‘Ετρεχαν οι “σκληροί” του Δαβάκη να “τελειώσουν” τα “κοινωνικά αιτήματα”
Από την Παρασκευή γνώριζαν οι άνθρωποι του Δαβάκη ότι θα πρέπει να ετοιμάζονται για “φευγιό”. Γι΄ αυτό και έσπευσαν στα Γενικά Επιτελεία με αποστολή να τελειώσουν όλα τα “κοινωνικά αιτήματα” που ειχαν δώσει για στρατεύσιμους και άλλα σχετικά.

Είναι αμφίβολο αν τα κατάφεραν . Κι αυτό γιατί οι αντιπάθειες που είχαν μέσα στους στρατιωτικούς δεν ήταν και λίγες. Κανείς δεν ξεχνά τις απαντήσεις που έδινε ο μέχρι σήμερα ΥΦΕΘΑ στην Βουλή για τα θέματα που αφορούν στα προβλήματά τους. Αυτό το “αναφερθείτε ιεραρχικώς” έχει “κάτσει” σε πολλούς στρατιωτικούς πολύ άσχημα.

Όπως γράφαμε και χθες ο ίδιος ο Δαβάκης μπορεί να είναι συμπαθής, τον πήραν στο λαιμό τους όμως οι “σκληροί δεξιοί” συνεργάτες του που μάλλον δεν είχαν καταλάβει ότι δεν είναι ώρες για επιδείξεις σκληρής δεξιάς πυγμής. Ακόμη κι όταν έφυγε ο Μπαλτάκος από την κυβέρνηση αυτοί συνέχισαν την γραμμή του και ιδού τα αποτελέσματα.
Πάντως το θέμα των Μετοχικών Ταμείων δεν φαίνεται να επηρέασε την απόφαση Σαμαρά να αντικαταστήσει τον Δαβάκη που δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό που θέλει και το Μαξίμου. Να ενοποιήσει τα ταμεία για να …βουλιάξουν όλα μαζί!http://armynews.gr/?p=22362