνετ παρά μόνο από τους ασφαλίτες και την κυβέρνηση.
      Η όποια ελευθερία του ίντερνετ ενοχλεί αυτούς που θέλουν να υπάρχει μόνο η ενημέρωση του MEGA και του defencenet.
      Για να βοηθήσουμε τη μνήμη σου θυμίζουμε το Μ113 που βούλιαξε στο Έβρο λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Κρόκου από την ανατροπή του τεθωρακισμένου.
      Τώρα τα υπόλοιπα περί ασχετοσύνης κράτα τα για την πάρτη σου...

      Διαγραφή