Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ετοιμάζουν «σιδηρούν παραπέτασμα» στα ρωσοουκρανικά σύνορα!



Ένας φιλοκυβερνητικός ολιγάρχης στην ανατολική Ουκρανία πρότεινε την κατασκευή ενός ηλεκτροφόρου φράχτη κατά μήκος των Ρωσουκρανικών συνόρων για να κρατηθούν εκτός χώρας οι αυτονομιστές μαχητές και να περιορίστεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της επιθετικότητας του Κρεμλίνου.
Ο διοικητής του Δνειπροπετρόφκς Ιγκόρ Κολομούσκιγ, ένας μεγιστάνας του οποίου η περιουσία εκτιμάται σε 2,4 δις δολάρια και γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν, υπέβαλε το σχέδιο στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο για επίσημη έγκριση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Γ. Κόρμπαν.
 
Ο προτεινόμενος ηλεκτροφόρος φράκτης συνολικούς μήκους 1900 χλμ, θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε 6 μήνες και το κόστος του ύψους 100 εκ. ευρώ, να καλυφθεί από χορηγίες, ανέφερε ο Γενάδι Κόρμπαν στα μέσα.
 
Ο Κόρμπαν δήλωσε ότι ο φράχτης θα έχει στη κορυφή συρματόπλεγμα και θα περιστοιχίζεται από βαθιές τάφρους, οι οποίες θα είναι οχυρωμένες από ναρκοπέδια που θα μπορούν να πυροδοτηθούν ασύρματα.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο του ολιγάρχη, ολόκληρη η επαρχία του Δνειπροπετροφκς θα προστατεύεται από μηχανοκίνητες μονάδες του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών και της εθελοντικής εθνοφρουράς.
 
Από πλευράς της κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποιο επίσημο σχόλιο.
 
Στις επιχειρήσεις του Κολομούσκιγ, περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας Privat, τρεις αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες πετρελαιοειδών.
 
Ακόμα ελέγχει αρκετούς εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς και την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.
 
Από τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει στιγματιστεί ως υποστηρικτής των Ουκρανών εθνικιστών.http://www.topontiki.gr/article/76831/Etoimazoun-sidiroun-parapetasma-sta-rosooukranika-sunora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου