Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η ηρωίνη, το ΚΕΝΑΠ και η εκπαίδευση από την DEA

οι συμμετάσχοντες στη σχολή της DEA για τα ναρκωτικά που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ
Κάτι παράξενες συμπτώσεις...
Χτες, 13 Ιούνη, ανακοινώθηκε ότι το Λιμενικό της χώρας μας σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές δυνάμεις και τη συνδρομή της αμερικανικής DEA αποκάλυψαν ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών με διεθνή διάσταση. Στο πλαίσιο αυτής της αποκάλυψης παρουσιάστηκε στο κοινό 1,5 τόνος ηρωίνης που, σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ανακοίνωση, βρέθηκε στη βίλα ενός εφοπλιστή αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σήμερα, 14 Ιούνη, σε μία στρατιωτικού προσανατολισμού ιστοσελίδα παρουσιάστηκε εκτενές ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο από τις 10 Ιούνη μέχρι τις 13 Ιούνη στο ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – NMIOTC: NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre), που εδρεύει στην Κρήτη, διεξάγεται την παρούσα περίοδο «μία σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα που αποδεικνύει τις υψηλές και πολυεπίπεδες δυνατότητες του Κέντρου που αποτελεί εξέχουσας σημασίας υποδομή όχι μόνο σε εθνικό αλλά και ΝΑΤΟικό επίπεδο».

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ η εκπαίδευση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που διοργανώνεται από τη Διοίκηση Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA: Drug Enforcement Agency) του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης (EUCOM: European Command). Μάλιστα την εναρκτήρια ομιλία διεξήγαγε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, David Pearce.
Σκοπός της παραπάνω δραστηριότητας, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είναι «η παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στις ελληνικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις νέες εφαρμοζόμενες τεχνικές καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών».
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν συνολικά 35 στελέχη από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΑΛΣ/ΕΛ-ΑΚΤ), την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και το ΚΕΝΑΠ. Την εκπαίδευση συνδράμουν τρεις καθηγητές από τις ΗΠΑ και επτά παρατηρητές από τρεις χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα και ΗΠΑ).
Δηλαδή, όλες οι υπηρεσίες που εμφανίστηκαν στις 13 του Ιούνη να αποκαλύπτουν το διεθνές δίκτυο διακίνησης ηρωίνης, μόλις είχαν τελειώσει τη σχετική εκπαίδευση στο ΚΕΝΑΠ.
Μπορεί να είναι μια απλή σύμπτωση;
http://www.902.gr/eidisi/koinonia/45590/i-iroini-kenap-kai-i-ekpaideysi-apo-tin-dea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου