Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ...Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ...

 
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ...

Ένας αισιόδοξος πολίτης


ISBN 978-960-02-3000-0, Σχήμα 14x21, Σελίδες 280, Τιμή: €11,00 (δεν συμπερ. 6,5% ΦΠΑ)
Έκδοση Αθήνα 2014

Το κακό θριαμβεύει στο καινούργιο μυθιστόρημα του Κακαρά. Και τούτο γιατί η ταλαίπωρη Δικαιοσύνη καθυστερεί στην απονομή της καθηλωμένη από την πολυνομοθεσία και πελαγοδρομώντας στη δικομανία που μας διέπει. Παράλληλα, η δημόσια διοίκηση νοσεί όσο δεν αποκόπτεται ο λώρος της από τα κυβερνώντα Κόμματα. Εξουθενωμένοι οι λειτουργοί της, καλούνται να υπηρετήσουν τους πολίτες με ρυθμό και μια γραφειοκρατία που τρελαίνει, ενώ οι λίγοι εκλεκτοί όπως και οι φορείς του κακού υπερίπτανται των νόμων και στο χάος που επικρατεί επιτυγχάνουν το ποθητό. Εν τούτοις έρχεται κάποτε η κάθαρση! Έστω μετά δέκα χρόνια, έστω με άσφαιρα πυρά!
Ο συγγραφέας στηλιτεύει καθώς και στα προηγούμενα βιβλία του, τις εξουσίες και την άσκησή τους. Ο αναγνώστης διαπιστώνει πως η υπόθεση μάλλον δεν του είναι ξένη, ίσως έζησε και ο ίδιος κάτι παρόμοιο, σίγουρα εξοργίστηκε όχι μία και δύο φορές ζώντας καταστάσεις όπως οι περιγραφόμενες. Το σύκα πάντως αποκαλούνται σύκα και η σκάφη σκάφη στο κείμενο με την ιδιότυπη γραφή.
Η αισιοδοξία όμως που εκπορεύεται από τον διώκτη του κακού και τους λιγοστούς συναγωνιστές του, δεν δίνει επαρκείς ελπίδες. Έτσι λειτουργούν οι θεσμοί της χώρας αυτής, όπως περιγράφεται στο βιβλίο. Χρειάζεται κάτι παραπάνω, κάτι πολύ πιο ισχυρό και από περισσότερους για να μην προκύπτουν  τέτοια ιστορήματα που δεν θίγουν μύθους αλλά την πραγματική ζωή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου