Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ανθρώπινη αλυσίδα 123 χιλιομέτρων από τους Βάσκους

Παλαιότερη διαδήλωση των ΒάσκωνΠαλαιότερη διαδήλωση των Βάσκων “ Με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, ο οποίος θύμισε μια περσινή εκδήλωση τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Καταλονία, δεκάδες χιλιάδες Βάσκοι βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία ”Με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, ο οποίος θύμισε μια περσινή εκδήλωση τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Καταλονία, δεκάδες χιλιάδες Βάσκοι βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία.
Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία «Γκούρε Έσκου Ντάγκο» (Είναι στο χέρι μας), η οποία και διοργάνωσε την εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση, έκανε λόγο για συμμετοχή περισσότερων από 100.000 ανθρώπους, στην οποία συμμετείχαν Βάσκοι πολιτικοί, αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς. Χιλιάδες διαδηλωτών με κόκκινες, λευκές καο πράσινες σημαίες, ένωσαν τα χέρια τους από την πόλη Ντουράνγκο ως την Παμπλόνα.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, τα πολιτικά σκάνδαλα και η διαφθορά, έχουν απογοητεύσει τους πολίτες και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη και άλλες ισπανικές πόλεις, ζητώντας την κατάργηση της μοναρχίας.

Οι Βάσκοι, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισπανών, ζητούν και οι ίδιοι την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία και έχουν εμπνευστεί από το μαζικό δημοκρατικό κίνημα των Καταλανών, οι οποίοι διεκδικούν με ειρηνικό τρόπο την ανεξαρτησία τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Καταλονίας, έχει εξαγγείλει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
http://www.periodista.gr/world/item/11773.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου