Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Λωρίδα της Γάζας» το Παλαιοχώρι, από βομβαρδισμό της Π.Α. (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το patrisnews "παραλίγο τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στην παραλία του Παλαιοχωρίου όταν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν λουόμενοι, βλήμα αεροσκάφους καρφώθηκε σε απόσταση μικρότερη των δεκαπέντε μέτρων από την καντίνα που υπάρχει στην ακτή.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς σε κοντινή απόσταση από το σημείο έπαιζαν παιδιά, ενώ το κυλικείο ήταν γεμάτο κόσμο. Οι περίοικοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς φαίνεται να πρόκειται για το δεύτερο βλήμα που «χάνει» τον στόχο του μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, όπως αποκάλυψε χθες η Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση, το συνεργείο του ΤΟΕΒ που κλήθηκε να αποκαταστήσει βλάβη σε αγωγό βάθους δύο μέτρων, που περνούσε μέσα από καλλιέργεια καλαμποκιού δεν πίστευε στα μάτια του, όταν αντίκρισε σφηνωμένο στον σωλήνα ένα βλήμα αεροσκάφους.
Τα δύο τελευταία περιστατικά επανέφεραν στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής για την κατάργηση του πεδίου βολής Παλαιοχωρίου. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει ανακύψει αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να έχει ανταποκριθεί.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοι μιλώντας στo patrisnews.com, ζουν συνεχώς στην ανασφάλεια καθώς δεν ξέρουν εάν το επόμενο βλήμα που χάσει το στόχο του, πλήξει τελικά κατοικημένη περιοχή.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πηνειού Αθανάσιος Τσατσός, που όπως και στο περιστατικό με τον αγωγό του ΤΟΕΒ, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.
Για ένα ακόμη απαράδεκτο γεγονός έκανε λόγο ο δήμαρχος Πηνειού. Ο κ. Καστρινός ανέφερε ότι ήδη η δημοτική αρχή έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό." 
ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ
Η εν λόγω άσκηση της Π.Α. είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή τον ενθουσιασμό των ακραίων μιλιταριστικών και πολεμοκάπηλων κύκλων (δείτε σχετικά δημοσιεύματα σε defencenet.gr, ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ, ΑΜΥΝΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ κλπ).
Το defencenet.gr έγραφε: "Μετά από 20 χρόνια περίπου (από το 1995 έχει να διεξαχθεί) θα πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη άσκηση εντοπισμένη αποκλειστικά στις αποστολές αέρος-εδάφους την «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014» με την συμμετοχή περισσότερων από 50 μαχητικών αεροσκαφών στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Θα είναι και η τελευταία μεγάλη άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν τα μαχητικά κρούσης A-7E τα οποία αποσύρονται οριστικά από τον ενεργό δράση, όπως κατ'αποκλειστικότητα αποκάλυψε το defencenet.gr. H ιδιαιτερότητά της είναι ότι αφορά 100% την χρήση πραγματικών πυρομαχικών αέρος - εδάφους, ήτοι θα χρησιμοποιηθούν βόμβες LGB όλων των κατηγοριών, περιλήπτες βομβιδίων CBU, βόμβες JDAM και JSOW, πιθανότατα και φορείς ειδικών πυρομαχικών AFDS, τα οποια αποτελούν τα κύρια όπλα των F-4E και Α-7E σε αποστολές καταστροφής αεροδρομίων.
Το "ΑΜΥΝΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ"  την περιέγραφε ως εξής: "Σόκ και Δέος στο ΠΒ της Κρανέας μετά από αρκετό διάστημα έχουμε την Άσκηση "ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014″, εδώ θα δούμε σε πραγματικές συνθήκες μάχης τι θα χρησιμοποιήσει και πώς θα ανταποκριθεί η Πολεμική Αεροπορία στις απαιτήσεις του πολέμου σήμερα! Η Ελλάδα χρησιμοποιώντας το σύνολο των Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας θα κατεβάσει το βουνό ρίχνοντας απίστευτες ποσότητες πυρομαχικών, έξυπνων βομβών με κατάδειξη στόχου από Ομάδες ειδικών αποστολών στο έδαφος αλλά και κατάδειξη στόχων από τα Ιπτάμενα RADAR της ΠΑ! Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, θα διεξαχθεί η άσκηση "ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014″, με άφεση πραγματικών πυρομαχικών αέρος-εδάφους, στο Πεδίο Βολής Κρανέας. Σκοπός της άσκησης είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των Πολεμικών Μοιρών, Ιπταμένων και Τεχνικών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων. Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς".
 ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων και καλούμε το ΥΠΕΘΑ να κλείσει άμεσα το πεδίου βολής Παλαιοχωρίου και όλα τα πεδία βολής, που αποτελούν απειλή για τους κατοίκους, και το περιβάλλον. Τόσο οι τοπικές κοινωνίες όσο και επιστημονικοί φορείς έχουν αναδείξει το ζήτημα των κινδύνων που ελλοχεύουν όχι μόνο για τους κατοικούς, αλλά και συνολικά τον λαό μας, καθώς τα πεδία βολής αποτελούν ή γειτνιάζουν συχνά με χώρους γεωργικής και κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, αλλά και τουρισμού. Καταλαβαίνουν όλοι τις συνέπειες από την ενσωμάτωση στη διατροφική αλυσίδα του περιεχομένου των πυρομαχικών κλπ.  
Απαιτούμε επομένως άμεσα το Υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό των πεδίων βολής από ραδιενεργές, τοξικές και χημικές ουσίες.
Τέλος είναι άμεση ανάγκη να τερματιστεί η χρήση πραγματικών πυρών στις στρατιωτικές ασκήσεις, τεράστια απειλή για το έφεδρο και μόνιμο προσωπικό, μακροχρόνια απειλή για κατοίκους, φαντάρους και  μόνιμα στελέχη.
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου