Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι η Ρωσία έστειλε στους Ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας σημαντικά οπλικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σοβαρή ισχύ πυρός.
Αμερικανικές εκθέσεις – συν την επιβεβαίωση από την εκπρόσωπο του State Department – επιβεβαιώνουν την αποστολή τριών αρμάτων μάχης τύπου T-64, καθώς επίσης και αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων. Επιπρόσθετα, η Μόσχα φέρεται να έχει στείλει στους Ρωσόφωνους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου MB-21 «Grad». Ο βαρύς οπλισμός πέρασε εντός ουκρανικού εδάφους από τις συνοριακές πόλεις Snizhne, Torez, και Makiyivka, το τελευταίο τριήμερο. Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και ασφαλώς δεν επαρκούν για τη διεξαγωγή μάχης με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι «δυνάμεις αυτοάμυνας» των ρωσόφωνων στην περιοχή του Ντόνετσκ, ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-24 της ουκρανικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τους ίδιους, είχε προηγηθεί ο βομβαρδισμός τοπικού αστυνομικού τμήματος από το αεροσκάφος.

Ο πιλότος του αεροσκάφους φέρεται νακατόρθωσε να εγκαταλείψει εγκαίρως το αεροσκάφος και έχει πέσει στα χέρια των ρωσόφωνων, οι οποίοι και τον ανακρίνουν. Στην ίδια ανακοίνωση έκαναν λόγο και γιαβομβαρδισμό της πόλης Ντρουζκόφσκα από τις ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις τη νύχτα.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο βομβαρδισμός του αστυνομικού τμήματος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων έξι. Σοβαρότατες ζημιές υπέστησαν και παρακείμενα κτίρια.
Ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 καταρρίφθηκε σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο πολλών στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Image«Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στρατιώτες και εξοπλισμός» βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

Το υπουργείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των «νεκρών στρατιωτών». Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 49.

«Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αντιαεροπορικά πυρά και αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου