Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Το Δίκτυο 21 αφού ανέλαβε και διέλυσε το ΕΚΕΒΙ, κερνάει 3ημρο σε 5στερο ξενοδοχείο στην Χαλκιδική!


Ο εικονιζόμενος κύριος ονομάζεται Χριστόφορος Γιαλλουρίδης, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ.του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, υπό τη σκέπη του οποίου πέρασε τον περασμένο Ιανουάριο το ΕΚΕΒΙ, με όλες τις αρμοδιότητές του, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σε συνεδρίαση τότε, όπως διαβάσαμε στην "Αυγή"
Όπως ενημερωθήκαμε τότε, ο κύριος Γιαλλουρίδης δεν ήταν κάποιος τυχαίος, κάποιος άγνωστος του ακροδεξιού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Ο Χριστόφορος Γιαλλουρίδης από τον πυρήνα των υποστηρικτών του Δικτύου 21, της εθνικιστικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1997 με τις ευλογίες τότε του νυν πρωθυπουργού, με πρόεδρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη και επιφανή μέλη τους Χρύσανθο Λαζαρίδη, Αλέξανδρο Λυκουρέζο κ.α., τοποθετήθηκε στο ΕΙΠ και αναμενόταν να χαράξει και τη νέα κατεύθυνση της εθνικής πολιτικής βιβλίου μέσω του ΕΚΕΒΙ. Χωρίς να έχει σχέση με τον χώρο του βιβλίου αλλά με ισχυρούς τους δεσμούς του με το κυβερνητικό περιβάλλον,προκειμένου να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση ξεπεράστηκε ακόμα και ο σκόπελος της ενεργού πανεπιστημιακής του δραστηριότητας με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε, τότε, ο υπουργός πολιτισμού, η οποία επιτρέπει σε πανεπιστημιακούς εν ενεργεία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς σε κρατικά ιδρύματα αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Αυτά τότε...Να δούμε ποια νέα κατεύθυνση χάραξε ο ακροδεξιός Γιαλλουρίδης στο ΕΙΠ και στο ΕΚΕΒΙ. Το έργο του φίλου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μπορεί να αποδοθεί σε δύο άξονες.

 1. Απολύει τους εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που ενσωματώθηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

2. κλείνει τα παραρτήματα του ΕΙΠ στο εξωτερικό και περιορίζει στο ελάχιστο τους προϋπολογισμούς .

Λιτότητα, στο πνεύμα των μνημονίων,  λοιπόν και στο ΕΙΠ, και περισσότερο στον Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, γιατί όπως είναι γνωστό η Ακροδεξιά δεν εβλεπε ιστορικά ποτέ με "καλό μάτι" το Βιβλίο γενικότερα. Βέβαια η λιτότητα και οι περικοπές, όπως ισχύει τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα, ισχύει για τους εργαζομένους και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, δεν ισχύει για αυτούς που ασκούν διοίκηση σε αυτή την ριμάδα χώρα! Και δείτε την πρόσκληση, που απεστάλη πριν λίγες μέρες στους προϊστάμενους των ξένων παραρτημάτων και τα στελέχη του ΕΙΠ.



Καλεί, λοιπόν,  τους επικεφαλής των παραρτημάτων του εξωτερικού μαζί με στελέχη του σε τριήμερες συζητήσεις σε 5στερο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής με γεύματα και δείπνα.


Στην Αθήνα το Ιδρυμα στεγάζεται στη Βίλλα Μποδοσάκη στο Παλαιό Ψυχκό, αλλά αυτό δεν αρκεί παρά την λιτότητα θέλουμε 5στερες δωρεάν διακοπές στη Χαλκιδική.   

Και για τους πιο περίεργους, σας παραθέτουμε και το πρόγραμμα του τριημέρου, να τους λυπηθείτε για το βασανιστήριο που θα περάσουν.......



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/06/21-3-5.html#ixzz35u7sfPBl

7 σχόλια:

  1. Άλλο ένα ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα για λόγους εντυπωσιασμού !!! Ο καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης( και όχι Χριστόφορος , όπως λανθασμένα γράψατε) αποτελεί λαμπρό μέλος της ελληνικής, αλλά και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας με πολύτιμο έργο και προσφορά στην προαγωγή της επιστήμης, αλλά και στην Πατρίδα. Οι δε ¨τριήμερες διακοπές¨ είναι χορηγία στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, άρα εντελώς δωρεάν ...με ένα τηλεφώνημα σας εκεί θα μπορούσατε να το επιβεβαιώσετε , αντί να διασύρετε τόσο εύκολα και άθλια αναγνωρισμένου κύρους προσωπικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τα παραμύθια για τον κοσμήτορα Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη ...πόση λάσπη θα ρίξετε πια ...από τους εργαζόμενους του ΕΚΕΒΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ , αντίθετα ο πρόεδρος τους διατήρησε στη θέση τους και προσπαθεί ν΄ ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας και νέα παραρτήματα ... Και όσο για την ακροδεξιά που λέει ο ανώνυμος συκοφάντης ο Γιαλλουρίδης βασανίστηκε επί χούντας και εξεδιώχθη για τις δημοκρατικές ιδέες και στάση του , ενώ η οικογένεια του υπέστη στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού διώξεις και βασανιστήρια ...Διαβάστε λίγο ιστορία , κακό δεν θα σας κάνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά τι ενημέρωση και αυτή ? ρωτήστε τους εργαζόμενους του ΕΚΕΒΙ , ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗ , αντίθετα μας αγκάλιασε και μας προστάτεψε σαν πατέρας ...τι ψέματά , ντροπή για τον συντάκτη , εμάς γιατί δεν μας ρώτησε στο ΕΚΕΒΙ? ρωτήστε όποιον θέλετε εργαζόμενο του ΕΚΕΒΙ να σας πει την αλήθεια για τον πΡΌΕΔΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενημερωθήκαμε διαδικτυακά σαν εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ για το δημοσίευμα σας περι απολύσεων από τον Πρόεδρο καθηγητή Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη. Είναι ψευδές και ανυπόστατο, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ και μπορείτε να το επαληθεύσετε με ένα τηλεφώνημα σας στο ΕΚΕΒΙ ( τα τηλέφωνα στη διάθεση σας , μέσω της ιστοσελίδας του κέντρου) .

    Λυπόμαστε ειλικρινά πως γίνεται μια τέτοια συκοφαντική δυσφήμηση χωρίς δική μας ενημέρωση πρώτα ( για εμάς δεν αναφέρει εξάλλου ο συντάκτης; ) και επαλήθευση για το αληθές ή όχι, σε μια εποχή κρίσης που ο τωρινός πρόεδρος όχι απλά δεν ανακοίνωσε απολύσεις, αλλά προστάτευσε τις θέσεις μας, το δικαίωμα μας στην εργασία και όχι στην ανεργία και προσπαθεί και για επιπλέον θέσεις εργασίας.

    Σας καλούμε άμεσα να επανορθώσετε το συκοφαντικό δημοσίευμα σας που μας δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα.

    Εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενόχλησε δηλαδή ότι ο πανεπιστημιακός Γιαλλουρίδης δεν δέχτηκε διπλή μισθοδοσία ? ενόχλησε επειδή δεν παίρνει οικειοθελώς εξτρά μισθό ?

    Αφιλοκερδώς προσφέρει τις γνώσεις και το χρόνο του στο ίδρυμα και δεν το επιβαρύνει οικονομικά ...

    Μπράβο του μακάρι και άλλοι ν΄ ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποια ακροδεξιό μιλάτε , ο Γιαλλουρίδης ήταν πρόεδρος Ελλήνων φοιτητών και εξορίστηκε από τη χούντα ενώ έφαγε πολύ ξύλο στην ασφάλεια τότε . Η χούντα τον κυνήγησε αλύπητα Για σοβαρευτείτε λιγάκι και ψαχτείτε περισσότερο για τον δημοκράτη αυτό που ήταν απέναντι στη χούντα και ποτέ δεν εξαγόρασε τον αγώνα του , ντροπή για τις ψευτιές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον είχα καθηγητή στο Διεθνών στο Πάντειο. Μας καλούσε με αγάπη στο μάθημα " παιδιά μου " και μας μιλούσε για τη δημοκρατία, τις αξίες και τους αγώνες που έπρεπε να δώσει κανείς για την υπερασπιστεί . Ενας υπέροχος άνθρωπος και καθηγητής , αυτόν βρήκατε να πείτε ακροδεξιό βρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή