Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Γαλλία : Χιλιάδες αντιφασίστες, τίμησαν την μνήμη του δολοφονημένου από τους ναζί, Clément Méric

BpiJ9T4IYAAIOXK
Ο Clément Méric, δολοφονήθηκε από τους φασίστες στις 5 Ιούνη του 2013  στο Παρίσι. Περισσότεροι  από 100 αντιφασίστες δολοφονήθηκαν τα τελευταία χρόνια μόνο στην Γαλλία.

4,000 αντιφασίστες στους δρόμους της Γαλλίας δίνουν συνέχεια στον αγώνα που ο  Clement Meric πλήρωσε με την ζωή του, πέφτοντας σε ενέδρα που του είχαν στήσει νεοναζιστές που κάποιοι από αυτούς φορούσαν μπλούζες του Εθνικού Μετώπου.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

«Η υπόθεση του πήρε εμβληματικό χαρακτήρα αλλα δεν είναι απομονωμένη. Υπάρχουν πολλοί που βιώνουν την καταπίεση και την καταστολή,. Μία καταστολή που παίρνει διάφορες μορφές,( αστυνομική βία, εξώσεις, στιγματισμός, ισλαμοφοβία, ρατσιστικών νόμων, αμφισβήτησης του δικαιώματος στην έκτρωση). Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα του Εθνικού Μετώπου δεν είναι εδώ για να μας καθησυχάσουν.  Είναι γιατί πιστεύουμε ότι η μνήμη του Clement δεν ανήκει σε κανένα, αλλά ζει στον αγώνα όλων αυτών που αντιστέκονται, ο καθένας με τον τροπο του, σε αυτή την καταπίεση. Εμείς Ως εκ τούτου, καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα , στη μνήμη του Clement και για όλων των θυμάτων του φασισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας, και να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα ένα χρόνο μετά το θάνατό του 7 Ιούν 2014 ». Αντιφασίστες από  19 πόλεις της Γαλλίας και το Μιλάνο :
Οι ναζί έχουν δολοφονήσει πάνω από 100 antifascists στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια, σε μία βίαιη φασιστική επίθεση που υποστηρίζεται από το κράτος και ενθαρρύνεται από «εξημερωμένους» φιλελεύθερους. Εν τω μεταξύ, οι νεο-ναζί του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας έχουν καταφέρει  μεγάλη νίκη στις εκλογές.
Πολύ περισσότερα εδώ η αντιφασιστική αντίσταση στην Ευρώπη  έχει να αντιμετωπίσει, εκτός από τη  Ναζί – κράτους συνεργασία και  ορισμένους τηλεοπτικά-πενθούντες αριστερούς, που ενδιαφέρονται περισσότερο για την εικόνα τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από ό, τι για την πραγματικότητα στους δρόμους ή τους νεκρούς συντρόφους τους. Αλληλεγγύη με όλους όσους αντιστέκονται.
Act Up-Paris – Action Antifasciste Paris-Banlieue – Action Radicale Féministe – Alternative Libertaire – Collectif 8 mars pour touTEs – Collectif Antifasciste Paris 18 – Collectif Antifasciste Paris-Banlieue – Collectif CIVG Tenon – Collectif d’habitants d’Arcueil contre le FN – Comité pour Clément – DAL – Debunkers des rumeurs/hoax d’extrême droite – Ensemble – Les Effronté-e-s – FASTI – Génération Palestine Paris – La Horde – Mémorial 98 – MILI – MJCF – NPA – Parti de Gauche – Quartiers Libres – RLF Banlieue Est – Union syndicale Solidaires – Solidaires Etudiant-e-s – Strass – UDB Yaouank Brest – Vies volées – VISA
BpiSozHIEAAZewp
BpiIzfAIUAA1xnQ
BpiiRjIIMAAfAt2
Bph1x0HCUAAMwTl

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org
Περισσότερες φωτογραφίες : revolution-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου