Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ 516 Μ/Κ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΠΙΝΓΚ

ΣΤΟ 516 Μ/Κ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΠΙΝΓΚ…
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε στρατιώτες από το515 Μ.Κ ΤΠ στο Φυλάκιο 12.
Φυλάμε σκοπιά από τις 9.00 π.μ. το πρωί μέχρι και τις 20.00 μ.μ. το βράδυ στον Έβρο ποταμό με φίδια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ενδιάμεσα που μας αλλάζουν αντί να ξεκουραζόμαστε μας φωνάζουν με άσχημο τρόπο να πάμε να τσαπίσουμε το χώμα. Θέλουν  όλο αυτό τα όμορφο πράσινο να το κάνουμε καφέ.
Έτσι περνά όλη η μέρα μας: σκοπιά - τσάπα, ενώ όταν γυρνάμε μας περιμένει λάντζα.

Δε μας αφήνουν  να ξεκουραστούμε ούτε τις Κυριακές, ούτε τις Αργίες..
Νομίζουν ότι είμαστε μηχανές..
Δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε εξαντληθεί τελείως.
Πραγματικά δεν την παλεύουμε άλλο.
Με τα ζόρι βγαίνουμε 2 μέρες αν είμαστε τυχεροί, από τις 8.30 μέχρι τις 22.00 το βράδυ.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή, τον Ταξίαρχο και το Μέραρχο. Nα απαιτήσουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και των σχετικών διαταγών που αφορούν το πρόγραμμα εργασιών.
Επίσης, οι γονείς πρέπει να παρέμβουν και να καλέσουν επίμονα το διοικητή και το ΓΕΣ, απαιτώντας τον σεβασμό των παιδιών τους.
Σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο όμως είναι το ΓΕΣ που έχει αδειάσει τις μονάδες με μεταθέσεις-αποσπάσεις συνάδελφων στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις μετατρέποντας τους σε Υπηρέτες.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Καλό κουράγιο παιδιά.Το ότι περνάει δύσκολα η θητεία όλοι το βιώσαμε.Αλλά και το πότε θα τελειώσει ούτε θα καταλάβετε.Έτσι ήταν ο στρατός πάντοτε.Με λίγη υπομονή θα τα καταφέρετε όπως όλοι οι προηγούμενοι που αντί για 12 έκαναν 16,18,24 και βάλε μήνες θητεία.Έχω την εντύπωση ότι από τότε που σταμάτησαν τα καψόνια,το σύγχρονο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού με όλα τα παρελκόμενα.Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα(και να υπηρετείς με συχνές εξοδους και άδειες)είναι η αύξηση της θητείας και να μην προσπαθεί ο Έλληνας να σκαπουλάρει την θητεία με πλάγιους τρόπους.Δυστυχώς το συνεχές μάζεμα της θητείας με παράλληλη μείωση των υπηρετούντων έχει ως αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω που περιγράφονται,αλλά και όσα έχει περάσει και θυμάται καθένας από την θητεία του.Κάποτε λόγω έλλειψης στρατιωτών βγαίναμε σε κάποια μονάδα κάθε 2 μήνες με υπηρεσιακό κανα 2 ώρες το απόγευμα τάχα για να ξεσκάσουμε και φυσικά με ατελείωτες ώρες σκοπιάς και κούρασης-αϋπνίας που σε κάνει στρατιώτη ζόμπι.Βέβαια το καλύτερο θα ήταν ως χώρα να έχουμε την δυνατότητα να διατηρούμε πλήρες μισθοφορικό στρατό και να μειωνόταν η θητεία απλά σε μια καλή στρατιωτική εκπαίδευση 4-5 μηνών για όλους.Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση είναι όσοι ασκούν πολιτική στο εν λόγω υπουργείο κατα καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή