Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ KOMMATIKHΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΟΤΑΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η μάχη Λαμπρόπουλου με τους φυγόστρατους καλλιτέχνες και οι `βόμβες` που έχει να αντιμετωπίσειΗ υφυπουργοποίηση του Λαμπρόπουλου, ο οποίος πολιτεύεται με τη ΝΔ στην Καλαμάτα, εκλογική περιφέρεια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος άφησε «λαμπρό έργο» στο σύντομο πέρασμα του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ανάγοντας σε υπέρτατο κριτήριο πρόσληψης στο Μουσείο Ακρόπολης το να είσαι δεξιός και να ψηφίζεις Μεσσηνία, δαγκωτό Αντώνη Σαμαρά δηλαδή-, μας έκανε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν. Και να θυμηθούμε τη «μεγάλη προσφορά» του πολιτικού ανδρός Λαμπρόπουλου...
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας με τίτλο «Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψηφίζουν αύξηση θητείας, τρώγονται σαν τα σκυλιά για τα στρατόπεδα!» (2011), που δημοσιοποιείται σε μια περίοδο που τα συστημικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή έχουν θέσει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας και παράλληλα κλιμακώνουν οι βουλευτές τους τη  μάχη για να διασφαλίσουν ότι στην εκλογική τους περιφέρεια θα παραμείνει ανοικτό το κάθε άχρηστο στρατόπεδο του Στρατού Ξηράς. Διαβάζουμε λοιπόν: 

«Δεν υπάρχει ίσως καλύτερος τομέας από αυτόν των Ενόπλων Δυνάμεων για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι αστική πολιτική σημαίνει ταξικά συμφέροντα, εθνοκαπηλεία, υποκρισία, διαφθορά, διαπλοκή, πρόταξη των ιδίων προτεραιοτήτων από τους βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, δημοσιογράφους, καναλάρχες, οικονομικούς παράγοντες.
Η προβολή των «εθνικών αναγκών και κινδύνων» αποτελεί το πρόσχημα των “βολευτών” για να συντηρήσουν το άθλιο πελατειακό σύστημα που τους συντηρεί και τους αποφέρει χρήμα και ψήφους, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ποικίλες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.
Την ίδια μέρα που αποφασίζονταν από την άθλια συγκυβέρνηση η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, αναζωπυρώθηκε ο σκυλοκαβγάς μεταξύ των βουλευτών για την τύχη των στρατοπέδων της εκλογικής τους περιφέρειας.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να βολέψουν την εκλογική τους πελατεία είναι τόσο άθλια και γελοία με το σύνολο των αντεργατικών τους και αντικοινωνικών επιλογών. Οι εθνοπατέρες παρουσιάζονται απλοί υπάλληλοι τοπικών επιχειρηματιών και εθνικών προμηθευτών-εργολάβων, πονηροί μιζαδόροι των πολεμικών εξοπλισμών με κοσμοπολίτικες καταθέσεις στην Ελβετία και σε οικονομικούς παράδεισους, εφαρμόζοντας μαφιόζικες μεθόδους.
Οι επιλογές εγκατάστασης ή κλεισίματος ενός στρατοπέδου δε βασίζονται σε κανένα σχέδιο. Ή για να είμαστε πιο ειλικρινείς, βασίζονται σε στρατιωτικές προτάσεις που υπάκουα συνέταξαν οι επιτελικοί αξιωματικοί ακούγοντας προσεκτικά τις υπαγορεύσεις του εκάστοτε ΥΕΘΑ, που κινείται με γνώμονα τους ψήφους και τις κομματικές εξυπηρετήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευ.Βενιζέλος, που ισχυρίζεται ότι δίνει «τη μάχη κατά του χρέους», ήταν αυτός που άνοιξε την συζήτηση για το κλείσιμο των άχρηστων στρατοπέδων. Ανοίγοντας όμως το νέο ΚΕΝ Πυροβολικού στη Μακεδονία, ζώνη πολιτικών του συμφερόντων.
Ο Π.Μπεγλίτης, κατέληξε να κλείσει τα στρατόπεδα σε Κόρινθο-Καλαμάτα, αφού προηγήθηκε ένα άθλιο παζάρι μεταξύ των τοπικών οικονομικών συμφερόντων, διατηρώντας ανοικτό το αρχαίο στρατόπεδο στην Τρίπολη, καθώς εξασφάλισε την πολιτική στήριξη από οικονομικούς παράγοντες και ισχυρές οικογένειες της Τρίπολης που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία!
Το θέμα των στρατοπέδων ξαναήρθε στο προσκήνιο από ένα βουλευτή της ΝΔ, το κόμμα εκείνο που γέμισε κάθε γωνιά της χώρας με ΚΕΝ και άχρηστες μονάδες επί υπουργίας στο ΥΕΘΑ του Σπ.Σπηλιωτόπουλου. Ο Γ.Λαμπρόπουλος, πρώην υφυπουργός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε παρέμβει στον πρώην ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη για να μην κλείσει το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, στην εκλογική του περιφέρεια. Σε μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια, επανέφερε το θέμα, ελπίζοντας ότι ο ομοϊδεάτης του νέος ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος θα δείξει ενδιαφέρον και θα εκφράσει την κομματική του αλληλεγγύη.
Τα επιχειρήματα του είναι μια σαφή απόδειξη της γελοιότητας και της ξιπασιάς της αστικής πολιτικής. Ας σταθούμε στην σχετική αρθρογραφία: «Ο καλαματιανός βουλευτής αναφέρεται στους αγώνες μεσσηνιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας, στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού, αλλά και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, οι οποίες -άγνωστο πώς- κατά τον πρώην υπουργό Άμυνας λειτουργούν χωρίς κόστος συντήρησης και επισκευών! Ο ίδιος αναφέρεται στο γεγονός ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, σύντομα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, νοσοκομεία μέχρι και καλό κλίμα όλες τις εποχές του χρόνου, κάτι που συντελεί στην καλή διαμονή των νεοσύλλεκτων στο κέντρο εκπαίδευσης. Αποκαλύπτει δε, ότι προ τετραετίας κατασκευάστηκε νέο κτήριο για τη στέγαση των νεοσυλλέκτων, που στοίχησε περί το ένα εκατ.;;; Κατά σύμπτωση, το έργο δρομολογήθηκε την περίοδο που ήταν ο ίδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σημειώνει ακόμη, ότι το ΚΕΔΒ ήταν ανάμεσα στα Κέντρα Εκπαίδευσης που προέβλεπε να διατηρηθούν με τη νέα δομή δυνάμεων (2011-2025). Το «ζουμί», όμως, της ερώτηση είναι ότι το λουκέτο στο ΚΕΝ αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία, που μαστίζεται από την κρίση»!
Δηλαδή, ο Λαμπρόπουλος έκανε τα πάντα για να βολέψει την εκλογική του πελατεία: πήγε στην εκλογική του περιφέρεια το Κέντρο Διαβιβάσεων, έδωσε έργα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ στους ντόπιους εργολάβους, καθοδήγησε τις εκθέσεις και τις αποφάσεις ώστε να μην κλείσει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, αλλά ήρθε το ΠΑΣΟΚ και του χάλασε τη δουλειά!!!
Εμείς απαιτούμε να κλείσουν τώρα τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα.
Να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, αλλά να μειωθεί στους 6 μήνες.
Καταλαβαίνουν όλοι ότι οι επικίνδυνοι συμφεροντολόγοι και εκφραστές των ταξικών συμφερόντων του κόσμου του πλούτου, βουλευτές και τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πρέπει να πεταχτούν στον κάλαθο της ιστορίας.
Όμως οι αγώνες του νέου ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλου έφεραν αποτέλεσμα! Στη δημοσίευση μας τη Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ», γράφαμε:
Και ξαφνικά, όλως τυχαίως ένα μήνα πριν τις εκλογές, ένας τοπικός βουλευτής της ΝΔ διατυμπανίζει ότι θα ξαναλειτουργήσει ως Κέντρο νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο Καλαμάτας! Χαρά και πανηγύρια για τα τοπικά ΜΜΕ που θαυμάζουν το παλικάρι που έβγαλε ο τόπος τους. Και πραγματικά είναι να αναγνωρίζεις την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε ένας βουλευτής της ΝΔ πρότυπο του βρώμικου καθεστώτος πελατειακών σχέσεων, ώστε το στρατόπεδο της Καλαμάτας να επαναλειτουργήσει ως κέντρο νεοσυλλέκτων αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές ή το αργότερο μέχρι το Μάιο. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε μάλιστα στο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο -όπως ο ίδιος δήλωσε στις τοπικές εφημερίδες- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Δεν υπάρχει συζήτηση, δεν τίθεται θέμα το καλύτερο στρατόπεδο της Ελλάδας να γίνει κέντρο λαθρομεταναστών» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος ότι τον διαβεβαίωσαν με ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός αλλά και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς με τον οποίο ο βουλευτής συναντήθηκε χθες το απόγευμα.  Τώρα, και εν όψει εκλογών οι αδιάφθοροι, εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές Αβραμόπουλος και Λαμπρόπουλος ξανανοίγουν το στρατόπεδο Καλαμάτας. ΕΥΓΕ! 
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ UAV ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ-ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Φυσικά, οι τοπικοί βουλευτές και πολιτικοί μπορεί να σκίζουν τα ιμάτια τους για να εξασφαλίσουν ως πελατεία φαντάρους και μόνιμο προσωπικό, αλλά με τίποτε δε θέλουν τους μετανάστες και τα Στρατόπεδα εγκλεισμού τους.  Φυσικά οι λόγοι δεν είναι ανθρωπιστικοί. Θαυμάστε τα επιχειρήματα του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα: «Εξοργίζομαι ακόμα και στην ιδέα ότι κάποιοι σκέφτηκαν να διαθέσουν το ιστορικό αυτό στρατόπεδο για έναν τέτοιο ρόλο». Η εκτίμηση του δημάρχου ήταν ότι θα έπρεπε να επιχειρηθεί μια πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αυτού αποκλειστικά στην Αττική, όπου -όπως είπε- υπάρχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα:  «Η Πελοπόννησος, με την εξαίρεση μιας - δύο περιοχών, αγροτικών κυρίως, δεν αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα της Αττικής με τη μεταφορά ανθρώπων στην Πελοπόννησο». «Προβλήματα 15 χρόνων δεν λύνονται μέσα σε 30 ημέρες. Είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.  Και να σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στους χώρους που έχουν προταθεί για εγκατάσταση Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, η μονάδα της Καλαμάτας βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Μόλις την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Καλαμάτα ο γενικός επιθεωρητής του στρατού, ο οποίος αφού έλεγξε τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του στρατοπέδου, εισηγήθηκε την επαναχρησιμοποίησή του. 
Βεβαίως, ο δήμαρχος έχει δίκιο. Πρέπει να νοιαστεί για τα συμφέροντα των ξενοδόχων που εκμεταλλεύονται αναίσχυντα τους ξένους εργάτες, τους εργολάβους, τους μαγαζάτορες και τους αγρότες που τους λιώνουν για ένα κομμάτι ψωμί. Φοβάται μην χαλάσει την Τουριστική βιτρίνα. Φυσικά, για τα κλεμμένα μεροκάματα και ένσημα, τις εργασιακές σχέσεις δούλων δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε ο δήμαρχος. 
Εμείς πιστεύουμε ότι κοινός είναι ο εχθρός τόσο για τους φαντάρους, όσο και για τους μετανάστες. Είναι η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες, το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα και η Ε.Ε., όλοι αυτοί που θεωρούν αναλώσιμους τους εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους για τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα. 

Λέμε όχι στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα. Πρέπει να φερθούμε ανθρώπινα, με αλληλεγγύη και αναγνώριση των δικαιωμάτων στους μετανάστες, ανοίγοντας τα σύνορα να πάνε όπου θέλουν και να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την καταπίεση και εκμετάλλευση που δημιουργούν τα ποτάμια της προσφυγιάς. Να γκρεμίσουμε το Τείχος του Αίσχους στον Έβρο, να ανοίξουν τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. 
Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην Ε.Ε., στους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Καμμένο και στους νεοναζί εγκληματίες, τους χαρτζιλικωμένους μιζαδόρους υπηρέτες των πλουσίων, στα κανάλια της παραπληροφόρησης και χειραγώγησης, διώχνοντας τους από την ζωή μας και να παλέψουμε Έλληνες και Ξένοι Εργάτες για τα κοινά μας δικαιώματα. 
Καμιά εμπλοκή των συναδέλφων φαντάρων στο κυνήγι μεταναστών και στην φρούρηση των ολοκληρωτικής έμπνευσης Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Δε στρέφουμε εμείς τα όπλα ενάντια σε δυστυχισμένους ανθρώπους και μωρά παιδιά. 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: το ΚΕΝ Καλαμάτας όχι μόνο άνοιξε αλλά το πολεμικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας προορίζεται για βάση εφόρμησης των Αμερικανικών UAV στην Αφρική. Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνομιλίες με την αμερικανική κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία –όχι βεβαίως σαν αυτή του Ν.Δένδια με τίτλο «Ξένιος Ζευς»-, φέρνοντας δολάρια στους τοπικούς επιχειρηματίες και θα εφορμούν δολοφονώντας κατά των λαών της Αφρικής για να στηρίξουν την καταλήστευση του πλούτου τους από τις πολυεθνικές.
Τώρα, βέβαια, αν υπάρξουν και μερικά αναμενόμενα μεταναστευτικά ρεύματα απελπισμένων που τρέχουν να σωθούν από τον εμφύλιο και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, είναι έτοιμο να αναλάβει έργο το Λιμενικό του Βαρβιτσιώτη.
Αυτοί ξέρουν… 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου