Από τότε που ήταν παιδί, ο Peter van Agtmael είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να βρεθεί σε πόλεμο, αν και παραδέχεται σε συνέντευξή του, ότι δεν ήταν σίγουρος τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει όταν θα πήγαινε.
Οπως αποδείχθηκε, τελικά πήγε ως φωτογράφος. Μερικες από τις εικόνες του, κατά τη διάρκεια των πολέμων σε Ιρακ και Αφγανιστάν, δημοσιεύθηκαν στον βιβλίο «Disco Night Sept. 11»
Οι εικόνες του, κάποιες αρκετά οδυνηρές, ασχολούνται όχι μόνο με τη σύγκρουση των δύο χωρών, αλλά και με την αντίδραση των ΗΠΑ μέσα από την οπτική των στρατιωτών και των οικογενειών τους.
Τα καρέ του διηγούνται οδυνηρές ιστορίες από «στοιχειωμένους» στρατιώτες, όπως ο βετεράνος που χαλαρώνει στην πισίνα του μετά την επιστροφή από το μέτωπο με πολλαπλά τραύματα, αλλά πιο χαλαρές ιστορίες όπως αυτή όπου ένας στρατιώτης προσπαθεί να ανέβει σε έναν γάιδαρο.






 

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/uncategorized/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85