Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Τα βύσματα απολαμβάνουν Ασυλία, ενώ ΟΙ ΟΒΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠ.ΟΠ. ΦΕΥΓΟΥΝ
Στις Εξετάσεις για τη Μονιμοποίηση ΕΠ.ΟΠ. θα γίνει σφαγή!
Μέσω των εκθέσεων των διοικητών και τα ποινολόγια  μεθοδεύεται το πέταγμα στην Ανεργία
Ιούνιο Προκήρυξη Διαγωνισμού για Πρόσληψη 1000 ΟΒΑ-Ιούλιο Εξετάσεις για τη Μη Μονιμοποίηση των ΕΠ.ΟΠ.
Για πολλούς από αυτούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στα νέα παιδιά που επιθυμούν να περάσουν στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές, η στρατιωτική καριέρα θεωρείται ότι προσφέρει σιγουριά, σε σύγκριση με την εργασιακή κόλαση του ιδιωτικού τομέα και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Όλοι θεωρούσαν ότι μπορεί να έγιναν και να γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά δε θα απολύονταν.
Λάθος. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο θα μειωθεί, θα απολυθεί, αλλά και θα ατιμαστεί.
Τα πρώτα θύματα αυτής της διαδικασίας ήταν εκατοντάδες μέλη του Πολιτικού Προσωπικού των Ε.Δ. Ακολουθούν οι ΕΠ.ΟΠ.
Εμείς, από τη πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος για τους Μισθοφόρους Στρατιώτες από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ είχαμε αποκαλύψει ότι για τους ΕΠ.ΟΠ., επειδή ακριβώς πρέπει να ανακυκλώνονται (απαιτούνται νέοι μισθοφόροι για τις αποστολές εκτός συνόρων και τις μονάδες εκστρατείας, όχι μεγάλης ηλικίας και ακριβοί υπαξιωματικοί) υπάρχει μέριμνα για την απομάκρυνση τους. Εξετάσεις Αξιολόγησης, Εκθέσεις Διοικητών και έλεγχος της συμπεριφοράς είναι οι τρόποι για να διωχτούν οι ΕΠ.ΟΠ. από τις Ενοπλες Δυνάμεις  και να τους χρεώσουν την ευθύνη για την έξοδο τους, που έχει προαποφασιστεί στα υπουργικά γραφεία.
Από την άλλη μεριά, κανείς δε μπορεί να κλείσει τα μάτια στα φαινόμενα παραβατικότητας. Αυτά πρέπει να  αντιμετωπιστούν. Όμως πρέπει να δούμε και τα εξής:
Ότι είναι η οικονομική κρίση και οι μεγάλες περικοπές των εισοδημάτων που ωθούν τμήμα του μόνιμου προσωπικού σε παράνομες πράξεις. Πριν κρίνουμε αυστηρά, φορτώνοντας όλη την ευθύνη στον ΕΠ.ΟΠ. δράστη μιας παράνομης πράξης, θα πρέπει να δούμε το τεράστιο οικονομικό έγκλημα που συντελείται από την κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το οποίο σπρώχνει τους μόνιμους να κλέβουν σούπερ μάρκετ και σπίτια συναδέλφων τους, επιχειρώντας να αρπάξουν τρόφιμα και μικροποσά.
Δεύτερον, χρειάζεται να τονιστεί ότι δεν είναι πραγματική βούληση ούτε η πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, ούτε της στρατιωτικής, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της παρανομίας. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: σε όλα τα ΚΨΜ και οι Λέσχες Αξιωματικών δεν υπάρχουν ταμειακές μηχανές. Πως ελέγχονται; Πως θα καθορίζονται οι τιμοκατάλογοι; Πως διαχειρίζονται τα κέρδη αυτών;
Τρίτον. Η πραγματική διαφθορά βρίσκεται ψηλά, και αφορά την ίδια την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επιτελείς. Ο πρώην ΥΕΘΑ Α.Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή μαζί με τον Σμπώκο, ενώ υποψίες βαρύνουν και άλλους πρώην ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο Α.Τσοχατζόπουλος κατηγορεί ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και ολόκληρο το ΚΥΣΕΑ για συνευθύνη στο τεράστιο οικονομικό του έγκλημα.
Τέταρτον πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δρομολογεί την συγκάλυψη σοβαρών εγκλημάτων είτε κλείνοντας βεβιασμένα τη Βουλή, είτε μετατρέποντας από κακούργημα σε πταίσμα τη μίζα! Καμιά πολεμική βιομηχανία, που για να εξασφαλίσει παχυλό συμβόλαιο έδωσε μίζα σε πολιτικό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,  δεν τιμωρήθηκε. Αντίθετα, κάποιοι προτείνουν να δοθεί αμνηστία στις εταιρείες, που φέρουν την πρωταρχική ευθύνη, για να μιλήσουν και να καρφώσουν εξαγορασμένους πολιτικούς και στρατιωτικούς. Σήμερα βεβαίως, είναι καμένα χαρτιά για το σύστημα εξουσίας, που αναζητά εξιλαστήρια θύματα, για να προχωρήσει σε νέους εξοπλισμούς και μίζες.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία η χρονική σύμπτωση της σύλληψης των υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο, που είχαν στήσει ολόκληρο κύκλωμα, κλέβοντας συστηματικά καύσιμα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη δυσφήμηση των στελεχών και στην προετοιμασία κλίματος για την επιβολή σημαντικών αντιδραστικών αλλαγών στις Ενοπλες Δυνάμεις. Είναι κινήσεις που εντάσσονται σε μια κεντρικά σχεδιασμένη επιχείρηση που κάνει δημόσιες σχέσεις με τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ παράλληλα συγκαλύπτει τις ακραίες συνθήκες που έχουν οδηγήσει δύο στελέχη π.χ. του Πολεμικού Ναυτικού σε αυτοκτονία, αλλά και την πρόσφατη απόπειρα κελευστή που πήδησε στη θάλασσα από αρματαγωγό. Πιο συγκεκριμένα με την είσοδο της νέας γενιάς Μισθοφόρων ΟΒΑ που θα αντικαταστήσουν τους ακριβότερους ΕΠ.ΟΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σπέρνουν τη φήμη αύξηση της στρατιωτικής θητείας!!!
Η απόδοση δικαιοσύνη είναι πρόσχημα απολύσεων. Γιατί δεν είναι δυνατόν ανθυπολοχαγός που ελέγχεται για βασανισμό παιδιού σε Στρατιωτικό Παιδικό Σταθμό να απολαμβάνει άνωθεν κάλυψη και να επιβραβεύεται με ευνοική μετάθεση, αλλά οι γονείς, χαμηλόβαθμα στελέχη να διώκονται και να απειλούνται με Απόλυση.  Επίσης, αποκαλύπτεται ότι «Συνταγματάρχης, καταδικασμένος με αμετάκλητη τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για πλαστογραφία, παραμένει στην ενεργό υπηρεσία, προστατευόμενος ίσως από κάποιους, ενώ Υπαξιωματικοί με μόνο την ποινική δίωξη έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Αυτά μόνο στον Ελληνικό Στρατό μπορούν να συμβούν. Μήπως πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;»!
Και όλα αυτά σημειώνονται ενώ μεγάλες εφοπλιστικές οικογένειες που ασχολούνται και στον ενεργειακό τομέα, οι οποίες αποτελούν προμηθευτές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και συστηματικά δέχονται τα βέλη της κριτικής του πρώην βουλευτή Σούρλα για Λαθρεμπόριο στις Ε.Δ., απολαμβάνοντας όμως την ασυλία εκ μέρους της αστικής δικαιοσύνης, αλλά και τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της στρατιωτικής ηγεσίας ότι δεν τρέχει τίποτε…
Θυμίζουμε ότι σχετικά πρόσφατα είχαν ανακοινωθεί 19 αργίες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για μια λίστα που περιλαμβάνει αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ!   Ανάμεσα στους στρατιωτικούς που τίθενται σε αργία υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι κατηγορούνται για σχετικά ασήμαντα αδικήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με προσωπικές τους διαφορές. Παρόλα αυτά τέθηκαν σε αργία και αυτό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό για το τι θα ακολουθήσει και πόσο πολύ θα “ανοίξει” η λίστα των παραπτωμάτων η οποία θα μπορεί να οδηγεί έναν στρατιωτικό σε αργία.
Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΣΜΕΔ σε αργία μπορούν να τεθούν άμεσα στρατιωτικοί οι οποίοι: Στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης. Κατά των οποίων εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή τους ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους. Παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. Υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα όπως:
- Της παράβασης καθήκοντος, κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους - Της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξ αφορμής αυτών. - Της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας. - Της απείθειας. - Της φθοράς λόγω ασυνήθιστης χρήσης, ή εγκατάλειψης ή παράνομης χρήσης πράγματος το οποίο ανήκει στην υπηρεσία, της παράλειψης δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος. -Της μη τήρησης ωραρίου και της παράλειψης του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι τίθεται για πρώτη φορά ο στρατιωτικός σε κατάσταση δυνητικής αργίας ή αναστολής άσκησης καθηκόντων, από το αρμόδιο όργανο (ήτοι: τον ΥΕΘΑ ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης) εάν: Συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι και έχει ασκηθεί σε βάρος του στρατιωτικού πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα ή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση.
Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον διακυβεύεται το συμφέρον την υπηρεσίας, από τον άμεσο πειθαρχικώς προϊστάμενο
Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν οι εξής παράγοντες:
  1. Αφενός η κρίση δίνει την αφορμή της γενικευμένης επίθεσης κατά των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων που στο στρατό μεταφράζεται με απόλυση των υπαξιωματικών πενταετούς υποχρέωσης αλλά και σε όσους ΕΠ.ΟΠ. δεν έχουν υπογράψει σύμβαση μονιμότητας. Οι ακριβοί ΕΠ.ΟΠ. (1500 ευρώ μεικτά) αναμένεται να αντικατασταθούν από τους πολύ πιο φθηνούς Ειδικούς Έφεδρους Οπλίτες (το πολύ 800 ευρώ μεικτά), που δεν θα έχουν σύμβαση εργασίας και καθορισμένο μισθό και θα χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις έως (3) χρόνια. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στην εκτίναξη της ανεργίας και στα αδιέξοδα που δημιουργεί στους νέους ανθρώπους ελπίζοντας ότι έτσι θα κατορθώσει να αλιεύσει τους νέους Μισθοφόρους. Στόχος τους η δημιουργία ενός Ημιεπαγγελματικού στρατού με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας.
  2. Το σύνολο των Ευρωπαϊκών στρατών περνούν φάση ανασυγκρότησης και σμίκρυνσης. Οι αστικοί και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί απαιτούν Μικρές-Ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις, με Διακλαδική και διεθνή συνεργασία και με όπλα μεγάλης καταστροφικότητας.
  3. Επιταχύνεται η αλλαγή του περιεχόμενου του ίδιου του πολέμου και ο ορισμός της ασφάλειας, που γίνεται αστικό θέσφατο. Ο πόλεμος που παγκόσμια κήρυξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου και καθιερώθηκε ως «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» μπαίνει σε μια νέα φάση καθώς δίπλα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  κεντρικό ζήτημα γίνεται η υπεράσπιση του αστικού καθεστώτος εξουσίας από τον εσωτερικό εχθρό λαό, η υποστήριξη της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης που βασίζεται στη δουλοποίησης του κόσμου της εργασίας, η αντιμετώπιση των επερχόμενων κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Προληπτικοί Πόλεμοι, Ασύμμετρες Απειλές, Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αφορούν ολοένα περισσότερο τις διάφορες μορφές της ταξικής σύγκρουσης που διεξάγεται παγκόσμια είτε με τη μορφή της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, της «τρομοκρατίας», της «πειρατείας», της κατοχής και ελέγχου των πηγών και δρόμων ενέργειας, της καταστολής των κινημάτων.
Με αυτό τον στρατό επομένως  επιθυμεί η κυβέρνηση να στηρίξει τις επιδιώξεις διευρυμένου ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, για την κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αλλά και να αποτελέσει την σιδερένια φτέρνα του Κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι μας θεωρούν αναλώσιμους. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος της εργασίας πρέπει να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση, αλλά και το μισθοφορικό στρατό. Κανένας νέος δεν έχει θέση στον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, που βασικό καθήκον έχουν να καθυποτάξουν τον αγωνιζόμενο λαό, εντός και εκτός συνόρων. Να μη δοθεί επομένως ούτε ένα ευρώ σε εξοπλισμούς και μισθοφόρους. Οι ανάγκες του λαού μας είναι τεράστιες. Δε μπορεί και δε θέλει να επωμιστεί άλλες «θυσίες» για «εθνικούς λόγους», για την εξυπηρέτηση δηλαδή των σχεδίων κερδοφορίας του αστικού κόσμου.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.gr

7 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ...ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ..ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΟΠ.. ΚΑΙ ΕΜΘ..ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΠΒ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ.. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...ΚΑΛΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ...ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΘ ΛΙΩΜΕΝΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ..ΞΕΦΤΙΛΑ..ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ]ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΑΔΙΚΙΑ ΕΞΩ ...ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω πάντως ειμουν στο κετθ 14γ εσσο ενας επιλοχιας εμθ έτρεχε για τα παντα στη πρωτη επιλαρχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αρχισανε παλι τα ιδια? δεν προκειτε να φυγει κανενας εποπ εκτος αν το θελει.... 12 χρονια υπαρχει ο θεσμος και καθε χρονο την ιδια εποχη διαφοροι γραφουν διαφορα!!!! οι στρατευσιμοι ας κοιτανε τα χαλια τους.... ουτως η αλλως αχρηστοι ειστε και αχρηστοι θα παραμεινετε!!! δεν προσφερετε κατι παρα μονο κλαψουρισμα και αυτοκτονιες... να καταργηθει η θητεια για να υσηχασουμε ολοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινεται οτι εσεις που εχετε γραψει τετοιες μπουρδες....η πληρωμενοι Μισθοφοροι ειστε ή εχετε ερθει απο τον πλανητη μ.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή