Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ιράκ: Χρυσάφι για την ISIL κυριολεκτικά η Μοσούλη…

Τεράστια «μπάζα» για την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ISIL (την οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει αποκηρύξει ακόμα και η Αλ Κάιντα) που κατέλαβε τη Μοσούλη, αφού όπως έγινε γνωστό, οι μαχητές της απέσπασαν από την κεντρική τράπεζα το ποσό των 429 εκατομμυρίων δολαρίων! Επίσης, «απαλλοτριώθηκαν» και ράβδοι χρυσού… Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι… εισπράξεις μετατρέπουν την ISIL σε πιο πλούσια οργάνωση ακόμα και από την Αλ Κάιντα, τοποθετώντας την με βάση τα «συναλλαγματικά διαθέσιμα» στην ίδια κατηγορία περίπου με τις Νήσους Φόκλαντ και τα Νησιά Μάρσαλ!

Όσον αφορά τα χρήματα που διαθέτουν τρομοκρατικές οργανώσεις (ασχέτως εάν έχουν και πολιτική δράση), οι Ταλιμπάν υπολογίζονται στα 70-400 εκατ. δολάρια, η Χεζμπολάχ στα 200-500 εκατ. δολάρια, το FARC στην Κολομβία 80-350 εκατ. δολάρια, η Χαμάς γύρω στα 70 εκατ. δολάρια και η διαβόητη Αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία 70-100 εκατομμύρια δολάρια (ΠΗΓΗ: «Money Jihad»).
Εξίσου ενδιαφέρον έχουν και οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου που δείχνουν ότι στρατιωτικό υλικό που είχαν αφήσει οι Αμερικανοί στο Ιράκ έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών της ISIL.http://www.defence-point.gr/news/?p=104509

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου