Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ: ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΑΝΚΣ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ!!! Οι Μιλιταριστές απαιτούν εδώ και τώρα προμήθεια 400 ABRAMS

Δε ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος ΥΕΘΑ πάντως σίγουρο είναι ότι θα συνεχιστεί απτόητη η άγρια ταξική επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας και με αιχμή του δόρατος τα εξοπλιστικά προγράμματα.  Και το λέμε αυτό γιατί το σύνολο των Μνημονιακών ΥΕΘΑ [Π.Παναγιωτόπουλος, Αβραμόπουλος, Φράγκου Φραγκούλης] στήριξαν την αποδοχή της αμερικανικής προσφοράς δήθεν δωρεάν μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων από τις ΗΠΑ που τώρα αποκαλύπτονται ιδιαιτέρως ακριβά.   Στο όνομα πάντα της υπηρέτησης της νέας Μεγάλης Ιδέας, της εκμετάλλευσης δηλαδή των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου και της αναβάμθισης του γεωστρατηγικού ρόλου της άρχουσας τάξης.  

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση παρουσιάζεται να διαπραγματεύεται δάνειο αξίας 1 δις ευρώ που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο με ακόμη πιο ολέθρια μέτρα [μισθούς και συντάξεις πείνας, ολοσχερή ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση παραλιών-δασών-ηλεκτρικού ρεύματος-νερού κλπ],  σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του μιλιταριστικού και φιλο-ισραηλινού σαιτ defence-point αποκαλύπτεται ότι:
«Ήρθε τελικά η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στο τροποποιημένο αίτημα (LOR: Letter of Request) της ελληνικής πλευράς για την προμήθεια 90 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση για την τιμή και διαθεσιμότητα (P&A: Price and Availability), αναφέρει ότι το συνολικό κόστος της προμήθειας των 90 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams ανέρχεται σε 560 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (περίπου 417 εκατ. ευρώ).
Με βάση τα συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα, η τιμή ανά μονάδα (άρμα μάχης) διαμορφώνεται σε 6,22 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (4,63 εκατ. ευρώ), σημαντικά αυξημένη (κατά περίπου 25%) σε σχέση με τα περίπου 5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (3,72 εκατ. ευρώ) που ήταν η τιμή μονάδας στην αμερικανική απάντηση στο αρχικό ελληνικό αίτημα για την προμήθεια 400 αρμάτων M1A1 Abrams από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ». Επίσης δεν έχει δεχτή από τις ΗΠΑ η ελληνική αίτηση να περιληφθούν 45 άρματα M1A1 της διαμόρφωσης TIGER από τη δύναμη ενεργού επιλαρχίας του Στρατού των ΗΠΑ, τα οποία μετά από μικρού κόστους και χρόνου επιθεωρήσεις και εργασίες, θα μπορούσαν να ενταχθούν άμεσα σε ελληνική υπηρεσία. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, μπορεί με ασφάλεια να υποτεθεί ότι η παραχώρηση των 45 αρμάτων M1A1 της διαμόρφωσης TIGER αποτελεί για την αμερικανική πλευρά κάποιου είδους «bonus» το οποίο προσφέρεται στον αγοραστή μόνο στην περίπτωση προμήθειας σημαντικού αριθμού αρμάτων του τύπου εκτιμά τι σαιτ..
Το αυξημένο κόστος ανά μονάδα των 90 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams, σε σχέση με την τιμή ανά μονάδα που είχε αρχικά προσφερθεί για την προμήθεια 400 ομοιότυπων αρμάτων, αποδεικνύει έμπρακτα, ότι ασχέτως του αριθμού των αρμάτων του τύπου που θα εντάξει σε υπηρεσία ο Ελληνικός Στρατός, τα κόστη για τη δημιουργία και λειτουργία της απαραίτητης υποδομής υποστήριξης, συντήρησης και εκπαίδευσης δεν συμπιέζονται αναλογικά. Υπενθυμίζεται, ότι στο αρχικό ελληνικό αίτημα (LOR) της ελληνικής πλευράς για την προμήθεια 400 αρμάτων μάχης M1A1 η απάντηση για την τιμή και τη διαθεσιμότητα (P & A: Price and Availability) ανέφερε συνολικό κόστος περί τα 2 δις δολάρια (1,473 δις ευρώ) και αφορούσε:
>την πώληση 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ σε διαμόρφωση TIGER (Total InteGrated Engine Revitalization: συνολικής ολοκληρωμένης αναζωογόνησης κινητήρα) που αποτελεί την επικεντρωμένη στον κατασκευής Honeywell αεριοστρόβιλο AGT-1500 πρότυπη διαμόρφωση που από το 2005 (έτος έναρξης του προγράμματος) άρχισε να εισαγάγει σε υπηρεσία ο Στρατός των ΗΠΑ και την οποία προγραμματίζει να διατηρήσει σε υπηρεσία για τα επόμενα 25 χρόνια,
>την ανάληψη της ευθύνης της εν συνεχεία λογιστικής υποστήριξης (FOS: Follow On Support) των αρμάτων για 25 χρόνια από τον Στρατό των ΗΠΑ (σημειώνεται, ότι το κόστος των όποιων ανταλλακτικών απαιτηθούν βαρύνει την ελληνική πλευρά),
>τους βασικούς φόρτους πυρομαχικών για τα 400 άρματα μάχης,
>συστήματα εξομοίωσης και εκπαίδευσης,
>εργαλεία και συλλογές συντήρησης, βιβλιογραφία και λοιπά περιφερειακά και συνοδευτικά υλικά και υπηρεσίες εκπαίδευσης και λογιστικής υποστήριξης.
Επίσης, στην αρχική P&A αναφερόταν, ότι μεταξύ των 400 αρμάτων μάχης που θα πωλούνταν στην Ελλάδα θα περιλαμβανόταν και 45 άρματα της διαμόρφωσης TIGER από ενεργό επιλαρχία τα οποία μετά από μικρού κόστους και χρόνου επιθεωρήσεις και εργασίες, θα μπορούσαν να ενταχθούν άμεσα σε ελληνική υπηρεσία.
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ επεσήμαινονταν το τεράστιο κόστος των «δωρεάν» αμερικανικών τεθωρακισμένων, η σύγκρουση των ξένων πολεμικών βιομηχανιών για την ελληνική αρματική αγορά, ο ρόλος της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, αλλά και η παρέμβαση των μιλιταριστικών ΜΜΕ. Όλες αυτές τις επισημάνσεις μας ισχυροποιεί το άρθρο που αναδημοσιεύουμε από το ειδησεογραφικό σάιτ   imerodromos.gr .που μεταξύ άλλων αναφέρεται όχι μόνο στον παραλογισμό της συγκεκριμένης επιλογής αλλά και τη μεθόδευση μέσω της σαλαμοποίησης . Γιατί αν την προηγούμενη περίοδο οι «εθνικοί κίνδυνοι» και οι «ανάγκες της εθνικής άμυνας» χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογηθεί η αγορά όπλων κολοσσιαίων μεγεθών, αλλά και οι μίζες αστών πολιτικών-ανώτατων στρατιωτικών. Τώρα αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά σημειώνονται ευρύτερες πολιτικές συμφωνίες με όρους συμβιβασμού και συνδιαλλαγής, με εμπλοκή και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με επίδικο τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου, οι οποίες καθορίζουν και τις αγορές όπλων. Σε στρατούς που αποτελούν διαπραγματευτικά χαρτιά στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και στη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου για το ελληνικό κεφάλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Για αυτό, ενώ επισημαίνονται τόσα προβλήματα στη λεγόμενη «εθνική άμυνα», κυβέρνηση και στρατιωτικό κατεστημένο προτάσσουν την συμμετοχή σε αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και την συμμετοχή τους στον πόλεμο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας σε πλανητικό επίπεδο για να διαφυλάξουν την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.   
Αναφέρεται λοιπόν στον  imerodromos.gr .:
Διαβάσαμε προ ημερών στο onalert–εξειδικευμένο (και έγκυρο) περί των αμυντικών θεμάτων site–  ότι η επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου άμυνας (Αβραμόπουλος) για την προμήθεια αμερικανικών αρμάτων μάχης, τελικά ανταμείφθηκε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα πρώτα 90 αμερικανικά  μεταχειρισμένα (οι αμερικανοί τα έχουν παροπλίσει  και τα προορίζουν για παλιοσίδερα)  Abrams φτάνουν το Σεπτέμβρη. Με αφορμή αυτήν την είδηση και σε συνδυασμό με το κουκούλωμα  των (όποιων)  ευθυνών Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση των υποβρυχίων, αξίζει το κόπο να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην «λογική» των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων.
Ας ξεκινήσουμε, κατ αρχήν με μία επισήμανση. Παρά την χρεοκοπία της χώρας , το πάρτι των εξοπλισμών αναζητά τρόπους να συνεχιστεί:
•  Με αμερικανικές «δωρεές» (αρμάτων Abrams)  οι οποίες κοστίζουν επιχειρησιακά/ οικονομικά πανάκριβα και αποσκοπούν στο να βγάλουν έξω από το συγκεκριμένο χώρο τους Γερμανούς που μας έχουν πουλήσει τα LEOPARD
• Με την εξέταση «τρελών εξοπλιστικών ιδεών» που πέφτουν κατά καιρούς στο τραπέζι όπως για παράδειγμα η ενοικίαση  (1 δισεκατομμύριο ευρώ για πέντε χρόνια χωρίς το κόστος των πυρομαχικών) δύο γαλλικών φρεγατών. Τέτοιου είδους εξωφρενικές προτάσεις, όταν συζητούνται  ακόμη κι αν τελικά  απορρίπτονται συμβάλλουν στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι όπου ο καθένα μπορεί να διεκδικήσει ότι τραβάει η ψυχή του…
• Με το χοντρό παιχνίδι που εξακολουθεί να γίνεται με τα άκρως απαραίτητα για τους αμυντικούς σχεδιασμούς του Πολεμικού Ναυτικού  (γερμανικά)  υποβρύχια που ο Ακης έχει χρυσοπληρώσει (προκατέβαλε το 90% πριν αρχίσει η παραγωγή τους!)  και η χώρα έχει  παραλάβει μόνο το ένα!
Τα «δωρεάν» άρματα. Η ιστορία της αμερικανικής «δωρεάς» συμπίπτει με την πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας και την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Τότε (Απρίλης του 2012) μετά τις συνομιλίες του (και τότε) υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου με τους επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον ανακοινώθηκε η «δωρεάν» παραχώρηση στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις 400 αρμάτων μάχης Abrams.
Η αμερικανική προσφορά προβλήθηκε επικοινωνιακά ως δωρεά, την οποία, ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ κοστολογώντας την, οικονομικά και επιχειρησιακά, χαρακτήρισαν ασύμφορη.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του ΓΕΣ που το έχουμε στη διάθεσή μας  «την 9η Ιαν 13 το ΓΑΣ/Ε, διαβίβασε στο ΓΕΣ την οικονομική προσφορά priceandavailabilitylist) των ΗΠΑ, από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό κόστος (των 400 «δωρεάν» αμερικανικών αρμάτων) ανέρχεται στο ποσό των περίπου 2,5 δις δολαρίων (1,90 δις. Ευρώ) καθώς και το χρονοδιάγραμμα της προμήθειας, από το οποίο διαφαίνεται ότι το κόστος επιμερίζεται σε βάθος 10ετίας (μέχρι το 2023)!!! Με απλά λόγια οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ κοστολογούν τη δωρεά σε 2 δις ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του κόστους έχουν εμπεριστατωμένα διατυπωθεί από την ηγεσία του ΓΕΣ και σαφέστατες αντιρρήσεις ως προς την δυνατότητα ένταξης των εν λόγω αρμάτων στις επιχειρησιακές δομές. Διατυπώθηκαν, δηλαδή,  συγκεκριμένες ενστάσεις ως προς την σκοπιμότητα της αποδοχής αυτής της αμερικανικής προσφοράς και για επιχειρησιακούς λόγους.
Το ζήτημα πάγωσε με την μετάθεση του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο εξωτερικών και ξαναζεστάθηκε με την επιστροφή του στο Αμυνας.
Οι δουλειές. Πράγματι,  ο Δ. Αβραμόπουλος επανερχόμενος στο υπουργείο άμυνας μία από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να ξανά ζεστάνει την υπόθεση των αμερικανικών αρμάτων.
Για να ξεπεραστεί το ζήτημα του κόστους (2. δις) άρχισε η συζήτηση και η προετοιμασία παραλαβής μόνο των 100 από τα 400 αμερικανικά άρματα. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες, επιχειρείτε να «ανοίξει» η πόρτα για την τμηματική παραλαβή όλων των αμερικανικών αρμάτων.
Όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο άμυνας «την 9η Σεπτεμβρίου του 13 ο κ ΥΕΘΑ, ενέκρινε την πρόταση ΓΕΣ, για έναρξη των διαδικασιών ενεργοποίησης υποπρογράμματος, για την προμήθεια των  90 αρμάτων» και διάφορων απαραίτητων συνοδευτικών (πυρομαχικά, εκπαιδευτικά υλικά, οχήματα υποστήριξης (βυτιοφόρα, καθώς τα εν λόγω άρματα καίνε τρία λίτρα στο μίλι!) κλπ.  Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο «το εκτιμώμενο κόστος για την προμήθεια αυτή ανέρχεται στο ποσό των περίπου 323 εκατομμυρίων ευρώ». Τζάμπα… δηλαδή.
Ποιος είπε, λοιπόν,  ότι την εποχή της οικονομικής χρεοκοπίας το πάρτι με τους εξοπλισμούς σταμάτησε; Ποιος είπε ότι η οικονομική στενότητα έχει οδηγήσει σε μια εξυπνότερη και πιο ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που είναι απαραίτητο να διατεθούν για την άμυνα; Ποιος είπε ότι οι ιθύνοντες μετρούν και να ξαναμετρούν τα χρήματα που πρέπει να δοθούν με γνώμονα την διασφάλιση της αναγκαίας και απαραίτητης αξιοπιστίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων
ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ DEFENCE-POINT ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 400 ABRAMS!
To πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το γιατί το συγκεκριμένο μιλιταριστικό σαιτ θέτει ζήτημα των αμερικανικών αρμάτων, αποκαλύπτοντας όλα αυτά τα στοιχεία σχετικά με την αλμυρή τους τιμή και την περιορισμένη ποσότητα τους. Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι, προβάλλοντας φυσικά και τους απαραίτητους υπηρεσιακούς λόγους! Το defence-point αμφισβητεί την σαλαμοποίηση της προμήθειας των αμερικανικών αρμάτων και όχι την ίδια τη προμήθεια, για αυτό απαιτεί τη μαζική παραγγελία των μεταχειρισμένων αρμάτων:   
“Η λήψη της αμερικανικής απάντησης στο ελληνικό αίτημα για την προμήθεια 90 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams επιβάλλει την εκ βάθρων επανεξέταση του όλου προγράμματος από την ελληνική πλευρά. Όπως έχει ήδη αναφερθεί τα 90 άρματα μάχης M1A1 Abrams επαρκούν μόνο για τον εξοπλισμό μίας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας (δύο επιλαρχίες μέσων αρμάτων επί 41 άρματα μάχης η καθεμία), ενώ ο σχεδιασμός για τη συνολική απόσυρση των περίπου 400 M48A5 MOLF εξυπηρετείται μόνο εν μέρει (σε ποσοστό 25%). Από την άλλη πλευρά είναι πλέον προφανές ότι ανεξαρτήτως αριθμού των αρμάτων μάχης M1A1 Abrams που θα αποκτηθούν, η αναγκαία υποδομή συντήρησης, υποστήριξης και εκπαίδευσης θα πρέπει να δημιουργηθεί. Με αυτή την οπτική, η προμήθεια 400 M1A1 Abrams αν και σημαντικού οικονομικού κόστους σε βάθους χρόνου αποτελεί πολύ πιο αποδοτική επιχειρησιακά επιλογή από τη «σαλαμοποίηση»”.
Η χρονική αποπληρωμή του κόστους δε σημαίνει μείωση αυτού, αλλά απλά χρονική επέκταση! Και εξηγούν οι μιλιταριστές:
«Για παράδειγμα το κόστος της προμήθειας των 90 M1A1 Abrams θα μπορούσε να συμπιεσθεί (φυσικά απομένει στην πράξη να διαπιστωθεί το πόσο) αν για παράδειγμα η ελληνική πλευρά προχωρούσε σε «εκπτώσεις» σε ότι αφορά την υποστήριξη, τη συντήρηση και την εκπαίδευση. Φυσικά, αυτό απλώς θα μείωνε το άμεσα καταβλητέο κόστος μετατοπίζοντας όμως τμήμα αυτού στο μέλλον. Με άλλα λόγια και με την (αυτονόητη) προϋπόθεση, ότι τα άρματα μάχης αποκτώνται για να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα, τα προαναφερθέντα κόστη δεν μπορούν να αποφευχθούν».
Εμείς απαιτούμε: ΚΑΝΕΝΑ ABRAMS, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Καμιά προμήθεια οπλικού συστήματος.
Να δοθούν τα χρήματα για την ικανοποίηση των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.
Όχι νέες θυσίες, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για Πολεμικούς Εξοπλισμούς.
Να επιστρέψουν τώρα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό, να βγούμε από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και να ανατραπεί η στρατιωτική συνεργασία με το κράτος Φονιά Ισραήλ.
Να αμφισβητήσουμε τους «εθνικούς» στόχους της άρχουσας τάξης και να προβάλλουμε την ανάγκη ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου