Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο βουλευτής Οικονόμου έρπει πολιτικά και επιχειρεί να αναρριχηθεί εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των φαντάρων

Μια ακόμη πτυχή της βάρβαρης αστικής πολιτικής και των άθλιων μεθόδων πολιτικής αναρρίχησης αποτελεί η στάση του πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, πρώην ΔΗΜΑΡ  ( κόμματα από τα οποία έφυγε γιατί μεταξύ άλλων κανένα δεν του εξασφάλισε υπουργοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας) τον Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου.
Εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των φαντάρων και της ανησυχίες των κατοίκων στη Νέα Πέραμο Αττικής, βρήκε την ευκαιρία να λιβανίσει την ΥΦΕΘΑ  Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας παρόν και προσδοκώντας μια θεσούλα στην όποια κεντροαριστερά ξημερώσει, καθώς πλήθος σεναρίων παρουσιάζουν την εν λόγω πολιτικό –που κληρονόμησε και αυτή μεγάλο πολιτικό όνομα και συνακόλουθα ρόλο σωτήρα του λαού μας- με αρχηγικές φιλοδοξίες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Β.Οικονόμου , σε κοινοβουλευτική ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 646/01/07/2014)  «με την οποία εξέφραζε την αγωνία τόσο του στρατιωτικού προσωπικού όσο και των κατοίκων της Νέας Περάμου, για το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο Αττικής», δεν επιχείρησε να ζητήσει εξηγήσεις για τους λόγους εκδήλωσης του επικίνδυνου φαινομένου και την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες, αλλά να πλέξει το εγκώμιο της Φώφης Γεννηματά.

Διαφωτιστική της χαμερπής και συμφεροντολογικής στάσης του Β.Οικονόμου είναι η δήλωση που ακολούθησε της απάντησης της ΥΦΕΘΑ στην οποία αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα:      
«Ο Β.Οικονόμου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε άμεσα στην ερώτησή του στη Βουλή. Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Φώφης Γεννηματά, η κινητοποίηση των ιατρών ήταν άμεση στην περίπτωση του κρούσματος σε στρατόπεδο στη Νέα Πέραμο, το περιστατικό δεν συνδέεται με άλλο που εμφανίστηκε σε στρατόπεδο στη Χίο, οι ενέργειες για την ενημέρωση και προφύλαξη του υπόλοιπου προσωπικού της Μονάδας ήταν άμεσες όπως και η λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών με την χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προβεί σε τυχόν αναγκαίες ενέργειες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Τέλος μας ενημέρωσε, αναφέρει ο κ Οικονόμου, ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα απολύμανσης. <<Κατά συνέπεια λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αντιμετωπίστηκε κάθε ενδεχόμενο διάχυσης της μηνιγγίτιδας παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για πιθανές ενέργειες των υπηρεσιών του στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η ΑΝΥΕΘΑ, αντιλαμβανόμενη την δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αλλά και των γονέων των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο στρατό τη θητεία τους απάντησε τάχιστα στο ερώτημά μας στη Βουλή>>, σχολιάζει ο κ Οικονόμου». 
Εμείς να θυμίσουμε στον πέρα δώθε αστό πολιτικό, ότι σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του ΓΕΣ:
Ø  Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Από το ΓΕΣ, βεβαιώνουν ότι στη μονάδα εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.
Ø  Νωρίτερα, στις 26 Ιούνη, στρατιώτης που υπηρετεί στο 96 Τάγμα Υποστήριξης Εθνοφυλακής στα Αρμόλια Χίου, διακομίσθηκε στο Σταθμό Επανεκτισήμων της 96 ΑΔΤΕ («Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής») και την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και πονοκεφάλου. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων (οσφυονωτιαία παρακέντηση), του διεγνώσθη ιογενής μηνιγγίτιδα (μη μεταδοτική) και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Ø  Προηγούμενα, στις 26 Μάρτη, στρατιώτης που υπηρετούσε στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού, εξανθημάτων στα άκρα και αυχενική δυσκαμψία. Και σε εκείνη την περίπτωση διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα.
Θα περίμενε επομένως κανείς το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να θορυβηθούν –ιδίως στην περίπτωση του έφεδρου αξιωματικού, ο κίνδυνος ήταν μεγάλος-και να λάβουν σχετικά μέτρα. 
Καταρχήν θα έπρεπε να απαντήσουν τι προκάλεσε αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Γιατί χωρίς να εντοπίσεις τα αίτια του φαινομένου δε μπορείς να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται όχι μόνο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην καθημερινότητα των στρατευμένων από τις άθλιες συνθήκες υγιεινής των μονάδων και τη λειτουργία των Στρατιωτικών Υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση να αντιμετωπιστούν παρά μόνο να κρυφθούν τα προβλήματα. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που με τις πολιτικές τους αποφάσεις για περικοπές οξύνουν τα ήδη ακραία προβλήματα. Όταν στις περισσότερες μονάδες και τα Κέντρα Εκπαίδευσης χλωρίνη-γάντια μιας χρήσης-καθαριστικά  πάνε οι φαντάροι και  οι οικογένειες τους, καταλαβαίνουμε όλοι γιατί αυξάνονται τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.
Είχαμε τονίσει ότι «Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστή. Ο συνδυασμός οδυνηρών περικοπών που έχουν ως αποτέλεσμα τους τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, η οικτρή κατάσταση του Υγειονομικού, η απάνθρωπη καταπόνηση των φαντάρων που υφίστανται τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση και διατάζονται να υπερβάλλουν για να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η ρουσφετολογική εξάπλωση εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και η μεταφορά χιλιάδων στρατευμένων ως υπηρετών σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, είναι εκρηκτικός. Και τα εφιαλτικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ υφίστανται τα μόνιμα θύματα, οι συνάδελφοι φαντάροι».
Συνάδελφοι, αν δεν υπερασπίσουμε εμείς με την συλλογική μας διεκδίκηση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τη βελτίωση των συνθηκών και της υγιεινής των μονάδων, τις ίσες και ανθρώπινες υπηρεσίες, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί, όπως σήμερα στον Στρατό και αύριο ως πολίτες και εργαζόμενους, μας θεωρούν Αναλώσιμους. Μας βλέπουν ως δούλους ντυμένους στα χακί!
Άμεση ανάγκη της ανάπτυξης κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, η κατοχύρωση της Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Δράσης του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΤΟΥ Ο Β.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ…
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Τραβάτε μεγάλο ζόρι «αγωνιστές της πλάκας» που μόνο την συκοφαντία και την λάσπη ξέρετε να δουλεύετε.. και πολύ θα θέλατε να έχετε αστούς πολιτικούς απέναντι σας που έρπουν για να είναι του ύψους σας αλλά πέσατε σε βουλευτή που γυρνάει στον κόσμο, είναι κοντά στον κόσμο και ψηφίζεται από τον κόσμο και δεν γλύφει για να πάρει κάνα κομματικό διορισμό στη βουλή όπως έχετε μάθει…
    Είστε θλιβερά ανώνυμα ανθρωπάκια αλλά είναι άξιος ο μισθός σας για τις σκατοδουλειές που σας έχουν βάλει να κάνετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μόνος που λαμβάνει μισθό και μάλιστα υπέρογκο και από το λαό, είναι ο ανεμοδούρας πολιτικός...

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ...

      Διαγραφή