Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τουρκία: Η αμαρτωλή ΜΙΤ διώκει στρατιώτες για κατασκοπεία!

Στις 19 Ιανουαρίου ένα κονβόι φορτηγών αυτοκινήτων επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Συρία, από συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή των Αδάνων. Το κονβόι ακινητοποιήθηκε από τους στρατιώτες του φυλακίου, 13 τον αριθμό, οι οποίοι ενήργησαν υπό την εποπτεία Τούρκου εισαγγελέα.

Τώρα, οι στρατιώτες αυτοί δικάζονται με την κατηγορία της κατασκοπείας, διότι σταμάτησαν τα γεμάτα όπλα φορτηγά που προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες που δρούσαν και δρουν στην Συρία. Τα φορτηγά ανήκαν στη ΜΙΤ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ουδείς είχε το δικαίωμα να τα σταματήσει.

Οι στρατιώτες διώκονται επίσης, διότι κατά τον δημόσιο κατήγορο, ηχογράφησαν τις συνομιλίες επτά ανδρών της ΜΙΤ που συνόδευαν τα οχήματα. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή που θέλει να προβάλει η τουρκική κυβέρνηση, το φορτίο των όπλων, που παραδέχτηκε ότι πράγματι μετέφεραν τα φορτηγά, προορίζονταν για τους Τουρκμένους της Συρίας.
Έτσι οι δύσμοιροι στρατιώτες, οι οποίοι εκτέλεσαν απλώς τις διαταγές που τους δόθηκαν, θα πληρώσουν, όπως όλα δείχνουν, για την αποτυχία της «μεγαλόπνοης» πολιτικής των φωστήρων της Άγκυρας, που κατάφεραν να αιματοκυλήσουν την Συρία, χωρίς να κερδίσουν το παραμικρό.
Στο όλο θέμα επενέβη και η τουρκική κυβέρνηση, η οποία με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε τους στρατιώτες και τους εισαγγελείς που έκαναν τότε τον έλεγχο, περίπου ως προδότες, αφού τόλμησαν να σταματήσουν τα φορτηγά της ΜΙΤ.http://www.defence-point.gr/news/?p=105487

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου