Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΓΑΛΛΙΑ Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ...ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ...

Αγνοώντας τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλεισαν τους δρόμους τους Παρισιού αυτήν την εβδομάδα, διμαρτυρόμενοι για την Ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, οι γαλλικές αρχές εισηγούνται πλήρη απαγόρευση των διαμαρτυριών υπέρ της Παλαιστίνης σε διάφορες πόλεις. 
Η συγκεκριμένη απαγόρευση έρχεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις εβραίων-μουσουλμάνων της χώρας είναι εξαιρετικά τεταμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διαδήλωση της προηγούμενης Κυριακής η οποία είχε ξεκινήσει ειρηνικά, αλλά στην πορεία κατέληξε σε πετροπόλεμο.


 Τότε, ορισμένα μέλη της εβραϊκής κοινότητας κατέφυγαν σε δύο συναγωγές με την αστυνομία να προσπαθεί να τους προφυλάξει. Ακόμα μία διαδήλωση είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, αλλά ακυρώθηκε για "να προστατευτεί η δημόσια τάξη, καθώς θα εξελισσόταν σε εχθρικό κλίμα", ανέφερε αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με μεγάλο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, η απαγόρευση των διαδηλώσεων προτάθηκε από τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, ο οποίος, στον απόηχο των γεγονότων της προηγούμενης Κυριακής, κάλεσε τους αρμόδιους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο δε γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε πως η βία είναι "ανάρμοστη" και πρόσθεσε ότι "Η Γαλλία δε θα ανεχτεί να χρησιμοποιούνται βίαιες λέξεις ή πράξεις ώστε να εισαχθεί η διαμάχη Ισραήλ-Παλαιστίνης στον τόπο μας".
Βέβαια, σε εκείνη την διαδήλωση της Κυριακής, η οποία ήταν μαζικότατη σε 4 μεγάλες γαλλικές πόλεις, συμμετείχαν συνολικά 50 κόμματα, καθώς επίσης σωματεία και ακτιβιστικές οργανώσεις. Καλούσαν σε διαμαρτυρία τους κατοίκους του Παρισιού, της Λυόν, της Λυλ και της Τουλούζ και απαιτούσαν να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα, που έχει αφήσει πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.
- See more at: http://left.gr/news/h-gallia-apagoreyei-tis-diadiloseis-yper-tis-palaistinis1#sthash.6klOtLuY.t3buEsPy.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου