Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΤΟ OUTSOURCING ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!


Image

Υπηρεσιακά Λεωφορεία γιοκ για το ΠΝ που δίνει 72000 για την μεταφορά του προσωπικού του Σκαραμαγκά

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο παράγοντας προσωπικό δεν αποτελεί προτεραιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση και την επιδίωξη περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες, εξαφανίζονται δικαιώματα και δίκαιες παροχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περικοπές που αφήνουν χωρίς υπηρεσιακά λεωφορεία το Πολεμικό Ναυτικό. Οι βλάβες δεν επισκεύαζονται, τα λεωφορεία μένουν στα γκαράζ και το προσωπικό -μόνιμοι, πολιτικό προσωπικό, έφεδροι- όχι μόνο ταλαιπωρούνται για να μετακινηθούν στις συχνά μακρινές και δύσκολα προσβάσιμες μονάδες, αλλά επίσης υποχρεώνονται να καταβάλλουν ένα νέο σημαντικό έξοδο, το οποίο μάλιστα δεν ήταν προϋπολογισμένο. 
Αλήθεια, πως θα αναταποκριθούν οι ναύτες στην οικονομική αυτή επιβάρυνση, τους οποίους το ΥΠΕΘΑ αμείβει με 8,7 ευρώ μηνιαίως; Πως συμβιβάζεται η εξαγγελία της κυβέρνησης και του ΓΕΝ για την ανάληψη μέτρων ανακούφισης του μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζουν τεράστια αδιέξοδα, με το νέο αυτό χαράτσι;
Αλήθεια, πόσο σοβαρά έχουν λάβει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τις συνεχείς και αυξανόμενες αυτοκτονίες -πολλές εξ αυτών ακόμη και στρατιωτικών που υπηρετούν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας;
Μήπως η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο όχι μόνο δε δείχνουν διάθεση να αντιμετωπίσουν τη δραματική αυτή κατάσταση, αλλά αντίθετα αποκαλύπτονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ταξική τους πολιτική που διαμορφώνει εργασιακό μεσαίωνα, εκμεταλλεύεται-καταπιέζει-δολοφονεί τον κόσμο της εργασίας και προκαλεί τεράστια κέρδη εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα; Μήπως απομυθοποιείται το "εθνικό συμφέρον" και αποκαλύπτεται η πραγματική ταξική ουσία, ο ταξικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων;
Γιατί δεν είναι δυνατόν την ώρα που τα πούλμαν του Πολεμικού Ναυτικού αποσύρονται στα γκαράζ λόγω έλλειψης κονδυλίων και μέσων συντήρησης, το ΓΕΝ να προχωρά σε διαγωνισμό για να μισθώσει λεωφορεία για το προσωπικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με προϋπολογισμό 72.600 ευρώ! 
Μήπως, λέμε μήπως θα ήταν προτιμότερο να δοθούν αυτά τα χρήματα για τις επισκευές των λεωφορείων που διαθέτει, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι -και το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία αναλαμβάνοντας το ΓΕΝ να τους μετακινεί με τα οχήματα του;
Αυτές τις απλές ιδέες δεν τις μονοπωλούμε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι βασάνισαν τους επιτελείς του ΓΕΝ.
Γιατί όμως τελικά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΝ Αποστολάκης κατέληξαν στην επιλογή των ιδιωτικών λεωφωρείων;
Μα γιατί ουσιαστικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη εφαρμογή του "Outsourcing" στις Ένοπλες Δυνάμεις: Στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε  στη Βουλή  και συγκεκριμένα στη σελίδα 52 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού, προτείνεται μεταξύ άλλων «η απεμπλοκή των στρατιωτικών μονάδων από την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με ανάθεση αυτών σε εξωτερικούς φορείς (outsourcing), στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου».

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η απόφαση ιδιωτικοποίσης της μετακίνησης στο Πολεμικό Ναυτικό είναι η συνέχεια της πολιτικής απόφασης του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου να ιδιωτικοποιήσει τα ΚΨΜ υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του Κομπατσιάρη. Είναι το αντίστοιχο της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ και της επιβολής ιδιωτικού μονοπωλίου, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της εμπορευματοποίησης του νερού, των ακτών, υγείας, παιδείας, ασφάλισης!  
Σε σήμα του βέβαια το ΓΕΝ αποφεύγει να πει ποια είναι η πραγματική αιτία της "εξαφάνισης" των λεωφορείων και κάνει λόγο για "συγχώνευση δρομολογίων" για λόγους οικονομίας. Αλλά και για μετακινήσεις του προσωπικού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα οποία να θυμίσουμε ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να πληρώνουν χαμηλότερο αντίτιμο.
Το ζήτημα επομένως δεν είναι να μπούμε στο δίλημμα εξυπηρέτησης του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού ή των εργαζόμενων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μια ακόμη εκδοχή του πολέμου των εργαζόμενων δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα. Με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ να καλλιεργούν τον εκφασισμό της κοινωνίας και να στήνουν εμφύλιους μεταξύ των εργαζομένων, αλλά το ΠΝ να αναλάβει την μετακίνηση όλων με υπηρεσιακά λεωφορεία.
Ιδού η προκήρυξη του διαγωνισμού:
Διακήρυξη Πρόχειρου Μειοδοτικού για υπηρεσίες «Μεταφοράς Προσωπικού ΕΝΑΕ από και προς εγκαταστάσεις υπηρεσίας», προϋπολογιζόμενου κόστους εβδομήντα δύο χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (72.600,00 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (23%).
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
1.       Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 και ώρα 11:30,  στα Γραφεία του Κλιμακίου Προμηθειών του ΚΕΦΝ, στο Ν. Ο. ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Παραλαβών και Διαμετακόμισης, θα διενεργηθεί Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός με έγγραφες «ενσφράγιστες» προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή, για υπηρεσίες «Μεταφοράς Προσωπικού ΕΝΑΕ από και προς εγκαταστάσεις υπηρεσίας»,προϋπολογιζόμενου κόστους εβδομήντα δύο χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (72.600,00 €) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (23%).
2.       Οι «Γενικοί» και «Ειδικοί» Όροι του Πρόχειρου Μειοδοτικού  Διαγωνισμού  αναγράφονται στη Διακήρυξη Νο 97/14.  
3.       Για πληροφορίες / διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο Κλιμάκιο Προμηθειών ΚΕΦΝ, στον Αντιπλοίαρχο (Ο) Χαράλαμπο Χατζηλάμπο Π.Ν. στο τηλέφωνο 210 - 55.30.330 και στο fax No. 210 - 55.30.304 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στην επίσημη Ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού στη διεύθυνση www.hellenicnavy.gr
Αυτό είναι το SUCCES STORY των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου στις Ένοπλες Δυνάνεις.
Μια πραγματική κλοπή των φαντάρων, του μόνιμου προσωπικού και των γονιών.
Εμείς τους καλούμε να αντιδράσουν αποφασιστικά και μαχητικά.
Απαιτούμε να φύγει τώρα ο ιδιώτης από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπου μπήκε ο ιδιώτης αυξήθηκαν οι τιμές (π.χ. ΚΨΜ) και οι συμβάσεις ήταν πάντα πιο δαπανηρές. Οι εργαζόμενοι υφίστανται τρομερή εκμετάλλευση -πιο χαμηλά μεροκάματα, χειρότερες εργασιακές συνθήκες, εξαφάνιση δικαιωμάτων, εργοδοτική τρομοκρατία- όπως αποκαλύπτουν τα συνεργεία   καθαριότητας και η δράση των ιδιωτών εργολάβων.
Συνάδελφοι, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό, μόνο ο δρόμος του αγώνα υπάρχει.
Αντισταθείτε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου