Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Σε απόσταση αναπνοής από τη Βαγδάτη οι αντάρτες της ISIS

140610181606-tsr-dnt-damon-isis-iraq-attack-00013806-story-top
Νέες φωτογραφίες και βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γαλλικό Πρακτορείο αποτελούν γροθιά στο στομάχι, καθώς δείχνουν σε όλη της την έκταση την βαρβαρότητα των πολεμικών συγκρούσεων, οι οποίες «επισφραγίζονται« με τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων
Σε απόσταση αναπνοής από την Βαγδάτη έχουν φθάσει οι τζιχαντιστές αντάρτες της ISIS, οι οποίοι δίνουν σκληρές μάχες με τον ιρακινό στρατό για την κατάληψη της πόλης Μπακούμπα, που απέχει μόλις 60χλμ από την πρωτεύουσα του Ιράκ. Ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε πως ένα τμήμα της πόλης έπεσε προσωρινά στα χέρια των σουνιτών ανταρτών, ενώ σε ανταλλαγή πυρών σε αστυνομικό τμήμα σκοτώθηκαν 44 κρατούμενοι.

Εν τω μεταξύ, νέες φωτογραφίες και βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γαλλικό Πρακτορείο αποτελούν γροθιά στο στομάχι, καθώς δείχνουν σε όλη της την έκταση την βαρβαρότητα των πολεμικών συγκρούσεων, οι οποίες «επισφραγίζονται« με τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων.

5115D457A52E7BEC506361E2F56312D3
tzi1

tzi2

904532ae493b9391f9ded25397e09aab9e343cc8_0
f925cc3721c134ed007c8c352e0a71133704a100

Οι τζιχαντιστές του ISIS ήρθαν αντιμέτωποι και με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας στα σύνορα των δύο χωρών, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες. Το βράδυ της Δευτέρας συγκρούσεις σημειώθηκαν στο χωριό Μπασίρα, στο ανατολικό τμήμα της πλούσιας πετρελαϊκής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ.

Από τον Ιανουάριο, οι άλλοτε σύμμαχοι κατά του καθεστώτος Άσαντ έχουν γίνει εχθροί. Οι αντάρτες, μετριοπαθείς και ισλαμιστές που έχουν συμμαχήσει με το Μέτωπο αλ-Νόσρα, το συριακό κλάδο της Αλ-Κάιντα, διεξάγουν πόλεμο εναντίον του ΙSIS, λόγω των ηγεμονικών βλέψεών του και της εξαιρετικά βάρβαρης συμπεριφοράς του.

Τα προπύργια του ISIS είναι η επαρχία Ράκα (βόρεια), καθώς και τμήματα των επαρχιών Χάσακα (βορειοανατολικά) και Ντέιρ Εζόρ (ανατολικά).

Η επέλαση της σουνιτικής ISIS στο Ιράκ έχει θορυβήσει τόσο την Ουάσινγκτον όσο και το (σιιτικό) Ιράν, σε σημείο που αμερικανοί και ιρανοί αξιωματούχοι συζήτησαν στη Βιέννη απευθείας για το ζήτημα -αποκλείοντας ωστόσο πως η προσέγγιση θα φτάσει μέχρι την στρατιωτική συνεργασία.

Σε συνάντηση με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέτασε τις επιλογές για στρατιωτική συνδρομή που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ, έχοντας μέχρι στιγμής αποκλείσει μόνο την χερσαία επέμβαση.

Απόφαση δεν έχει ληφθεί, και η επίσημη ανακοίνωση περιορίστηκε στο ότι ο Ομπάμα θα«συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες τις διαβουλεύσεις» με τους συμβούλους. Στην παρούσα φάση, η πιο δραστική επιλογή που φαίνεται να μην αποκλείει η Ουάσινγκτον είναι οι αεροπορικές επιδρομές.http://www.hitandrun.gr/se-apostasi-anapnois-apo-ti-vagdati-antartes-tis-isis/#.U6DDKNptzkA.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου