Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η επιλογή του νέου Α/ΓΕΕΦ τα ερωτήματα και οι επιφυλάξεις που εκφράζονται


ImageΗ απόφαση για την τοποθέτηση του στρατηγού Γεώργιου Μπασιακούλη στην θέση του Α/ΓΕΕΦ στην Κύπρο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουδείς αμφισβητεί τα προσόντα που έχει ,αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι αυτά μπορεί να μην “ταιριάζουν” με όσα απαιτεί η θέση του Α/ΓΕΕΦ.
Με απλά λόγια ,όπως συζητιέται ευρέως τις τελευταίες ημέρες εντός Ενόπλων Δυνάμεων: “Θέλουμε έναν αξιόλογο αξιωματικό ο οποίος είναι εξαιρετικός σε θέσεις της ΕΕ ,του NATO,έχει ικανότητες στην λεγόμενη στρατιωτική διπλωματία ή αναζητούμε έναν αξιωματικό με θητεία σε επιχειρησιακές θέσεις από τις οποίες έχει αποκομίσει και τις ανάλογες εμπειρίες;”
Το ερώτημα απαντήθηκε με την επιλογή του κ.Μπασιακούλη και τον αποκλεισμό του αντιστράτηγου Γιώργου Νακόπουλου, οποίος εμφανιζόταν μέχρι κάποια 24ωρα πριν ως φαβορί. Όπως φαβορί εθεωρείτο και για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ,στις κρίσεις που έκανε ο κ.Πάνος Μπεγλίτης . Τότε είχε επιλεγεί ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά αυτό που πάντα υποστηρίζουμε. Τις επιλογές σε τέτοιες θέσεις τις κάνουν οι υπουργοί και οι Αρχηγοί. Αναλαμβάνοντας και την ευθύνη. Οι δημοσιογράφοι μεταφέρουν το κλίμα που εισπράττουν και αυτό κάνουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών οι οποίοι είτε επικοινώνησαν με το Onalert, είτε εμείς ήρθαμε σε επαφή μαζί τους ήταν ξεκάθαροι υπέρ της επιλογής Νακόπουλου ,έχοντας στο μυαλό τους ότι η θέση του Αρχηγού ΓΕΕΦ είναι μια θέση πρωτίστως “επιχειρησιακή”. Πιθανόν αυτό να έχει αλλάξει και ακόμη να μην το γνωρίζουμε. Θα το δούμε…

Να επισημάνουμε ακόμη ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert.gr και η άποψη του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά ήταν υπέρ της επιλογής Νακόπουλου.

Οι ευχές όλων για επιτυχή θητεία συνοδεύουν ασφαλώς τον νέο Α/ΓΕΕΦ, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα διαψεύσει όσους εκφράζουν επιφυλάξεις για την επιλογή του κι εμάς που τις μεταφέρουμε. 
http://www.onalert.gr/stories/i-epilogi-tou-neou-ageef-ta-erotimata-kai-oi-epifylaxeis-pou-ekfrazontai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου