Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σοβαρές απώλειες του ιρακινού στόλου ελικοπτέρων (BINTEO)

Έξι ιρακινά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν από τις 1 Ιανουαρίου ως τις 31 Μαΐου 2014 σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» που επικαλείται δηλώσεις μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου των ΗΠΑ. Όμως ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των ιρακινών ελικοπτέρων που υπέστησαν ζημίες μάχης και ο οποίος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ανέρχεται σε 60!
Λεπτομέρειες για τον τύπο των ελικοπτέρων που καταρρίφθηκαν αλλά και για τα όπλα με τα οποία προσβλήθηκαν δεν αποδεσμεύθηκαν από τον αξιωματούχο αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι οι ζημιές από εχθρικά πυρά αφορούν σημαντικό ποσοστό του ιρακινού στόλου ελικοπτέρων.
Σημειώνεται, ότι πρόσφατα (16 Ιουνίου), στην περιοχή Al-Saqlawiyah, ένα ιρακινό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από ελαφρό αντιαεροπορικό όπλο των μαχητών της ISIL, με αποτέλεσμα τον θάνατο του διμελούς πληρώματος.
Πάντως στο διαδίκτυο οι μαχητές της ISIL έχουν αναρτήσει βίντεο από υπέρυθρη κάμερα όπου απεικονίζεται η κατάρριψη τουλάχιστον δύο ιρακινών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24/-35 τα οποία ίπτανται σε χαμηλό ύψος εκτελώντας προσβολές στόχων εδάφους με ρουκέτες (όπως στο συνημμένο βίντεο που αποδεσμεύθηκε από το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου