Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ξανά το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στους Παλαιστίνιους

Ο κατακτητής της Παλαιστίνης δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί τη δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους - Δεν πρόκειται να μοιραστεί ΑΟΖ και κοιτάσματα!
Το Ισραήλ αποδεικνύει ότι δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά ένα κράτος Τρομοκράτη, έναν στυγνό Κατακτητή που η αλαζονική ιμπεριαλιστική του πολιτική προκαλεί την καταστροφή, την προσφυγιά, το μίσος και την εκδίκηση. Έχοντας βρεθεί σε δύσκολη θέση από τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράκ.  Αδυνατώντας να δικαιολογήσει την επιθετικότητα του και τις απάνθρωπες επιδρομές του –συχνά εναντίον αμάχων- αφού η Χαμάς κράτησε στην περίπτωση του εμφυλίου στην Συρία μια ουδέτερη στάση. Βλέποντας ότι η συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ των Παλαιστινίων και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας όχι μόνο βάζει φραγμό στον εμφύλιο σπαραγμό, αλλά κυρίως αποτελεί βήμα για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, κυρίως το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Φέρνοντας βεβαίως ξανά στο προσκήνιο την απαίτηση καθορισμού παλαιστινιακής ΑΟΖ κι εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Γάζας.

Κάτι που βεβαίως δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχτεί το Ισραήλ, που με δική του ευθύνη έχουν ακυρωθεί όλες οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ Παλαιστινίων-Ισραηλινών, αρχής γενομένης από την ανατροπή της Συμφωνίας του Όσλο που προέβλεπε τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την εκλογή ως νέου ισραηλινού προέδρου του 74ρονου Ρόιβεν Ρίβλιν, του δεξιού κόμματος Λικούντ, ξεκάθαρα αντίθετου στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και υπέρμαχου του «Μεγάλου Ισραήλ». Ο Ρίβλιν, είναι ο 10ος πρόεδρος του Ισραήλ και αντικαθιστά τον Σιμόν Πέρες, του οποίου η θητεία τελειώνει τον Ιούλιο.
Το Ισραήλ λοιπόν που εκμεταλλεύεται στυγνά την Παλαιστινιακή εργατική τάξη, επιβάλλοντας ένα καθεστώς αποκλεισμού και καταπίεσης, ελέγχοντας τα νερά της περιοχής [Σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών της ακροδεξιάς, καθώς και την έντονη κριτική του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκάλεσε μία ερώτηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς από το βήμα της Κνεσέτ, το Φεβρουάριο του 2014. Ο Σουλτς ρώτησε τους ισραηλινούς βουλευτές αν είναι αλήθεια ότι οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο 17 λίτρα νερού την ημέρα κατ’ άτομο, ενώ οι Ισραηλινοί που ζουν στη Δυτική Όχθη περίπου 70 λίτρα]. Και επεκτείνοντας εντελώς αυθαίρετα τους εποικισμούς του, περιορίζοντας σε μόλις 3 ν.μ. το δικαίωμα αλιείας στη θάλασσα της Γάζας και αρνούμενο την προοπτική Παλαιστινιακής ΑΟΖ, άρα διεκδίκησης μεριδίου στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στην περιοχή.
Θεωρεί ως χρυσή ευκαιρία την απαγωγή των τριών νεαρών Ισραηλινών, που πρέπει να εκμεταλλευτεί πολεμικά, εισβάλοντας για μια ακόμη φορά στα αποκλεισμένα Παλαιστινιακά εδάφη, ολοκληρώνοντας το δολοφονικό έργο που είχε αφήσει στη μέση το 2009.
Καταρχήν επιχειρεί να παρακάμψει τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος αναζητά άλλους όρους επιβολής της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής από αυτή των Ρεπουμπλικάνων που περιέγραφαν Συρία-Χεζμπολάχ-Χαμάς-Ιράν «ως άξονα του κακού»! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν θεσπίσει νόμους που περιόριζαν τη στήριξη σε μια παλαιστινιακή κυβέρνηση υπό την επιρροή ή τον έλεγχο της Χαμάς, τώρα αποφάσισαν ότι η απλή στήριξη της κυβέρνησης εθνικής εθνότητας από τη Χαμάς, χωρίς τη συμμετοχή της οργάνωσης, δεν είναι επαρκής λόγος για να σταματήσουν την παροχή βοήθειας και τις επαφές με την Παλαιστινιακή Αρχή, που μέχρι σήμερα αναγνωριζόταν από τη Διεθνή Κοινότητα ως η μόνη επίσημη αρχή των Παλαιστινίων. Απαντώντας στις αρνητικές αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων, η αμερικανική κυβέρνηση τόνισε ότι, από τη στιγμή που κανένας από τους υπουργούς ή μέλη του Παλαιστινιακού υπουργικού συμβουλίου δεν είναι μέλος της Χαμάς, δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση να αναθεωρηθούν οι νόμοι των ΗΠΑ ή να ανασταλεί η βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή. Επιπλέον, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, υποστήριξε ότι η στήριξη δεν θα παρέχει καμία νομιμότητα στη Χαμάς, καθώς κανένας από τους υπουργούς της νέας παλαιστινιακής τεχνοκρατικής κυβέρνησης δεν είναι άμεσα συνδεδεμένος με την «τρομοκρατική ομάδα».
Ο εκνευρισμός των Ισραηλινών είναι έκδηλος, με την κυβέρνηση τους να περιγράφει  την αναγνώριση των ΗΠΑ ως «αμερικανική αφέλεια», ενώ ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξέφρασε την ανησυχία του, δηλώνοντας «βαθύτατα προβληματισμένος από την ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με την παλαιστινιακή κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Χαμάς».
Μεγάλα λόγια θα πεις κανείς, που δε μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε από την ιστορία των στενών σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ, ούτε από την ιδιαιτερότητα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ούτε βεβαίως από τις κινήσεις που καταγράφονται και οι οποίες δείχνουν   ότι σαφώς οι ΗΠΑ λογαριάζουν την δεινή οικονομική τους θέση, την ποσότητα και ποιότητα των ταυτόχρονων κρίσεων που αντιμετωπίζουν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.
Δυστυχώς έχουν βάλει ξανά μπρος οι Ισραηλινοί τις μηχανές του πολέμου. Όπως το 2006, η απαγωγή Ισραηλινών στρατιωτών αποτέλεσε την αφορμή για την εισβολή των πολεμικών ορδών τους στο Νότιο Λίβανο, έτσι και τώρα, έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές καταγράφουν  πυρετώδεις ρυθμούς πολεμικής προετοιμασίας  στο Ισραήλ, με αφορμή την απαγωγή τριών Ισραηλινών αγοριών στη Χεβρώνα. Σύμφωνα με το DEBKA το βράδυ της Κυριακής, Ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε δύο σπίτια προχωρώντας και σε συλλήψεις 100 ατόμων. Την ίδια μέρα-Κυριακή-"ζεσταίνονταν" και οι έφεδροι του Ισραηλινού Στρατού ενώ αντι-πυραυλικές μονάδες Iron Dome εγκαταστάθηκαν στις πόλεις Ashdod, Beersheba και Rehovot καθώς επίσης και στην Ashkelon, όπου το ίδιο βράδυ (Κυριακή) αναχαιτίστηκαν και δύο ρουκέτες προερχόμενες από την Γάζα.
Οι Ισραηλινοί κατακτητές δε μπορούν να κρύψουν τις προθέσεις τους και τα πραγματικά επίδικα των πολεμικών τους προετοιμασιών. Στην ισλαμική οργάνωση Χαμάς επέρριψε την ευθύνη για την πολύκροτη εξαφάνιση τριών Ισραηλινών εφήβων από τη Δυτική Όχθη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου,  ο οποίος εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες σχημάτισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη Χαμάς. «Αυτοί που πραγματοποίησαν την απαγωγή των νέων μας είναι άνθρωποι της Χαμάς. Πρόκειται για την ίδια Χαμάς με την οποία ο [Αμπάς] δημιούργησε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την έναρξη έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Τελ Αβίβ.
Η Παλαιστινιακή Αρχή, που διοικεί το 38% της Δυτικής Όχθης, αντιτείνει πως οι νεαροί, δύο 16χρονοι και ένας 19χρονος εξαφανίστηκαν σε ζώνη που ελέγχεται πλήρως από τους Ισραηλινούς. Παρά τις διαβεβαιώσεις των Παλαιστινίων, σειρά κινήσεων αποδεικνύουν ότι οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη ενεργοποιούν πλήθος παικτών.  Ενεργός παίχτης στην νέα πυρετώδη προετοιμασία του Ισραήλ έχει αναδειχθεί και ο καινούριος πρόεδρος της Αιγύπτου, Ελ Σίσι, ο οποίος σφράγισε τα σύνορα με την Γάζα, ενώ αύξησε τις μονάδες του Αιγυπτιακού Στρατού κατά μήκος των Ισραηλινών συνόρων. Επιπρόσθετα προχώρησε στην ανάπτυξη μιας Τ/Θ Ταξιαρχίας στην Τάμπα (Χερσόνησος του Σινά). Έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι  σε κάθε περίπτωση, ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια ευρεία σύρραξη από την Δυτική Όχθη μέχρι την Λωρίδα της Γάζας, στην πορεία όμως χρειάζεται-στην κυριολεξία-την συναίνεση της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων, αν θέλει να στηρίζεται στην βοήθεια του Ελ Σίσι, όπως πολύ σωστά σημειώνει το DEBKA. Ο Ελ-Σίσι χρηματοδοτείται από αυτές τις χώρες στον πόλεμο που άνοιξε εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας-η οποία όπως και η Χαμάς είναι Σουνιτικής φύσεως οργάνωση-και αυθαίρετες κινήσεις δεν θα έχουν αίσιο πολιτικό τέλος. Και πάλι όμως, η ενεργοποίηση του Αιγυπτιακού παράγοντα, που από την πρώτη στιγμή με επικεφαλής τους πραξικοπηματίες στρατηγούς έχει στραφεί κατά των Παλαιστινίων –σφραγίζοντας π.χ. τα τούνελ-, αποδεικνύει τον ρόλο των ΗΠΑ, που είναι φυσικά, ενεργός.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι οι λαοί σε μια τεράστια ζώνη, από την Συρία-Παλαιστίνη-Ιράκ, μέχρι την Αφρική και την Ουκρανία εμπλέκονται στη δύνη του πολέμου που πυροδοτεί η καπιταλιστική κρίση και η όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών συμφερόντων, με επίδικο γεωστρατηγικά συμφέροντα, πρώτες ύλες, ενεργειακό πλούτο, αγορές και δρόμους ενέργειας-εμπορευμάτων. Εμφύλιοι αλληλοσπαραγμοί, εθνικιστική και θρησκευτική μισαλλοδοξία, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ρωσίας βουτούν στο αίμα και στην απελπισία τον κόσμο της εργασίας, που είτε γίνεται κρέας στα κανόνια, είτε τρέπεται σε φυγή, στα γνωστά ποτάμια της προσφυγιάς.  Σε όλες αυτές τις εξελίξεις ο ελληνικός αστικό κόσμος δίνει δυναμικό οικονομικό-πολιτικό και στρατιωτικό παρόν, διεκδικώντας μερίδιο από την λεία.
Για εμάς μόνο ο εργατικός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός αγώνας μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο. Ο δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ, ενάντια στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα Μνημόνια ΕΕ-ΔΝΤ. Στοχεύοντας το μπλοκάρισμα και τη διάλυση της πολεμικής  μηχανής των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΑΤΟΥ, βάζοντας φραγμό στην ελληνική στρατιωτική συμμετοχή και τη χρήση των βάσεων.   Για την ανατροπή της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ.
Η έκφραση της διεθνιστικής μας αλληλεγγύης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάδειξη ενός σύγχρονου εργατικού επαναστατικού ρεύματος, την συμβολή μας στην Κοινωνική Απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλιστικού παραλογισμού.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου