Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ...ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Ενώ στην Ελλάδα του Δ.Αβραμόπουλου τις περισσότερες άδειες -και αυτές άγραφες-τις έχουν οι λουφαδόροι σμηνίτες και ναύτες.


Αίσχος Κύπριοι Αδελφοί... Χαλάτε την πιάτσα των βυσμάτων ΟΝΝΕΔ-ΠΑΣΟΚ!

οπλίτες της 2014 Β’ ΕΣΣΟ και 2014 Α’ ΕΣΣΟ αντίστοιχα. - Σε εφαρμογή οι εξαγγελίες Φωκαΐδη για πάταξη του ρουσφετιού στο στράτευμα - Η δυσκολία της Μονάδας όπου υπηρετεί κάθε οπλίτης θα ορίζει και τις ημέρες άδειας που δικαιούται - Ποια τα κριτήρια για κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις εθνοφρουρών με κοινωνικά προβλήματα  - Ποιες ΕΣΣΟ ευνοούνται από τις αλλαγές

Σε εφαρμογή μπαίνουν τα μέτρα που είχε εξαγγείλει στις 30 Μαΐου για πάταξη του ρουσφετιού και εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.  Στα δύο σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους Εθνοφρουρούς, άδειες και μεταθέσεις, οι αλλαγές θα υλοποιηθούν άμεσα, για τους .

ΑΔΕΙΕΣ



Συγκεκριμένα, με την τροποποίηση του Άρθρου 39 του περί ΕΦ Νόμου που θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής, εισάγονται κριτήρια στην παραχώρηση των αδειών, βάσει της δυσκολίας κάθε Μονάδας όπου υπηρετεί ο εθνοφρουρός. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κάθε εθνοφρουρός δικαιούται δύο μέρες άδεια για κάθε μήνα πλήρους θητείας, συνολικά δηλαδή 48 ημέρες. Με την τροποποίηση του Άρθρου, οι άδειες καθορίζονται ως εξής:


- Εθνοφρουροί που υπηρετούν σε γραφεία και λέσχες θα λαμβάνουν μιάμιση ημέρα άδεια για κάθε μήνα πλήρους θητείας (σύνολο: 36 ημέρες).



- Εθνοφρουροί που υπηρετούν σε μεσαίου βαθμού δυσκολίας Μονάδες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δύο ημέρες άδεια για κάθε μήνα πλήρους θητείας (σύνολο: 48 ημέρες).



- Εθνοφρουροί που υπηρετούν σε πρώτης γραμμής Μονάδες θα λαμβάνουν 2,5 ημέρες άδεια για κάθε μήνα πλήρους θητείας (σύνολο: 60 ημέρες).



- Εθνοφρουροί που υπηρετούν σε Μονάδες με απόσταση άνω των 80 χλμ. οδικώς από την κατοικία τους θα λαμβάνουν επιπρόσθετα μία ημέρα άδεια για κάθε μήνα πλήρους θητείας (σύνολο: 24 ημέρες επιπλέον).



Αυτό σημαίνει πως εθνοφρουρός που θα υπηρετεί σε δύσκολη Μονάδα σε απόσταση άνω των 80 χλμ. από το σπίτι του θα δικαιούται συνολικά 84 (60+24) ημέρες άδεια. Το μέτρο θα ισχύει για οπλίτες που θα καταταχθούν στην 2014 Β΄ ΕΣΣΟ του Ιουλίου, ενώ δεν θα υπάρξει τροποποίηση στις άδειες όσων υπηρετούν ήδη στην Εθνική Φρουρά.



ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 

Όσον αφορά τις μεταθέσεις, κριτήρια εισάγονται και για την καλύτερη αντιμετώπιση περιπτώσεων εθνοφρουρών με κοινωνικά προβλήματα, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα ρουσφετιού και οι αδικίες σε βάρος οπλιτών που έχουν πραγματικές ανάγκες, αλλά όχι μέσο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», τα κριτήρια για τις κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις που θα έχουν ισχύ και για τους εθνοφρουρούς της 2014 Α΄ ΕΣΣΟ είναι τα εξής:



- Εθνοφρουροί παντρεμένοι με ένα ή περισσότερα παιδιά



- Εθνοφρουροί παντρεμένοι με παιδί και με σοβαρά προβλήματα υγείας ενός ή και δύο μελών της οικογένειάς τους



- Εθνοφρουροί με τον έναν ή και τους δύο γονείς να πάσχουν από καρκίνο



- Εθνοφρουροί ορφανοί από πατέρα και μητέρα, προστάτες ανηλίκων ή ανάπηρων αδελφών, με αναπηρία άνω του 67%



- Εθνοφρουροί μοναχοπαίδια, ορφανοί από τον έναν γονέα και με τον άλλον να πάσχει από σοβαρή πάθηση ή αναπηρία άνω του 67%, εκτός κινητικής αναπηρίας



- Εθνοφρουροί ορφανοί από τον έναν γονέα και με γονείς ανάπηρους και ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν ή εθνοφρουροί με γονείς και αδέλφια που πάσχουν όλοι από σοβαρή πάθηση ή αναπηρία και είναι ανίκανοι να αυτοεξυπηρετηθούν



- Εθνοφρουροί προστάτες διαζευγμένων γονέων με όλα τα μέλη της οικογένειάς τους να πάσχουν από σοβαρές παθήσεις ή αναπηρία



- Εθνοφρουροί που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, με διάγνωση από στρατιωτικά ή κρατικά νοσοκομεία, όπως καταγράφονται στο ΚΔΠ 236/237 του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου